Lauri Ruuska komealla tavalla jatkoon uran ensimmäisessä ET-kilpailussa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska komealla tavalla jatkoon uran ensimmäisessä ET-kilpailussa

Lauri Ruuska on esiintynyt hienosti edukseen Tanskan ET-kilpailussa. Kuva: Getty Images

Ruuska taistelee viikonvaihteessa Himmerlandin kentällä huippusijoituksista.

Lauri Ruuska (-5) esitti hyviä otteita myös toisella kierroksella Tanskan Farsøssa jatkuneessa European Tourin kilpailussa. Kisan johtopaikkaa avauspäivän jälkeen yllättäen jakanut Ruuska pelasi Made in HimmerLand -turnauksessa perjantaina tuloksen 71, ja eteni heittämällä jatkokierroksille ET-debyytissään.

Himmerlandin kentän 10. tiiltä kierroksensa käynnistänyt Ruuska teki birdien toisella reiällä, mutta seuraavat kuusi reikää toivat kolme bogia.

Nousujohteisella toisella kenttäpuoliskolla (1–9) hänen otteensa olivat jopa ryhdikkäämpiä kuin torstain etuysillä: birdiejä tuli kolme ja ainoa bogey syntyi kentän kakkosella eli Ruuskan kierroksen 11. reiällä.

Ensimmäisellä kierroksella hole in onen 16. reiällä tehnyt ja muutenkin säkenöinyt Ruuska jakaa uransa ensimmäisessä ET-kilpailussaan 14. sijaa. Matkaa kärkipaikan yksin haltuun ottaneeseen Itävallan Bernd Wiesbergeriin (-11) on kuusi lyöntiä, neljättä sijaa jakavat pelaajat ovat kuitenkin vain kahden lyönnin päässä.

”Tänään oli vähän taistelua. Kenttä ei oikein antanut pomppuja mun puolelle, mutta löin hyvin palloa ja sain hyvän kirin vielä takaysillä”, Ruuska sanoi.

”Ei pitänyt olla hirveän tuulista tänään, mutta kun keskipäivällä pelaa Tanskassa, niin yllättäen tuuli vähän nousi ja antoin hieman haastetta.”

Mainiosti kirinyt Tapio Pulkkanen (-3) venyi kahden lyönnin turvin jatkoon, ja on turnauksen puolivälissä 42. tilalla. Mikko Korhosen (+3) sekä Janne Kasken (+23) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Matthias Schwab (-9) täydentää itävaltalaisten kaksoisjohdon. Kilpailun toistaiseksi kovimman tuloksen pelannut Alexander Björk (-8) on parhaana pohjoismaalaisena kolmantena.

Upean 63 lyönnin tuloksen iskenyt Björk teki seitsemän ensimmäisen reiän aikana viisi birdieä. Takaysi näytti huomattavasti rauhallisemmalta, kunnes 14. reiällä birdien tehnyt ruotsalainen pamautti hole in onen samalla reiällä kuin Ruuska torstaina.

Isäntämaan pelaajista Niklas Norgaard Møller (-6) mahtuu toisena pohjoismaalaisena top 10:een, yhdeksättä sijaa jakavien pelaaajien joukkoon.

Suomalaisten lähtöajat kolmannella kierroksella (Suomen aikaa):

10.25 Garrick Porteous ENG-Tapio Pulkkanen
12.40 Lauri Ruuska-Jason Scrivener AUS

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje