Kilpagolf

Kiira Riihijärvi taisteli uransa ensimmäiseen ammattilaisvoittoon Epson Tourilla

Kiira Riihijärvi teki komean tempun Michiganin turnauksessa. Kuva: Epson Tour

Riihijärvestä tuli kautta aikain toinen suomalaisvoittaja USA:n kakkoskiertueella.

Kiira Riihijärvi (-10) otti riemastuttavasti uransa avausvoiton ammattilaiskentillä lauantaina Michiganissa päättyneessä Epson Tourin kilpailussa. Hän pelasi Ann Arbor’s Road to the LPGA -turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 69 jättäen Pavarisa Yoktuanin kahden lyönnin päähän.

Kaksi lyöntiä thaimaalaisesta 36 reiän jälkeen ollut Riihijärvi tilastoi kisassa ainoana pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia. Tarkkaa peliä esittänyt suomalainen teki lauantaina toisella reiällä bogin, joka jäi kierroksen ainoaksi. Heti perään tuli voiton kannalta tärkeä tehohetki, jossa syntyi kolme birdieä.

Toisen kenttäpuoliskon alussa ero oli jo ratkaisevan oloisesti neljä lyöntiä, vaikka Yoktuan onnistui vielä puolittamaan takamatkansa lopun kahdella birdiellään.

”Loistava fiilis. En tajua tätä vielä, mutta olen onnellinen”, Riihijärvi sanoi Epson Tourin haastattelussa.

”Minulla oli hyvä caddie tällä viikolla. Keskustelimme monista asioista, ja se piti minut rauhallisena. Yritin vain keskittyä yhteen lyöntiin kerrallaan ja tehdä parhaani, koska muuta en voinut.”

Riihijärvi oli ennen voittoisaa viikonvaihdetta ottanut kuluvalla kaudella uran ensimmäisen top 10 -sijoituksensa USA:n kakkoskiertueella. Vuoden yhdeksästä kilpailusta neljä on päättynyt karsiutumiseen, joista kaksi oli edeltänyt Ann Arborin turnausta.

”Olen joutunut työskentelemään joidenkin henkisten haasteiden kanssa. Karsiuduin molemmissa Floridan turnauksissa, ja kävin juttuja läpi. Päätin pitää viikon harjoitustauon, ja saada vähän parempia ajatuksia golfin suhteen. Se näytti toimivan”, hän mietti.

Riihijärvi kertoi tunteneensa 17. reiällä, miten hänen sydämensä alkoi hakkaamaan.

”Ajattelin, että tämä ei ole hyvä asia, mutta päätin pitää keskittymisen vain olennaisessa.”

Riihijärvi kuittasi kilpailusta 30 000 dollarin palkintosumman, ja nousi kiertueen rahalistalla kuudenneksi. Hän on kautta aikain toinen suomalainen, joka pystyy ottamaan voiton Epson Tourilla. Ensimmäisenä tähän ylsi Matilda Castren lokakuussa 2020 pelatussa Mission Inn Resort and Club Championship -kilpailussa.