26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kytäjä North West saa arvoisensa kisa

Kytäjä North West alkaa olla jo valmis vastaanottamaan Challenge Tour -pelaajat väylilleen. Kuva: Kytäjä Golf

Kytäjän Challenge Tour -kilpailu Finnish Challenge pelataan tänä vuonna North West -kentällä, jota viritellään parhaillaan kisakuntoon.

”Ennakkojärjestelyjen osalta meidän tärkein tehtävä on saada kenttä kuntoon. Sitä työtä on tehty syksystä asti ja nyt tulokset alkavat jo näkyä. Esimerkiksi väylien kaventamiset ja leikkuukorkeuksien madaltaminen on jo aloitettu”, Kytäjä Golfin toiminnanjohtaja Sari Tani kertoo.

Viime vuonna Finnish Challenge pelattiin South East -kentällä. Päätös kisakentän vaihtamisesta North Westiin tehtiin jo tuolloin, kun pieni Challenge Tourin delegaatio kiertuejohtaja Alain de Soultraitin johdolla kävi kiertämässä NW-kentän.

”He pitivät näkemästään ja jo tuolloin sovittiin, että tämän vuoden kisa pelataan NW:llä. Esimerkiksi väylistä 14 ja 18 heidän kommenttinsa oli, että ne ovat ihan maailmanluokan väyliä”, Sari Tani kertoo.

”On hienoa, että North Westkin saa arvoisensa kisan ja samalla saamme nostettua sen imagoa, koska kyseessä on ihan yhtä hieno kenttä kuin SE”, hän jatkaa.

Sen verran muutosta NW-kenttään todennäköisesti tehdään, että 12. väylä, joka on normaalisti ylhäältä alas lyötävä par 5, pelataan Finnish Challengessa par nelosena. Lopullista päätöstä asiasta ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Kisajärjestäjät toivovat, että myös yleisö löytäisi tiensä North West -kentälle. Kuva: Kytäjä Golf

Kisajärjestäjät toivovat, että myös yleisö löytäisi tiensä North West -kentälle. Kuva: Kytäjä Golf

Kytäjällä kisajärjestelyt ovat kentän ja muun muassa talkoolaisten rekrytoinnin osalta sen verran hyvällä mallilla, että Sari Tani odottelee Finnish Challengea ”turvallisin mielin”. Yksi tärkeä toive hänellä kisan suhteen on.

”Toivon, että saisimme tänne katsojia. Se tuo kuitenkin kentälle sen kisafiiliksen. Viime vuonna oli jo hyvä fiilis ja mukava meininki, mutta kyllä ne katsojat tuovat aina sen lisäelementin tapahtumaan”, hän sanoo.

Finnish Challenge on yleisölle maksuton tapahtuma.

Runsas suomalaisedustus

Yksi porkkana katsojille ovat Finnish Challengen suomalaispelaajat. Heitä tulee kisaan mukaan näillä näkymin vajaat 20.

Omalla kategoriallaan kisaan pääsevät ainakin Roope Kakko,Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff, mahdollisesti myös Janne Mommo. Lisäksi Suomen Golfliitto on korvamerkinnyt noin 15 villiä korttia suomalaispelaajille.

<a href=Tapio Pulkkanen on yksi varmuudella Kytäjän kisassa pelaavista suomalaisista." src="/wp-content/uploads/2013/07/13042616304453.jpg">

Tapio Pulkkanen on yksi varmuudella Kytäjän kisassa pelaavista suomalaisista.

Villeistä korteista kuusi ojennetaan amatööripelaajille. Kytäjälle pääsevät SM-kisojen voittaja, kaksi amatöörien maailmanlistalla korkeimmalla olevaa pelaajaa sekä kolme liiton päävalmentaja Staffan Johanssonin valitsemaa pelaajaa.

Ammattilaisista käytännössä varmoja villin kortin saajia ovat Golfliiton pro teamiin kuuluvat Tapio Pulkkanen ja Miro Veijalainen, sekä Mikael Salminen ja Immu Korvenmaa, jotka Staffan Johansson nimeää kortinsaajiksi.

Kortteja jaetaan myös Suomen PGA:n rahalistan kahdelle parhaalle tältä (tilanne 21.7.) ja viime vuodelta, elleivät he muutoin pääse kisaan mukaan.

Lisäksi kisan promoottorilla, eli Suomen Golfliitolla, on käytössään kolme villiä korttia. Liiton kilpailu- ja maajoukkuepäällikkö Juha Juvosen mukaan ne annettaneen suomalaispelaajille, ellei hakijoiden joukkoon ilmaannut joku Kytäjän kilpailulle lisäarvoa tuova ulkomaalainen pelaaja. Myös Kytäjä Golf saa jakaa yhden villin kortin.

Yksi villi kortti on porkkanana heinäkuun lopulla Master Golfissa pelattavassa Finnish Openissa ja se jaetaan kilpailun voittajalle, jos hän on ammattilainen. Siitä ei tietenkään ole takuita, että Nordic Leagueen kuuluvan Finnish Openin voittaja on suomalainen.

Janne Knuuti

Finnish Challenge

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje