[14][27]

[14][27]

Maailmantähdet kukistanut Ortiz toi ensimmäisen PGA Tour -voiton Meksikoon 42 vuoteen

PGA Tourilla ei ollut nähty meksikolaispelaajan voittotuuletuksia sitten 70-luvun. Makealla saavutuksellaan Carlos Ortiz tienasi myös paikan ensi kevään Mastersiin. Kuva: Getty Images

Carlos Ortiz sai Texasissa kiertueen äänekkäimmät aplodit sitten maaliskuun.

Carlos Ortiz ei kumarrellut kuvia pelatessaan Texasissa käydyn PGA Tourin kilpailun päätöspäivänä turnauksen parhaan kierroksensa, 65. Se johti kokonaistulokseen 267 (-13), joka oli kaksi lyöntiä parempi kuin toisen sijan jakaneilla Japanin ykköspelaajalla Hideki Matsuyamalla ja maailmanlistan ykkösellä Dustin Johnsonilla.

Ortiz otti saavutuksensa tyylillä. Hänelle riitti Memorial Park -kentän 18. reiällä kaksi puttia kuudesta metristä voittoon, mutta meksikolainen laittoi jo ensimmäisen puttinsa sisään.

Voitollaan Ortiz. 29, ansaitsi 500 FedEx Cupin pisteen ohella 1,26 miljoonaa dollaria palkintorahaa sekä paikan ensi huhtikuun Masters Tournamentiin. Siellä hän oli jo keväällä 2019, seuraamassa veljensä Alvaron edesottamuksia. Nuorempi Ortiz lunasti paikan tähän tarunhohtoiseen majoriin voittamalla Latinalaisen Amerikan amatöörimestaruuskilpailun.

”Voitto tuntuu uskomattomalta”, sanoi Guadalajarassa varttunut ja muun muassa Kolumbian Sebastian Munozin − edellisen latinotaustaisen PGA Tour -voittajan − kanssa samassa North Texasin yliopistojoukkueessa college-golfia pelannut Ortiz.

”Texas on kuin toinen kotini. Yleisössä oli joukko latinoja ja texasilaisia, jotka kannustivat minua. Olen heille kiitollinen.”

Hänen voittonsa oli ensimmäinen meksikolaispelaajan ottama ykköstila PGA Tourilla 42 vuoteen. Edellinen voittaja, Victor Regelado nosteli pokaalia Quad Cities Openissa kaudella 1978.

Ortizin kotikaupungin ja Meksikon kuuluisin golfsankari on kymmenen vuotta sitten pillit pussiin 27-vuotiaana laittanut Lorena Ochoa, joka saavutti upealla urallaan kaksi major-titteliä ja 25 muuta voittoa LPGA-kiertueella.

Ortiz otti viikonvaihteessa monta kovaa päänahkaa, sillä taakse jäivät myös viidennen sijan jakanut Brooks Koepka (-8) sekä seitsemännen sijan jakaneet Jason Day ja Tyrrell Hatton (-7). Itävallan Sepp Straka (-8) jakoi kisan parhaan eurooppalaisena viidennen sijan.

Vivint Houston Openissa kuultiin äänekkäimmät aplodit ja kannustukset sitten maaliskuun, sillä Memorial Parkille myytiin päivittäin 2000 pääsylippua. Tämä teki luonnollisesti Ortizin uran avausvoitosta juhlavamman.

PGA Tourin kausi jatkuu torstaina Augustassa pelattavalla kauden viimeisellä miesten major-kilpailulla, Masters Tournamentillä, joka siirtyi koronapandemian vuoksi seitsemällä kuukaudella eteenpäin.