[14][27]

[14][27]

Kaymer häikäisevän ylivoimainen Abu Dhabissa

Martin Kaymer hymyili Abu Dhabin voittopystin kanssa jo kolmatta kertaa © Getty Images

Martin

Viimeinenkin jännitys Abu Dhabin kilpailusta sunnuntain osalta hävisi jo ensimmäisillä reiíllä Martin Kaymerin kasvatettua viiden lyönnin johtonsa hetkessä kahdeksaan. Loppukierroksella oli enää kysymys voittomarginaalista, sekä siitä, kykeneekö Rory McIlroy säilyttämään kakkostilansa.

Voittotulos oli 24, uusi kisan ennnätys. Olosuhteita kuvailtiin ennen kilpailua aiempia vuosia vaikeammaksi.

”Ne olivatkin sitä, pelasin kokonaisuutena oikein hyvin ja varsinkin putterini toimi upeasti. Sain muutamia odottamattomiakin birdejä jotka loivat lisää henkeä”, Kaymer kertoi voiton tuoneista vahvuuksista palkintojenjakotilaisuudessa.

Hän loisti paitsi puttien määrässä (110) korkealla viheriöosumien määrällä (62/72), nimenomaan scrambling-taidoillaan. Kaymer missasi viheriön kymmenen kertaa, yhdeksän kertaa tuloksena oli par. Tiiauspaikoilta saksalainen jää useimmille muille huipuille, raudat ja varsinkin wedget ovat pelin vahvoja palasia lähipelin ohella. Kun Kaymerin mentaalista kovuutta ja malttia pidetään erittäin kovina, on kasassa melkoisen kova paketti.

”En olisi uskonut ammattilaiseksi ryhtyessäni, että etenemiseni huipulle olisi näin nopeaa,” hän myönsi Abu Dhabin pokaali sylissään.

Ykköstila oli Kaymerille uran sadannessa ET-kilpailussa yhdeksäs. Syksyllä hän saavutti kolme voittoa putkeen ( PGA Champs, Hollanti, Dunhill Links). Muutaman vaatimattomamman esityksen jälkeen kauden avauskilpailussa tullut voitto tuo väkisinkin esiin spekulaatito siitä, milloin Kaymer syrjäyttää maailmanlistan ykköspaikalta Lee Westwoodin. Tiger Woods jäi jo taakse. Kaksi eurooppalaista on viimeksi ollut listan kärjessä vuonna 1993, tuolloin Nick Faldo ja Bernahrd Langer olivat kärkiduo.

Kaymer jakoi tunnustusta oma-aloitteisesti myös Rory McIlroylle jonka kanssa hän pelasi sunnuntaina.

”Euroopan Tour on nykyään erittäin vahva, sen näkee jo World Rankingilta. Meillä on lisäksi paljon nuoria pelaajia nousemassa kärkeen. Uskon, että Rory McIlroy on tulevaiduudessa ykkösenä

Listan kärkikolmikko Westwood-Kaymer-Woods kohtaa toisensa jo kolmen viikon kuluttua Dubaissa.

Pohjois-Irlantilaisilla vahva panos

Kenttäpeli

Kakkkostilansa myötä Rory McIlroy palaa maailmanlistalla kymmenen ensimmäisen joukkoon. 21-vuotias nuorukainen ei pystynyt luomaan Kaymerille kierroksen alussa painetta, pari bogeyta laskivat hänet karkuun. Top-ten sijoitus oli vuodesta 2008 ET:lla pelanneelle jo uran 32:s. Voittoja on yksi, kakkostiloja viisi ja kolmosi

seitsemän. Kun siihen lisätään vielä sijoitukset välille 4-10 joita on 19, on helppo sanoa, että McIlroyn pitäisi oppia kääntämään hyvät sijoitukset tulevaisuudessa voitoiksi.

Pohjois-Irlanti sai maan ehkä kaikkien aikojen parhaan kolmen miehen sijoituksen näin kivikovassa kisassa. McIlroyn lisäksi Graeme McDowell oli neljäs, Gareth Maybin viides.

Mikko Ilonen pettyi tulokseensa

MikkoMikko Ilonen pelasi tuloksellisesti tasaisen kisan (70-73-72-72) jolla jäi jatkoonpäässeistä keskiryhmän taakse. Sunnuntaina hän aloitti lupaavasta kahdella birdielllä. Kierros myös päättyi kahteen birkkuun, välissä oli neljä bogeyta. 58:s sija tuotti 5818 euroa , maailmanlistan ykkönen Lee Westwood jäi kolmella lyönnillä Ilosen taakse.

”Oli mukava päästä taas parketille kisaamaan. Ajoittain oli hyvää meininkiä, tulosta en vaan saanut toivotulla tavalla esiin”.

Ilosen pelit jatkuvat jo torstaina Bahrainin uudella ET-kisalla. Sen jälkeen hän palaa viikoksi Suomeen. Helmikuussa ovat ohjelmassa myös kisat Dubaissa ja Intiassa.

”Bahrainissa en ole koskaan käynyt. Sinne lennämme maanantaina aamulla. Samana päivänä on tarkoitus mennä ottamaan tuntumaa jo kentttäänkin”, Mikko Ilonen kertoi.