Korhonen: Lähipelin pitää olla kunnossa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen: Lähipelin pitää olla kunnossa

Kävi Australiassa miten tahansa, Mikko Korhonen saa hyvän arvosanan kaudesta 2013. Kuva: All Over Press

Mikko Korhonen pelaa kauden viimeisen Euroopan kiertueen kilpailunsa Australian länsirannikolla Perthissä. Lake Karrinyup Country Clubin kentällä pelattavassa kisassa selviää, saako Korhonen uusittua työpaikkansa rahalistan kautta, vai joutuuko hän hakemaan sitä ET:n karsintafinaalista, 10.-15.11.

Haaste on kova, sillä Korhosen pitäisi oletettavastisijoittua kuuden ensimmäisen joukkoon noustakseen rajan oikealle puolelle riippuen siitä, miten muut samoja sijoja hakevat menestyvät.

”Olo on hyvä, viiden tunnin aikaero on voitettu kanta ja caddienä on tuttu mies, manageri Ilkka Lind. Kenttä on melko lyhyt, lähestymisten pitää olla tosi tarkkoja ja lähipelin kunnossa. Tiistain harjoituskierroksella olin kahdeksan kertaa viheriöbunkkerissa, joka on lähellä omaa ennätystä. Viheriöt ovat tosi kovat ja melko pienet”, Korhonen sanoi.

Hän lähtee torstain kierrokselleen kello 7.40 Suomen aikaa.

Australiassa paljon pelissä

Perthin turnauksessa taistellaan ensi kauden pelipaikoista Euroopan kiertueella.

Paul McGinley on ET:n rahalistalla välittömästi Mikko Korhosen takana. Kuva: All Over Press

Paul McGinley on ET:n rahalistalla välittömästi Mikko Korhosen takana. Kuva: All Over Press

Euroopan kiertue on ottanut suunnakseen Australian, jossa pelataan kauden viimeinen koitos ennen neljän turnauksen finaalisarjaa. Torstaina alkava kilpailu kantaa nimeä Perth International, jonka palkintoarvo on kaksi miljoonaa dollaria.

Suomalaisista Perthin kisassa pelaavat Peter Erofejeff ja Mikko Korhonen. Erofejeffin seuraava etappi on ET:n toisen karsintavaiheen turnauksessa, mutta Korhosella on vielä pieni oljenkorsi saavuttaa suora pelioikeus pääkiertueella. Tämä edellyttänee häneltä tällä viikolla sijoitusta Top 8:aan.

Moni nimekäs pelaaja on jäämässä rahalistalla 110 ensimmäisen ulkopuolelle. Richard Green, PaulMcGinley, Thomas Levet, Sören Hansen ja Peter Lawrie tarvitsevat viikonvaihteessa kipeästi lisätienestejä voidakseen keskittyä rauhallisin mielin uuteen kauteen.

Samassa veneessä edellisten kanssa on Fredrik Andersson Hed, jolla on kyky pelata kovia kierrostuloksia. Kausi on ollut Andersson Hedille vaikea, mutta pelastaako hieman valoisammin sujunut syksy vielä ruotsalaisen?

Perth Internationalin viimevuotista voittoa puolustaa Bo Van Pelt, jonka lisäksi PGA Tourilta visiitin ET:lle tekee Dustin Johnson. Muita varteenotettavia menestysehdokkaita kisassa ovat mm. Paul Casey, Ross Fisher, Branden Grace ja isäntämaan Marcus Fraser.

Kisakenttä Lake Karrinyup Country Club on suhteellisen lyhyt (6531 metriä), joten tulostaso lienee tulevina päivinä sen mukainen. Väylät ovat leveät, mutta sivummalla on reilusti puita, hankalapintaista maastoa ja satunnaisia kenguruita.

Kolme viimeistä reikää ovat vaativia, joten 15:llä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Tällä helposti kahdella viheriölle lyötävällä par-viitosella nähdään kisapäivinä varmasti useampikin eagle.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje