18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kimille toinen peräkkäinen voitto LPGA Tourilla: ”Tuntuu kuin olisin vähän humalassa”

Kilpakumppanit antoivat Sei Young Kimille samppanjasuihkun Pelican Golf Clubin kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykköspaikkaa hamuava Sei Young Kim on koonnut viidessä vuodessa komean määrän ykköstiloja.

Sei Young Kim (-14) palasi välittömästi menestyksen tielle pidettyään voittamansa Women’s PGA Championshipin jälkeen yli kuukauden mittaisen kilpailutauon. Uran 12. ykköstila LPGA-kiertueella tuli viikonvaihteessa Floridan länsirannikolla Belleairissa käydyssä Pelican Women’s Championshipissä.

Kimin voitto oli selvä, sillä USA:n Ally McDonald jäi korealaisesta kolmen lyönnin päähän.

”Pelikaverini kastelivat minut läpikotaisin samppanjalla. Nautiskelinkin sitä hieman, ja nyt tuntuu, että olisin vähän humalassa”, Kim kertoi haastattelussa turnauksen jälkeen.

Lokakuisen major-voittonsa jälkeen Kim, 27, matkusti muutamaksi viikoksi kotikonnuilleen Souliin.

”Halusin Women’s PGA Championshipin jälkeen vain rentoutua ja unohtaa golfin. Sain mieleni freesiksi ja tein kaikkea hauskaa.”

Akkujen lataaminen näytti onnistuneen täydellisesti Kimille, joka hamuaa jo tosissaan maailmanlistan valtikkaa.

”Maailmanlistan kärkipaikka on tämän vuoden toivelistallani ensimmäisenä ja suurin tavoitteeni. Olympiakulta oli aiemmin listan kärjessä, mutta kisat peruttiin. Toivottavasti ensi vuonna pelataan.”

Kim on koonnut voittonsa vauhdikkaasti LPGA Tourilla, sillä koko tusinan haalimiseen on mennyt vain reilut viisi vuotta. Tämän ohella hän on koonnut kotimaansa kiertueella viisi ykköstilaa.

Maailmanlistan ykkösenä 68 viikkoa putkeen pysytellyt Jin Young Ko on vältellyt matkustamista koronapandemian aikana. Hän pelasi Floridassa ensimmäisen LPGA-kilpailunsa tänä vuonna, ja sijoittui 34:nneksi.

Pohjois-Irlannin Stephanie Meadow (-9) oli kolmas. Tanskan Nanna Koerstz Madsen (+2) jakoi parhaana pohjoismaalaisena 27. sijan.

Suomen ykköspelaaja Matilda Castren oli mukana Pelican Golf Clubin kentällä käydyssä turnauksessa, jossa hänen kohtalokseen koitui kauden toinen karsiutuminen.

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenille niukka karsiutuminen LPGA-kiertueella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje