[14][27]

[14][27]

Helpottuneella Ursula Wikströmillä seitsemän birdien päivä − "Peli oli helppoa ja hallussa koko ajan"

Ursula Wikström pelasi Saudi-kisan avauspäivänä kauden parhaan kierroksensa. Kuva: Tristan Jones/LET

Kuluvalla kaudella pelkkiä karsiutumisia koonnut Wikström aloitti Saudi-Arabian LET-kilpailun sähäkästi.

Ursula Wikström pelasi vahvaa golfia Royal Greens Golf & Country Clubilla käynnistyneen Saudi Ladies International -kilpailun ensimmäisenä päivänä. Hän löi kisassa torstaina tuloksen 67 (-5), ja on tässä vaiheessa hienosti kolmannella sijalla.

Wikström oli kierrostaan viiden reiän jälkeen yhden yli tehtyään alussa birdien ja kaksi bogia. Tämän jälkeen hän piti virheet tiukasti kurissa, ja sai matkan varrella tukun onnistumisia.

Birdiejä Wikströmille kertyi lopulta seitsemän, joista neljä tuli jälkimmäisellä puoliskolla. Vantaalainen on kilpailun johdossa olevaa Englannin Georgia Hallia kaksi lyöntiä perässä.

Hän antoi viime viikon alussa Dubaissa positiivisen koronavirusnäytteen, mutta vapautui karanteenista useamman sittemmin otetun näytteen osoitettua negatiivista testitulosta. Pelihaluja uhkuva Wikström saikin ylimääräistä virtaa, kun pääsy kilpailuun avautui viime viikon vastoinkäymisten jälkeen.

”Olen vain ollut tosi onnellinen ja helpottunut, että pääsin tänne ja pelaamaan. Putit upposivat ihan mukavasti tänään. Peli oli helppoa ja hallussa koko ajan”, Wikström sanoi.

Wikströmille menestys Saudi-Arabian ensimmäisessä naisten ammattilaisturnauksessa maistuisi, sillä hän on karsiutunut jokaisessa kuudessa tänä vuonna pelaamassaan LET-kilpailussa.

Myös altistumisen vuoksi karanteeniin joutuneen Noora Komulaisen karanteeni peruutettiin, ja hän on mukana Saudi-Arabian turnauksessa.Komulaisen (T84) ensimmäisen kierroksen tulos oli 75.

Karina Kukkonen (T70) selvitti kierroksen lyönnin verran pienemmällä tuloksella, ja on ensin mainitun tavoin ennustetun karsintarajan alapuolella. Sijaa 90 jakava Tiia Koivisto aloitti kisaurakkansa tuloksella 76.

Sanna Nuutisen (+1) ja Elina Nummenpään (+5) kierros on vielä alkutekijöissään.