26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]

[6][5]
European Tour - Kilpagolf

Korhosella vahva kauden avaus – vuosi käyntiin Abu Dhabissa top 15 -sijoituksella

Mikko Korhonen kokosi vuoden ensimmäisessä ET-kilpailussa lähes 96 000 euron ansiot. Kuva: Getty Images

Etuysin tuplapar söi Mikko Korhosen mahdollisuudet uran kovimpaan Rolex Series -sijoitukseen.

Mikko Korhonen esiintyi edukseen Abu Dhabissa päättyneessä European Tourin kauden 2021 avauskilpailussa. Hän pelasi turnauksen viimeisellä kierroksella par-tuloksen, 72, ja sijoittui Abu Dhabi HSBC Championshipissä parhaana pohjoismaalaisena 15. tilalle.

Kokonaistulokseen 281 (-7) päätynyt Korhonen pelasi sunnuntain kierroksen alussa vahvasti tehden kaksi birdieä. Etuysin loppupuolella hän koki takaiskun sorruttuaan seitsemännellä reiällä (par 3) sijoitusta kovalla kädellä kurittaneeseen tuplapariin.

Korhonen ei epäonnistumisesta lannistunut, ja kymmenennellä sekä 16. reiällä tulleet birdiet nostivat vielä toiveita top 10 -sijoituksesta. Toiseksi viimeisellä reiällä korttiin livahtanut kisan toinen bogey haihdutti kuitenkin nämä haaveet.

Vaikka jaetulta kahdeksannelta tilalta neljännelle kierrokselle lähtenyt Korhonen ei onnistunut valloittamaan paikkaa kärkikymmenikössä, on uran parhaan Rolex Series -kilpailun sijoituksen sivuaminen hyvä näyttö vahvasta pelivireestä kauden ensimetreillä.

”Hyvä kilpailu tähän kauden alkuun. Ihan täysin tyytyväinen en ole, mutta kelpaa kyllä. Tasaista menoa koko viikko, löin hyvin palloa ja puttikin alkoi toimia pikkuhiljaa”, uransa 21. Rolex Series -kilpailunsa pelannut  Korhonen sanoi.

”Pikku notkahdus tänään seiskalla, lyönti jäi siinä juuri ja juuri lyhyeksi ja valui veteen. Pikku säädöt siihen päälle ja tripla oli valmis”, hän kertasi kisan suurinta yksittäistä epäonnistumistaan.

”Sen jälkeen peli pysyi hyvin kasassa loppuun asti. Tuuli oli taas aika napakka.”

Tapio Pulkkanen oli tyytyväinen viikon antiin Abu Dhabissa. Kuva: Getty Images

Eroa voiton vieneeseen Tyrrell Hattoniin Korhosella kertyi 11 lyöntiä, jaettuun seitsemänteen ja viimeiseen top 10 -sijoitukseen matkaa jäi puolestaan kolme lyöntiä.

Toinen jatkokierroksille yltänyt suomalainen, Tapio Pulkkanen jakoi päätöspäivänä kilpailun parasta tulostaan, 70. Ehyen turnauksen pelanneelle Pulkkaselle irtosi kokonaistuloksella 285 (-3) jaettu 41. sija.

Viikonlopun esitys oli Pulkkaselta kaikin puolin tasapainoisen oloinen, sillä kumpanakin päivänä hänelle kirjattiin Abu Dhabi Golf Clubin kentällä vain yksi bogey. Kaikkiaan 12 birdiestä kolmannes tuli kolmannella ja neljännellä kierroksella.

”Hyvä kilpailu kokonaisuudessaan. Tuntui että kolmena viimeisenä päivänä pitkä lyönti oli tosi hyvin hallussa. Puttasinkin omasta mielestäni hyvin, mutta en upottanut putteja kuitenkaan riittävästi. Greini (ruohon kasvusuunta) on täällä Abu Dhabissa vaikea lukea”, Pulkkanen sanoi.

”Tästä on hyvä jatkaa kohti Dubaita.”

Tyrrell Hatton tulee vankistamaan asemiaan maanantaina päivitettävän maailmanlistan kärkikymmenikössä. Kuva: Getty Images

Pulkkasen viestit hyvin sujuneista pitkistä lyönneistä ovat rohkaisevia, sillä etenkin vaisu avauspeli teki hänen edellisestä kaudestaan vaikean. Välinemerkkiä vaihtanut pelaaja kertoi kilpailun alla uuden draiverin istuneen hyvin käteen, ja tämä on osaltaan luettavissa hänen tuloksistaan.

Voitto oli Hattonille (-18) jo uran neljäs Rolex-sarjan kilpailuissa. Englantilainen lähti sunnuntaihin lyönnin päässä johdossa olleesta Rory McIlroysta, joka tuplasi johtonsa kolmannella reiällä. Heti tämän jälkeen McIlroyn peli alkoi takkuilla, ja virheettömästi pelannut Hatton meni menojaan.

Kuuden birdien 66 lyönnin kierroksellaan hän jakoi päivän parasta tulosta, ja jätti toiseksi kirineen Australian Jason Scrivnerin neljän lyönnin päähän. McIlroy (-13) oli lopulta kolmas.

Kalle Samoojan ja Sami Välimäen kilpailu päättyi kahteen kierrokseen. Koko ET:n suomalaisnelikko jatkaa pelejään ensi viikolla Dubaissa käytävässä turnauksessa.