[14][27]

[14][27]
Ladies European Tour

Bakkerille uran kovin sijoitus LET-finaalissa – säilytti korttinsa pääkiertueella

Noora Komulainen oli paras suomalainen kiertueen tämänvuotisessa rankingissa.

Espanjan Aurinkorannikolla pelattu naisten Euroopan kiertueen finaaliturnaus päättyi suomalaisittain varsin mukavissa merkeissä. Alusta alkaen hyviä otteita La Quinta Golf & Country Clubin kentällä esittänyt Krista Bakker ylsi jaetulle kahdeksannelle tilalle, mikä on hänen paras sijoituksensa LET:llä.

Bakker käytti kolme birdieä ja neljä bogia käsittäneeseen neljänteen kierrokseen 72 lyöntiä, ja saldosi kilpailussa kokonaistuloksen 281 (-3). Eroa kisan voittaneeseen Anne Van Damiin kertyi kymmenen lyöntiä.

Tasokas esitys merkitsi sitä, että viikonvaihteessa 7350,00 euroa tienannut Bakker nousi LET:n rankingissa niiden 80 pelaajan joukkoon, jotka saavat vahvan kategorian kiertueelle kaudeksi 2019.

Kyseessä oli hänen neljäs top 10 -sijoituksensa Ladies European Tourilla, edellinen tuli niin ikään Espanjassa noin kaksi kuukautta sitten.

Ursula Wikström (+2) pelasi sunnuntaina kisan parhaan tuloksensa, 70. Kierros sisälsi viisi birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Vantaalainen oli turnauksessa 22:s. Kuusi pykälää alemmaksi sijoittunut Noora Komulainen (+3) viritti päätöspäivänä tuloksen 68 myötä mainion loppukirin.

Noora Komulainen keräsi suomalaisista eniten ranking-pisteitä. Kuva: Tristan Jones/LET

Komulaisen kierroksen paras vaihe osui reikien 5−9 (kentän 14−18) jaksoon, missä hän täräytti neljä birdieä. Toisen kenttäpuoliskon ainoa parista poikennut reikätulos oli kympillä (kentän ykkönen) tullut bogi.

Andalucia Open de España -turnauksen kärkikamppailussa Hollannin Anne Van Dam (-13) jätti Espanjan Azahara Munozin kolmen lyönnin päähän. Skotlantilaiskonkari Catriona Matthew (-6) oli kolmas.

Komulainen oli kiertueen rankingin paras suomalainen sijoituttuaan 25:nneksi. Wikström oli 37:s ja Bakker 73:s. Strategisen rajan (top 80) heikommalle puolelle jäivät Sanna Nuutinen (83:s), Elina Nummenpää (106:s) ja Tiia Koivisto (116:s).

Nuutinen saa kuitenkin vahvan kategorian pääkiertueelle menestyttyään hyvin LET Access Series -kiertueen kilpailuissa. Nummenpään ja Koiviston pelit jatkuvat joulun alla ohjelmassa olevassa LET:n karsintafinaalissa.

Rankingin ykkönen oli Women’s British Openin hallitseva mestari, Englannin Georgia Hall.