7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

[10][17]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kovavireinen Matias Honkala nousi lyönnin päähän kärjestä Kööpenhaminan CT-kilpailussa

Matias Honkala oli erityisen tyytyväinen avauspeliinsä toisena kilpailupäivänä. Kuva: Getty Images.

Honkala tyylitteli päivän toiseksi parhaan kierrostuloksen.

Satelliittikiertue Ecco Tourilla erinomaista kautta pelaava, ja sen pistelistalla neljäntenä oleva Matias Honkala on saanut hyvän vireen siirrettyä sarjaporrasta ylemmäksi haastajakiertue Challenge Tourille.

Honkala teki Kööpenhaminassa, Royal Golf Clubilla pelattavassa Copenhagen Challengessa avauskierroksella tuloksen 70 (-2). Perjantaina jalka painui kaasulle ja Honkala hurjasteli kierroksen toiseksi parhaan tuloksen 67 (-5). Kierroksen aikana syntyi neljä birdieä ja yksi eagle. Päivän ainoa parin ylitys sattui kentän viimeiselle reiälle.

”Peli kulkee. Tiukka on kenttä ja paljon vettä, mutta siltä ollaan vältytty. Avaukset ovat olleet tosi hyviä, ja niiden kautta olen saanut sitten pedattua itselleni hyviä pakkoja”, Honkala kertoi.

Upea kierros nosti Honkalan lyönnin päähän kilpailua johtavasta isäntämaan Alexander George Francesista yhdessä Yhdysvaltojen Julian Surin ja Etelä-Afrikan Casey Jarvisin kanssa.

Honkalaa parempaan suoritukseen venyi vain Italian entinen ET-tähti Matteo Manassero, jonka tulos oli 64 (-8). Sen myötä italialainen kipusi viidenneksi, kahden lyönnin päähän toista sijaa jakavasta kolmikosta.

Kisan toisen suomalaisen, Oliver Lindellin, kierros lähti hyvin käyntiin, mutta päivän mittaan myös takaiskuja tuli sen verran, ettei porvoolaisen kiri – eikä edes päätösväylän komea eagle – riittänyt nostamaan häntä mukaan jatkokierroksille. Kierrostulos 71 oli yhdeksän lyöntiä parempi avauskierroksen. Lindellin yhteistulos oli +7.