11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kolme osteria pyydystäneelle chippi-spesialistille uran kovin kierros

Tässä caddiensa Sam Pinfoldin kanssa lyöntiä junaileva Cameron Smith on noussut vaivihkaa Australian ykköspelaajaksi. Kuva: Getty Images

Viime syksyn Mastersissa historiaa tehnyt Cameron Smith oli PGA Tourin kisassa rohkeana parhaalla osa-alueellaan.

PGA Tourilla palattiin torstaina normaaliin päiväjärjestykseen, kun edellisen viikon Masters-huuman pölyt oli saatu lakaistua alta pois. Parasta peliä 60-luvulta lähtien kiertueen ohjelmassa olleen RBC Heritage -kilpailun ensimmäisenä päivänä esitti Cameron Smith, joka löi Hilton Headin saarella uransa kovimman tuloksen, 62 (-9).

Australialaisen näyttävin suoritus koettiin 17. reiällä, jonka griinibunkkerista hän iski pallonsa oikeaan osoitteeseen. Kaukana ei ollut 18:lla vieläkin upeampi temppu Smithin lähes onnistuttua sivaltamaan par-nelosella pallonsa toisella lyönnillä reikään.

Näyttävän kierroksensa tärkeimmäksi osa-alueeksi Smith nimesi chipit, joissa hän on PGA Tourin ehdotonta eliittiä. Hän pystyi järjestään chippaamaan pallonsa reiän viereen niilläkin väylillä, missä peliväline ei lähestymislyönnillä tavoittanut griiniä.

”Viime viikon jälkeen chippaaminen tuntuu lähes siltä kuin pystyisi jälleen hengittämään. Mastersissa sai pelätä melkein jokaisessa chipissä, mutta täällä on mahdollisuus chipata jopa hyökäten”, hän sanoi vertaillen Augusta Nationalin ja Harbour Town Golf Linksin eroja.

”Minulla on todella luotettava olo. Tuntuu että pystyn lyömään juuri sellaisen lyönnin kuin haluan. Se on hyvin palkitsevaa.”

Maailmanlistalla sijalla 26 oleva Smith on voittanut kaksi kilpailua PGA Tourilla, joista ensimmäinen tuli parikilpailussa Ruotsin Jonas Blixtin kanssa. Vuodesta 2015 Yhdysvaltain kiertueella pelannut Smith on jo pidempään ollut tuttu näky turnausten kärkikahinoissa. Koossa on voittojen ohella tukku top 3- ja muitakin top 10 -sijoituksia.

Paras sijoitus major-turnauksissa on viime vuoden Masters Tournamentin jaettu kakkostila. Tässä kilpailussa 27-vuotias pelaaja teki Mastersin historiaa oltuaan ensimmäinen pelaaja, joka pystyi pelaamaan Augustassa pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia. Viime viikon Mastersissa hän oli kymmenes.

Australian Brisbanesta lähtöisin oleva Smith on myös intohimoinen kalastaja. Hän poikkesi kilpailun aattona kokeilemassa kalaonneaan, mutta tuolla reissulla puna-ahvenien sijaan saaliiksi jäi veteen takaisin viskatut kolme osteria.

Smithillä on yhden lyönnin etumatka 20 vuotta vanhempaan yhdysvaltalaiskonkariin Stewart Cinkiin. Pari viikkoa sitten voittokamppailussa ollut Englannin Matt Wallace jakaa parhaana eurooppalaisena kolmatta sijaa tuloksellaan 65.

C More Sport 1 -kanava esittää Etelä-Carolinan turnauksesta päivittäin suoria lähetyksiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje