Major-voittaja Cink pitkästä aikaa kärkikahinoissa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Major-voittaja Cink pitkästä aikaa kärkikahinoissa

Steward Cink selvitti viime kaudella itsensä jatkoon 21 kertaa 25 yrittämällä, muttei yltänyt kertaakaan kärkikymmenikköön. Kuva: Getty Images.

PGA Tourin kauden toisesta kilpailusta odotettiin melkoista tulosjuhlaa, sillä TPC Summerlinin kenttä mataline raffeineen ja ihanteellisine peliolosuhteineen suosii kovaa tulostehtailua.

Yleisö ei joutunut pettymään, sillä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailun kärkitulos painui seitsemään alle parin (64).

Piikkipaikan ottivat Steward Cink ja Martin Laird. Molemmat aloittivat kilpailunsa ilman bogeja. Silmiinpistävää oli myös se, että vaikka Laird löi vain puolet avauksistaan väylälle, Cink ei sitäkään, niin osuivat molemmat viheriöihin ällistyttävällä prosentilla, Lairdin lukema oli täysi sata, Cink missasi yhden griinin.

Vuoden 2009 The Open -voittaja Steward Cink on takellellut pelinsä kanssa vuosikausia. The Openin jälkeen hän ei ole voittanut kertaakaan, eikä viime kaudella tullut edes yhtään top 10 -sijoitusta.

Viime kauden anti oli kuitenkin positiivinen, sillä Cink selviytyi jatkokierroksille kolmessa majorissa ja oli Mastersissa hienosti 14. PGA Tourilla hän selviytyi jatkoon 21 kertaa 25 yrittämällä.

”Pelasin itseni ulos kisasta liian monta kertaa”, Cink kuvaili eilen viime kauttaan.

Karkumatkalle kaksikko ei päässyt, sillä kahden lyönnin päässä on seitsemän pelaajaa, heidän joukossaan myös syövän toistamiseen selättänyt ja paluuta kiertueelle tekevä Australian Jarrod Lyle.

Kymmenettä sijaa jakava Wes Roach vastasi ensimmäisen kilpailupäivän hämmentävimmästä tuloskortista. Kauden avauskisaansa pelaava Roach kirjasi ulosmenossa parien rinnalle vain kaksi bogia, mutta teki vastaavasti sisääntulossa birdiet yhtä lukuun ottamatta kaikille väylille.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje