Lawrie tehtaili kenttäennätyksen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lawrie tehtaili kenttäennätyksen

Peter Lawrie aloitti Sisillian turnauksen vakuuttavasti. © Getty Images

Peter Lawrie ryntäsi Sicilian Openin paalupaikalle avauskierroksen tuloksellaan 64 lyöntiä. 38-vuotias irlantilainen – jonka ainoa ET-voitto on neljän vuoden takaa – on aloittanut kauden nihkeästi. Hän on selvittänyt kuudessa pelaamassaan turnauksessa cut-rajan vain kahdesti.

Lawrie näyttäisi nyt kääntäneen Sisiliassa uuden lehden, sillä yhdeksän birdien ja yhden bogin muokkaama tulos -8 on Verdura Golf Resort & Span kentän uusi ennätys.

Kenttäennätyksen tehtailijoita riitti torstaina enemmänkin. Aamulla startannut Søren Kjeldsen pelasi tuloksen 65, mutta hän sai nauttia vain muutamia tunteja ennätyksestään ennen Lawrien maaliintuloa. Kjeldsenin ohella Tano Goya ja viime sunnuntaina Marokon kisassa kenttäennätyksen tehnyt Jamie Donaldson pelasivat avauspäivänä niin ikään tuloksen 65.

Pelaajat kesyttivät Verdura Golf Resort & Span kenttää ensimmäisellä kierroksella huolella, sillä peräti 90 pelaajaa alitti torstaina parin. Kisan ykkössuosikkeihin lukeutuva Matteo Manassero (91:s) ei mahtunut tähän joukkoon, sillä hänen avauskierroksensa sujui par-tahdissa.

Roope Kakon kisa lähti vaisusti liikkeelle. Neljä birdietä ja kuusi bogia tehnyt Kakko on tuloksellaan 74 vasta 113:ntena.

Madsen terävänä

Morten Ørum Madsenin hyvä kauden alku sai jatkoa torstaina. Tanskalainen löi Kenya Openin avauskierroksella tuloksen 64, mikä antaa hänelle kahden lyönnin johtoaseman ennen Tyrone Mordtia ja Seve Bensonia. Kiertuetulokas Madsen sijoittui ensimmäisessä Challenge Tourin kisassaan (Kolumbia) aikaisemmin tässä kuussa toiseksi.

Kolme birdietä Muthaiga Golf Clubin kentän molemmilla puoliskoilla tehnyt Madsen onnistui värkkäämään myös yhden eaglen. Kierroksen ainoa bogi tuli välittömästi eaglen jälkeen, 11. reiällä.

”Löin palloa todella hyvin ja upotin muutaman merkittävän putin – ennen kaikkea loppua kohden”, Madsen sanoi.

<a href=Janne Kaskelta vaaditaan perjantaina huippukierros, jotta pelit jatkuisivat myös viikonloppuna." src="/wp-content/uploads/2012/03/07111211181157.jpg" align="left" width="250">

Janne Kaskelta vaaditaan perjantaina huippukierros, jotta pelit jatkuisivat myös viikonloppuna.

”Onnistuin Kolumbiassa ja minulla oli mahdollisuudet voittoon. Sain sieltä mukavasti itseluottamusta kauden alkuun”, hän jatkoi.

”Halusin säilyttää saman tuntuman ennen tätä turnausta, joten matkustin Espanjaan harjoittelemaan. Sitten olin pari päivää kotona rentoutumassa, ennen lähtöä Keniaan.”

Kakkossijaa jakavista Benson oli pari vuotta sitten hankkimassa jalansijaa Euroopan kiertueelle, kunnes selkävamma sotki hänen suunnitelmiaan. Britillä on plakkarissaan kaksi voittoa Challenge Tourilta, molemmat vuodelta 2008.

Kahdeksan parhaan joukossa on yllättäen kaksi kenialaista. Dismas Indiza (67) jakaa neljättä sijaa mm. Matt Fordin ja Jamie McLearyn kanssa. Brian Njoroge (8:s) löi tuloksen 68.

Janne Kasken avauskierros Kenya Openissa oli virheiden sävyttämä. Kahden birdien lisäksi hänen korttiinsa kirjattiin torstaina viisi bogia ja yksi tuplabogi. Kaske on tuloksellaan 76 sijalla 126.

Mäkitalo 50:ntenä Intiassa

Jaakko Mäkitalo on New Delhissä käynnistyneessä Panasonic Openissa kuusi lyöntiä kärkeä jäljessä. Avauskierroksen tulos 75 muodostui 12 parin lisäksi kahdesta birdiestä ja neljästä bogista. Kolme yli -tulos riittää tässä vaiheessa 50. sijaan.

Aasian kiertueen edellisessä turnauksessa mainiosti pelanneen Kalle Samoojan urakka vaati Mäkitaloa lyönnin enemmän. Delhi Golf Clubin kentän takayhdeksikkö (päivän 1-9) osoittautui Samoojalle hankalaksi. Kahden bogin ja kahden tuplabogin seurauksena turkulainen oli kierroksen puolivälissä jo tilanteessa +6.

Jatkossa Samooja (66:s) vältti virheet ja kohenteli asemiaan kahden birdien myötävaikutuksella.

Kisan kärjessä on Intian Anirban Lahiri tuloksellaan 69. Lyönnin päässä Lahirista, jaetulla kakkostilalla, on kaikkiaan yhdeksän pelaajaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje