[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Kimillä taas hauskaa kentällä

Anthony Kimillä oli Greenbrier Classicin kolmannella kierroksella aihetta hymyyn. © Getty Images

Anthony Kim (-10) nousi 62 lyönnillä sujuneen kolmannen kierroksensa myötä Länsi-Virginiassa pelattavan kisan johtoon. Kiertuetulokas Scott Stallings on hänestä lyönnin päässä.

Vuoden paras kierros piti Kimin toiveita yllä päästä mukaan ensi viikolla Ohiossa pelattavaan World Tourin kisaan. Mikäli Kim ei voita turnausta sunnuntaina, jää Bridgestone Invitational häneltä ensimmäisen kerran väliin sitten vuoden 2007. Top-3-sijoituksella Kim varmistaisi paikkansa kauden viimeiseen major-turnaukseen PGA Championshipiin.

”Golf ei ole tuntunut pitkään aikaan yhtä hauskalta kuin tänään”, Kim vakuutti lauantain kierroksen jälkeen.

Kimin edellinen voitto PGA Tourilla on vuoden takaa, jolloin hän oli Shell Houston Openin ykkönen. Pian tämän jälkeen edessä oli kolmen kuukauden tauko sormileikkauksen vuoksi.

Tällä kaudella Kimin peli on ollut melkoista vuoristorataa. Kahden top-ten-sijoituksen lisäksi hän on karsiutunut kahdeksassa turnauksessa. Hän oli pari viikkoa sitten pelatussa British Openissa viides, mutta tuli viikkoa myöhemmin diskatuksi väärän tuloksen allekirjoittamisesta Kanadan avointen ensimmäisellä kierroksella. Tuloksen 81 jälkeen Kimille olisi tuskin ollut luvassa isompaa menestystä Vancouverin kisassa.

Perusasiat kunniaan

Kim sanoi keskustelun hyväksi golfpsykologiksi mainitsemansa äitinsä kanssa palauttaneen perusasiat kunniaan: ”Kyse oli siitä, että osaisin taas rentoutua ja nauttia golfin pelaamisesta – kyvystä pitää hauskaa kentällä. Hän muistutti, että olen onnekas saadessani pelaamalla elantoni tästä lajista. Keskustelumme jälkeen tulin tänne valmiimpana nauttimaan ja pelaamaan hyvää golfia.”

Kim teki lauantaina kahdeksan birdietä, saman verran kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä. Näistä jokainen tuli n. 3-4 metrin päästä reiästä.

Old White TPC:llä tehtiin isoja muutoksia sen jälkeen kun Stuart Appleby oli pelannut viimevuotisen turnauksen finaalikierroksella tuloksen 59. Hänen voittotuloksensa oli 22 alle parin. Kenttää pidennettiin uusilla lyöntipaikkaratkaisuilla, lisäksi griinien ruoholajiketta vaihdettiin, jotta viheriöt eivät olisi liian vastaanottavaiset.

Myös

Myös Jimmy Walkerin peli sujui lauantaina kuin rasvattu. &copy Getty Images

Ennen kisaa vielä uskottiin, ettei uudistuneella kentällä ole mahdollista iskeä kovia kierrostuloksia, mutta Kimin ohella myös Jimmy Walker mursi tämän käsityksen. Hän pelasi lauantaina Kimin tavoin tuloksen 62. Kierroskeskiarvo 69,3 oli kaksi lyöntiä parempi kuin perjantaina. Tosin lauantaina tulostehtailua helpotti mm. inhimillisemmät lipun paikat.

Mielipiteet kentän tulosystävällisyydestä jakoivat silti mielipiteitä. 36 reiän jälkeen Greenbrier Classicista karsiutunut Phil Mickelson kutsui perjantaina kenttää ”julmetun vaikeaksi”.

Gary Woodland ja Webb Simpson jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -8. Walkerin (-7) kanssa top-vitoseen mahtuvat myös Bill Haas sekä Chris Couch.