Lindell paras suomalainen Hainan Openissa – päätösreiät jälleen Kakon surmana - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lindell paras suomalainen Hainan Openissa – päätösreiät jälleen Kakon surmana

Oliver Lindell jahtaa vielä paikkaa Challenge Tourin loppuhuipennukseen. Kuva: Getty Images

Molemmilla on edelleen mahdollisuudet nousta Mallorcalla pelattavaan finaaliturnaukseen.

Oliver Lindell (-3) oli paras suomalainen Hainanin saarella Kiinassa käydyssä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi kisan neljännen kierroksen par-tulokseen, 72, ja sijoittui jaetulle 25. tilalle.

Kärjestä 11 lyöntiä jääneen porvoolaisen kierros Sanya Luhuitou Golf Clubin kentällä sisälsi kolme birdieä ja kolme bogia.

Roope Kakko (par) teki päivän toisella (kentän 11.) reiällä tuplabogin, mutta yltyi sen jälkeen vahvaan esitykseen. Hän kirjasi vielä ensimmäisellä yhdeksiköllä kolme birdieä ja iski kuuden seuraavan reiän jaksossa kolme birdieä lisää.

Tämän jälkeen espoolaiselle koitti samanlainen takaisku kuin lauantain kierroksella. Hän päätti urakkansa kolmeen peräkkäiseen bogiin, ja joutui tyytymään jaettuun 38. sijaan.

Tästä huolimatta Kakko onnistui kohentamaan ranking-sijoitustaan kahdella pykälällä ollen nyt sijalla 50. Myös Lindell kiipesi Road to Mallorca -listalla 59. sijalta 56:nneksi, ja näin molemmilla on ensi viikon Foshan Openissa mahdollisuudet venyä vielä mukaan haastajakiertueen finaaliturnaukseen.

Challenge Tourin rankingin 15 parasta saa kortin ensi kaudeksi European Tourille ja sijoille 16–45 päätyneet saavat automaattisen paikan ET:n karsintafinaaliin.

Hainan Openin loppumetreillä Italian Francesco Laportalla (-14) oli lyönnin johto Ranskan Robin Rousseliin. Molemmat ovat jo varmistaneet kortin pääkiertueelle kaudeksi 2020.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Lukija761 says:

    VÄÄRYYS!
    Europeantourin sivuston ongelmat jatkuvat ja tästä kärsii nyt Lindell. Hän on nyt jäämässä ulos Forshanin kisasta ja sisään on kammennut David Boote!?! Challenge tourin ranking ei ole huomioinut Hainain kisan tuloksia, vaikka niin väittääkin ja CT:n director on tehnyt päätökset väärillä tiedoilla.

  • Far And Sure says:

    Top 53 on määräytynyt jo 7.10. mukaan eikä tämä kisa vaikuta siihen. Ensimmäiseltä varasijalta pääsee melko varmasti mukaan kuitenkin.

    Lindellin ja Kakon onneksi heillä on ensi kaudeksi vakaa pelioikeus CT:lle. Tähtäys kannattaakin jo kohdistaa siihen.