Koepkan kausi ohi – Woodsilla edessään vuoden pisin kilpailuputki - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Koepkan kausi ohi – Woodsilla edessään vuoden pisin kilpailuputki

Brooks Koepka joutui toteamaan viime viikon Wyndham Championshipissä caddielleen Mark Fulcherille, että kausi on tässä. Kuva: Getty Images

Tiger Woods pelaa Northern Trustissa vasta kauden seitsemännen kilpailunsa.

Brooks Koepka -fanit saivat PGA Tourin pudotuspelien alla jobinpostia, kun pelaaja ilmoitti olevansa loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hänen oli määrä kilpailla seitsemänä peräkkäisenä viikkona torstaina Nortonissa Massachusettsissä käynnistyvässä Northern Trust -turnauksessa, jonka lantiovamma nyt estää.

Koepka varmisti paikkansa FedEx Cupin playoffien vasta heinäkuussa, jolloin hän sijoittui Memphisin WGC-sarjan kilpailussa toiseksi. Hän päätyi PGA Tourin runkosarjan jälkeen pisteissä 97:nneksi, ja olisi todennäköisesti tarvinnut tällä viikolla top 20 -sijoituksen edetäkseen BMW Championshipiin.

Wyndham Championshipissä karsiutunut Koepka paljasti viime perjantaina, että hänellä on vaikeuksia siirtää liikettä vartalon vasemmalle puolelle. Koepka totesi tuolloin vaivaa tarkemmin erittelemättä, että kyse ei ole polvesta, joka operoitiin viime vuonna.

”Fysiikkani ei nyt salli pelaamista”, Koepka kertoi runkosarjan huipennuksessa.

Loukkaantuminen on harmillinen päätepiste Koepkan kaudelle, joka on ollut täynnä vaikeuksia. 13 kilpailua sisälsivät vain kaksi top 25 -sijoitusta. Tässä mielessä Memphisin kisan kakkostila oli todellinen valonpilkahdus kaikkien ongelmien keskellä.

Koepka näytti saaneen virtaa onnistumisestaan, ja hän kohosi seuraavan viikon PGA Championshipissä kisan edetessä suurimpien voittajasuosikkien joukkoon. Floridalainen hääri major-kisassa päätöspäivän alla kärjen tuntumassa, mutta sunnuntain epäonnistuminen pudotti hänet tylysti sijalle 29.

Hänen ohellaan TPC Boston -kentällä pelattavasta ensimmäisestä playoff-kilpailusta jää pois kylkivammaa poteva Vaughn Taylor. Ensin mainitun odotetaan palaavan kentille kuukauden kuluttua pelattavassa U.S. Openissa, jossa hän tavoittelee neljättä peräkkäistä top 2 -sijoitusta. Pelaajan leiristä ilmoitettiin, että Koepkan seuraavien viikkojen ohjelmassa on pelkkää lepoa.

Koepka vietti loppuvuoden 2018 ja pitkät tovit vuodesta 2019 maailmanlistan ykkösenä. Hän joutui antamaan listan kärjessä periksi helmikuussa ja nelinkertainen major-voittaja noteerattiin viimeisimmässä listapäivityksessä seitsemännelle sijalle.

Seuraava ykköstila veisi Tiger Woodsin yksin PGA Tourin kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen. Kuva: Getty Images

Lukuisista vammoista urallaan kärsinyt lajin kirkkain megatähti Tiger Woods aikoo sen sijaan osallistua jokaiseen playoff-turnaukseen, sikäli kun hänen pisteensä vain tähän riittävät. Woods lähtee ensimmäiseen pudotuspelikilpailuun FedEx Cupin pistetilaston 49. sijalta.

Vahvistettuaan osallistumisensa BMW Championshipiin, Woods tulee pelanneeksi ensimmäisen kerran tänä vuonna kahtena peräkkäisenä viikkona. Northern Trust on vasta Woodsin kuudes kilpailu tällä kaudella. Näistä ensimmäisessä tuli voitto Japanissa viime lokakuussa, jolloin hän siirtyi jakamaan Sam Sneadin kanssa PGA Tourin kaikkien aikojen voittotilaston ykköstilaa. Tämän lisäksi maailmanlistalla 16:ntena olevalla Woodsilla on yksi top 10 -sijoitus tammikuulta.

Ensi viikon BMW Championship pelataan Olympia Fieldsin kentällä, mistä Tigerilla ei ole erityistä historiaa. Hän sijoittui kyseisellä kisa-areenalla vuoden 2003 U.S. Openissa 20:nneksi. BMW Championshipillä on ollut ratkaiseva merkitys Woodsin FedEx Cup -menestyksen kannalta. Hän voitti kisan molemmilla kerroilla matkallaan playoffien mestariksi vuosina 2007 ja 2009.

Mikäli Woods onnistuu raivaamaan tiensä playoffien finaalikisaan Tour Championshipiin, on hänellä edessään peräti neljä turnausta viiden seuraavan viikon jaksossa. Woods on jo sinetöinyt osallistumisensa Winged Footissa pelattavaan kauden toiseen majoriin, U.S. Openiin.

Woods, 44, kertoi Northern Trustin alla huolehtineensa, että hänen kroppansa kestää tulevien viikkojen turnausten rasitukset.

Tiger Woods starttaa Northern Trust -kilpailun ensimmäiselle kierrokselle torstaina kello 15.37 Suomen aikaa, seuranaan Etelä-Afrikan Dylan Frittelli ja Englannin Matthew Fitzpatrick.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje