11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kaymerilla muuri murrettavanaan Qatarissa

Martin Kaymer oli murskaavan ylivoimainen edellisessä kisassaan Abu Dhabissa. Qatar on ollut hänelle yksi uran vaikeimmista kisapaikoista. © Getty Images

Martin

Euroopan Tourin kaikki neljä Lähi-Idän kilpailua ovat pelaajakatraaltaan erinomaisia. Commercial Bank Qatar Mastersissa voittoa puolustaa Robert Karlsson, joka kukisti vuoden 2009 ykkösen Alvaro Quirosin kolmella lyönnilllä.

Karlsson lukeutuu suosikkeihin nytkin, vaikka päähuomion ainakin ensimmäisinä päivinä saavat hänelle vuosi sitten neljä lyöntiä hävinnyt Lee Westwood sekä peräti 15 lyöntiä huonomman tuloksen tehnyt Martin Kaymer.

Westwood on puolustuskannalla, sillä hän saattaa menettää WR:n ykköspaikkansa mikäli Martin Kaymer voittaa.

”Tämän kentän pitäisi suosia minun pelityyliäni. Avausten on oltava tarkkoja, sillä karheikot ovat pitkiä ja viheriöt kovia. Dohan kentällä voi päästä lähellekin lippuja ja tehdä birdejä, mutta se vaatii mentaalista kovuuutta”, Weswood ennakoi.

Martin Kaymer on pelannut Qatarissa kolme kertaa, tulokset ovat hänen standardeihinsa nähden surkeita. Sijaluvut 98:s, 31:s ja 32:s kertovat oleellisen, saksalaiselle tämä kenttä on ollut varsinainen waterloo. Varsinkin kun sen rinnastaa Abu Dhabiin, jossa viimeiset neljä kertaa ovat tuottaneet kolme voittoa ja kakkostilan.

Mikään ei estä Kaymeria löytämästä uutta asetta Doha Golf Clubin taltuttamiseen, mutta epätodennäköiseltä se tuntuu. Maailmanlistalla viidenneksi viikonloppuna noussut Paul Casey voi hyvinkin varastaa pääosan Kaymerilta ja Westwoodilta, jotka saavat kirittäjäkseen seuraavalla viikoll Dubain kilpailuun Tiger Woodsin.

Joakim Haeggmanin näytönpaikka

Joakim

Ruotsalaisilla on Robert Karlssonin lisäksi kaksi muutakin voittajaa Qatarista, Henrik Stenson ja JoakimHaeggman. Viimeksimainittu oli maan ensimmäinen Ryder Cup-pelaaja 1993. Vuosituhannen taitteen jälkeen on ollut vaikeampaa, vuosi 2004 muodosti kuitenkin poikkeuksen. Pohjanmaalla Suomessa sukujuuria omaava Haeggman voitti Qatarin kisan vaikka avauskierros vaati 75 lyöntiä. Hän ansaitsi vuoden aikana yli 1,1 miljoonaa euroa.

Uusi alamäki käynnistyi lähes heti tuon jälkeen, hän on menettänyt korttinsakin ET:lle, mutta sai sen takaisin karsinnoissa edellissyksynä. Haeggmanin vuosi 2010 oli karsintoja lukuunottamatta erittäin heikko. Tämäkin kausi on käynnistynyt kahdella karsiutumisella, joten nyt olisi paikka iskeä. 41-vuotias Haeggman joutuu tyytymään karsinnoista tulleena keskimäärin ET:n pienimpiin kisoihin. Qatariin hän pääsi aiempana voittajana.

Qatarissa USA:n mainetta puolustavat Steve Stricker sekä edellisviikolla San Diegossa kärkipaikalta pahasti hyytynyt John Daly.

Mikko Ilonen jättää Qatarin väliin ja pelaa kahtena seuraavana viikonloppuna Dubaissa ja New Delhissa, Intiassa. Myös Iloselle Qatar on on olllut vaikea rasti, tästä johtuen ei ollut yllättävää, että hän jätti neljästä Lähi-Idän kisasta juuri sen väliin ja sai samalla mahdollisuuden matkustaa Suomeen ystävänsä häihin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje