18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kaymer hakee virettä Hollannista

Martin Kaymerin peliesitykset ovat olleet varsin solmuisia, Tiger Woods on päässyt hyvin ohi vaikeiden aikojen © Getty Images

Martin Kaymer selvitti rimaa hipoen suoran paikan Ryder Cupiin. Pelivire on ollut kadoksissa jo viime kauden puolelta, noustuaan maailmanlistan ykköseksi keväällä 2011 Kaymer on pelannut valtaosan kisoistaan täysin vihkoon, vaikkakin hän voitti syksyllä Shanghaissa ja oli tasan vuosi sitten toinen Sveitsissä.

”Olen muuttanut joitakin asioita ja ollut tästä johtuen pelieni kanssa vaikeuksissa. Silti tekemäni muutokset ovat kannattaneet, olen kasvanut paitsi pelaajana myös ihmisenä”, Kaymer filosofoi median edessä Hollannissa.

Samanaikaisesti kun saksalainen kisaa KLM Openissa, muut maailman ykköspelaajat osallistuvat Fedex Cupin kolmanteen finaaliin. Kaymer oli kauteen lähdettäessä ainoa World Rankingin top 20-pelaaja jolla ei ollut PGA Tourin jäsenyyttä. Fedex Cupin kannalta sillä ei ollut lopulta merkitystä, sillä niissä suurkisoissa jotka sarjan laskettiin, Kaymer oli kuluvalla kaudella jononjatkeena, kaukana kärjestä.

Kaymer voitti samalla Hilversumin kentällä vuonna 2010. Tuolloin hän oli voittoputkessa, alla oli jo ykköstila PGA Championshipista, kolmas ykköstila tuli Dunhill Links-kisasta Skotlannista.

Belgian

Belgian Nicolas Colsaertsille naapurimaa Hollannin kentät ovat tulleet tutuiksi jo juniorivuosina &copy Getty Images

Hollannin kisassa Kaymerilla ei ole paineita. Tapahtumaa voisi ainakin kahden ensimmäisen päivän osalta nimetä Ryder Cupiin valmistavaksi retkeksi. Kapteeni Jose-Maria Olazabal näkee vierestä Kaymerin vireen, ryhmän kolmas jäsen Nicolas Colsaerts voi hyvinkin olla Ryder Cupissa Kaymerin pari nelinpeleissä ja nelipalloissa. Kääntäen, parivaljakko on lähtökohtaisesti joukkueessa vielä vailla pareja.

”Tulemme Hollannissa varmasti puhumaan paljon Ryder Cupista. Toivottavasti saan vaikutteita Olazabalin loistavasta lähipelistä. Olen myös iloinen Colsaertsin puolesta. Hän teki ison työn karsintavaiheessa ja ansaitsi tulla valituksi villillä kortilla”, Kaymer jatkoi.

Colsaerts lukeutuu yhdessä kolminkertaisen Hollannin kisan voittajan Simon Dysonin ja Sveitsin voittajan Ritchie Ramsayn kanssa suosikkeihin, Kaymer puolestaan potentiaalisiin menestyjiin. Major-voittajista Hilversumissa hakevat menestystä myös Darren Clarke, Todd Hamilton, Rich Beem, Shaun Micheel sekä Michael Campbell.

Mikko Ilonen jättää kisan väliin, pelaajalistalla vielä alkuviikosta ollut Roope Kakko valitsi Challenge Tourin kisan Moskovassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje