Korhonen ja Pulkkanen top 10:ssä ET:n huippukisassa – myös Samooja hyvistä asemista viikonloppuun - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen ja Pulkkanen top 10:ssä ET:n huippukisassa – myös Samooja hyvistä asemista viikonloppuun

Tapio Pulkkanen ei ollut toisella kierroksella aivan parhaimmillaan, mutta ero kärkeen ei ole suuri. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen ei löytänyt Italian Openissa samanlaista menovaihdetta kuin avauspäivänä. Kim Koivu jäi häntäpään valvojien joukkoon.

Torstaina upean kärkituloksen Rooman ET-kilpailussa pelannut Tapio Pulkkanen sai paistatella lähes vuorokauden ajan Italian Openin paalupaikalla, kunnes 10. reiällä birdien tehnyt Justin Rose paineli ohi.

Pulkkanen ei ollut tuossa vaiheessa aloittanut perjantain kierrostaan, mutta myös olympiavoittaja Rose (T3/-7) joutui antamaan vielä takaysillä kahdelle ”birdie-lingolle” periksi.

Kymen Golfin pelaaja käytti toiseen kierrokseensa 72 lyöntiä, ja on pelitapahtumien ollessa kesken jaetulla kahdeksannella sijalla.

”Hattu-Tapio” aloitti päivän urakkansa birdiellä, kunnes teki neljän seuraavan reiän jaksossa kaksi bogia. Hän pelasi etuysin lopulta par-tulokseen. Pulkkanen kirjasi neljännen boginsa sisääntulon alkuun ja teki kierroksen loppupuolella vielä yhden birdien ja bogin. Näin perjantain tulokseksi muodostui +1.

”Haastava päivä tänään. Paljon lyöntejä missasin oikealle. Muutama lyhyt puttikin meni ohi, mikä tietenkin vähän harmittaa. Kärki on kuitenkin lähietäisyydellä ja kahden rundin aikana kaikki on vielä mahdollista”, Pulkkanen sanoi.

Kokonaistilanteessa kuusi alle oleva Pulkkanen jakaa samaa kahdeksatta sijaa muun muassa toisella kierroksella mainiosti pelanneen (67) Mikko Korhosen kanssa. Kaksikko on kierroksensa loppuvaiheilla etenevää ja johdossa olevaa Englannin Matthew Fitzpatrickia (-10) neljä lyöntiä perässä.

Asetelmat ovat suomalaisittain maukkaat, sillä Korhosen tavoin kuutosella alkavan tuloksen (69) pelannut Kalle Samooja jakaa Euroopan kiertueeen Rolex-sarjaan kuuluvassa kilpailussa 29. sijaa tilanteessa kolme alle.

Viimeistä reikää pelaava Kim Koivu (+18) ei saanut peliään toimimaan toisellakaan kierroksella ja loppuun pelanneista taakse näyttäisi jäävän vain kaksinkertainen Masters-voittaja, Espanjan Jose Maria Olazabal.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje