Kuusi suomalaista starttaa LET:n kauden käynnistävään ”autokisaan” Australiassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kuusi suomalaista starttaa LET:n kauden käynnistävään ”autokisaan” Australiassa

Kauden avauskisassa pelaajat pääsevät tavallista helpommalla, sillä kisa pelataan golfautoilla.

Ladies European Tourilla pelataan tällä viikolla kauden ensimmäinen kisa Goeff King Motors Ladies Classic -kilpailu Australiassa. Mukana nähdään pitkästä kisamatkasta huolimatta peräti kuusi suomalaista: Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Karina Kukkonen, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen sekä Ursula Wikström.

Moni suomalaisista on ollut harjoittelemassa Australiassa pidemmän ajanjakson vuoden alkupuolella, joten pelkästään kisareissulle sinne asti ei lähdetä. Noora Komulainen ja Ursula Wikström viettävät Australiassa kaikkiaan kuukauden verran kisa- ja treenimatkalla. Ensi viikolla kiertue jatkuu niin ikään Australiassa pelattavalla Women’s NSW Openilla.

Kisaviikko-podcastin vieraana piipahtanut Ursula Wikströmin aviomies Mika Wikström oli viime vuonna kilpailussa mukana caddiena. Kisan nimi on muuttunut, mutta kisakenttänä toimii tänäkin vuonna Bonville Golf Resort. Palkintopotissa on 240 000 euroa.

”Viime vuonna olin siellä viettämässä viisikymppisiä, ja seniori pääsi cädäämään silloin. Bonvillehan  on cäddien unelma, siellä mennään autolla kaikki kierrokset. Jokaisella pelaajalla on oma auto. Syynä on se, että siellä on todella pitkät siirtymät, neljästä sadasta metristä lähes kilometriin joissakin kohdissa, ja korkeuserot ovat todella rajut, joten ei siellä ole mitään mahdollisuuksia pelata kävellen”, Wikström kertoo.

Bonville Golf Resort sijaistee Australian itärannikolla Sydneyn ja Brisbanen puolivälissä. Maisemiltaan kenttä on todella upea ja pelikokemuksena mieleenpainuva.

”He sanovat sitä siellä Australian Augusta Nationaliksi. Hieno kenttä. Paljon pelataan niin sanotusti puiden välissä, eli väylien laidalla kasvaa todella korkeita puita. Ja maisemat ovat huikeat”, Wikström sanoo.

Pelaajillekin kilpailun pelaaminen autolla liikkuen on erikoinen tilanne. Monelle harrastajalle autolla pelaaminen on niin sanotusti myrkkyä, sillä se saattaa sekoittaa rytmiä ja jäykistää kroppaa.

”Pikkaisen leppoisampi kisa pelaajillekin, kun ei tarvitse kävellä. Tietenkin kävely tuo rytmin siihen peliin, että onhan tämä pikkaisen erilainen tilanne. Säätiedotuksen mukaan ukkosta ja sadetta on luvassa, että ehkä kamojen pitäminen kuivana on nyt pikkaisen helpompaa golfautossa”, Wikström arvelee.

Goeff King Motors Ladies Classic -kilpailusta asiaa Kisaviikko-podcastissa ajassa 13.10 alkaen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje