Kisaväsymyksen painama Justin Rose vireessä kauden avauksessa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kisaväsymyksen painama Justin Rose vireessä kauden avauksessa

Rose teki perjantaina viisi birkkua ja kaksi bogia. Kuva: Getty Images

Torstaina Frys.com Openin avauskierroksen 63 lyönnillä selvittänyt Brendan Steele johtaa kisaa myös kahden kierroksen jälkeen. Hän käynnisti perjantain birdiella, mutta tahti hyytyi selvästi ja lopulta kierros sujui kaksi alle parin.

Kuudetta kauttaan PGA Tourilla pelaava Steele metsästää uransa toista voittoa. Eroa lähimpiin takaa-ajajiin on kaksi lyöntiä.

Kärkikymmenikköön mahtuu myös Justin Rose (-8), joka on kuudentena kolme lyöntiä Steelesta. Rose on viimeisen parin kuukauden aikana pyrkinyt vähentämään kilpailemista, ja Frys.com Open on hänelle kolmas startti 11 viimeisen viikon aikana.

Pelkästään rahan takia maailmanlistan seiskan ei tarvitse kisoja kiertää, pelkästään PGA Tourilla hän on ansainnut urallaan lähes 35 miljoonaa dollaria.

Hän myöntää, että kova kilpailurytmi alkoi vaatia veronsa, ja jäljellä on vielä European Tourin kauden finaalisarja.

”Kausi loppuu ja uusi alkaa. Minä yritän vielä saada myös ET:n kauden loppuun saakka. Hankalaa aloittaa uusi kausi, kun mielesi on vielä kiinni toisella kiertueella”, Rose kuvaili.

”Loppujen lopuksi on vain pelattava golfia. On pelattava hyvin 52 viikkoa vuodessa. Taukoja pidetään kun se on mahdollista. Tämä on tärkeä viikko. Mahtava kauden alku sille pelaajalle, joka marssii täältä pois voittajana”, Rose kertoi.

Rory McIlroyn (-5) syksy puolestaan sujui pakkolevon merkeissä. Paluu kentille on sujunut monen mielestä kelvollisesti, mutta miehen omien standardien mukaan heikosti.

McIlroy on kahden kierroksen jälkeen sijalla 19 kuusi lyöntiä kärjestä. Perjantaina hän upotti vain kaksi yli 1,5 metrin puttia ja teki kaksi birdietä, vaikka pääsi puttaamaan birkkua 10 kertaa.

On varsin yllättävää, että ikävän nilkkavamman jälkeen juuri puttaaminen on se osa-alue, joka on osoittautunut McIlroyn kompastuskiveksi. Lyöminen tuntuu olevan yhtä helppoa kuin ennenkin.

”Todella turhauttavaa. Tällaista se on paluuni jälkeen ollut. Minun pitää vain saada onnistumisia, jotta itseluottamukseni palautuu. Uskon että tämä on ennen kaikkea mentaalista”, Rory sanoi.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje