26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lopun tuplabogey pudotti hienon kisan pelanneen Samoojan top 10:stä – Korhosella upea päätöskierros

Kalle Samoojan mainio tulokaskausi jatkuu marraskuussa Turkin Belekissä. Kuva: Getty Images

Kautensa Portugalissa päättänyt Tapio Pulkkanen ei löytänyt sunnuntaina kirivaihdetta.

Kalle Samooja pelasi kolmannen 68 lyönnin kierroksensa sunnuntaina Vilamourassa päättyneessä Portugal Masters -kilpailussa. Se vei hänet kokonaistulokseen 274 (-10), joka riitti jaettuun 21. sijaan.

Kovaa tulosta rakentelemassa ollut Samooja selvitti ensimmäisen yhdeksikön yksi alle, kunnes sai todellisen vauhdin päälle sisääntulon alussa. 15. reiällä tullut takaysin neljäs birdie vei hänet jo tilanteeseen -5, ja tässä vaiheessa turkulainen jakoi seitsemättä sijaa.

Dom Pedro Victoria -kentän viimeisellä par 5 -reiällä tullut tuplabogey kuitenkin haihdutti hänen haaveensa uran kolmannesta top 10 -sijoituksesta Euroopan kiertueella.

”Hyvä nykäisy oli tänään, vaikka toiseksi viimeisellä tulikin lunta tupaan. Avaus karkasi oikealle, josta rakentelin tuplan. Vähän oli rauhallinen startti tänään kierrokselle. Johtui varmaan kellojen siirrosta”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Pallonlyönnillisesti oli todella vahva viikko, mutta kaikki palaset pitää olla kohdillaan menestyäkseen. Otetaan näistä fiiliksistä koppi ja jatketaan Turkissa kohti Dubaita.”

Päätin nauttia kentällä, kun täällä kerran ollaan, ja se toimi hyvin tänään.

Suomalaisten kovimmasta tuloksesta vastasi − perjantaiseen tapaan − hienon 65 lyönnin kierroksen pelannut Mikko Korhonen (-7). Railakkaalla pelituulella ollut Korhonen teki etuysin alkuun ja loppuun kaksi birdieä ja seitsemännellä reiällä kierroksen ainoaksi jääneen bogin.

Korhonen jatkoi birdie-tehtailuaan vielä kolmen onnistumisen edestä reikien 12–15 jaksossa, ja kapusi tulosluettelossa näyttävästi 30 pykälää jaetulle 31. sijalle.

”Hyvä kierros vaati vain vähän asennemuutosta. Päätin nauttia kentällä, kun täällä kerran ollaan, ja se toimi hyvin tänään. Onnistuin pelaamaan peliä hyvin tänään, lyöminen ei ollut kovin rentoa, mutta puttasin paremmin. Hyvään on kiva lopettaa, ja tästä on hyvä jatkaa kohti Turkkia”, Korhonen sanoi.

Tapio Pulkkanen laskeskeli kolmannen kierroksen jälkeen tarvitsevansa 64 lyönnin tuloksen sunnuntaina noustakseen kisassa viiden joukkoon ja jatkaakseen kauttaan Euroopan kiertueen finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun.

”Hattu-Tapion” käteen jäi kuitenkin kisan heikoin ja ensimmäinen seiskalla alkava kierrostulos, 72, millä hän putosi 17. sijalta 40:nneksi. Kierros sisälsi neljä birdieä ja viisi bogia.

Pulkkasen isoin tavoite loppukaudesta oli säilyttää kortti ET:lle, ja hän kaivoi tähän vaadittavat ranking-pisteet hyvillä esityksillään syys-lokakuun kovatasoisissa turnauksissa.

Vuosi sitten Pulkkanen venytti Skotlannin kolmen kentän kisassa neljänneksi, mistä saadut pisteet avasivat paikan nyt haaveeksi jääneeseen Turkin Rolex-sarjan kilpailuun. Kymen Golfin pelaaja on joka tapauksessa osoittanut kotiutuneensa hyvin vaativalle paääkiertueelle.

Suomalaisista Korhosen ja Samoojan pelit jatkuvat WGC-sarjaan kuuluvan Shanghain turnauksen jälkeen Turkish Airlines Openissa. Kim Koivu ei osallistunut kauden kahteen viimeiseen kilpailuun, ja ilmoitti jättävänsä myös ET:n karsintafinaalin väliin.

Koivu kertoi pitävänsä toistaiseksi golfista kokonaan taukoa, kunnes motivaatio ja intohimo tekemiseen ovat palanneet ennalleen.

Portugal Mastersin voiton vei Englannin Steven Brown (-17) lyönnin erolla eteläafrikkalaisiin Justin Waltersiin ja Brandon Stoneen. Jälkimmäinen sai vielä viimeisellä reiällä loistavan mahdollisuuden nousta tasoihin ja uusintaan Brownin kanssa, mutta birdie-putti painui niukasti ohi.

Voitto oli viikko sitten Ranskan avoimissa kauden ensimmäistä top 10 -sijoitustaan kolkutelleelle Brownille, 32, ensimmäinen Euroopan kiertueella.

Kisan parhaaksi pohjoismaalaiseksi kiri 14. sijan jakanut Ruotsin Joakim Lagergren (-11).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje