[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Kärjessäkin käynyt Oliver Lindell viides haastajakiertueella

Hienosti pelannut Oliver Lindell nousi sunnuntaina taistelemaan jopa turnauksen voitosta. Tehoton takaysi haihdutti nämä haaveet. Kuva: Getty Images

Lindell saavutti Cadizissa kauden kovimman sijoituksensa Challenge Tourilla.

Oliver Lindell (-6) esitti kauden parastaan sunnuntaina Cadizissa päättyneessä Andalucia Challenge de España -kilpailussa. Hän pelasi Challenge Tourin ohjelmaan kuuluneen turnauksen viimeisellä kierroksella tuloksen 70, ja sijoittui jaetulle viidennelle tilalle.

Lindell lähti kisan päätöspäivään sijalta T7, vain kahden lyönnin päässä kärkipaikkaa jakaneista Oscar Lengdenistä ja Pedro Oriolista. Hän ei kuitenkaan viihtynyt pitkään takaa-ajajan roolissa, vaan iski etuysillä birdien joka toisella reiällä ja ampaisi kisan kärkeen.

Toisella kenttäpuoliskolla liito ei jatkunut samanlaisena. Hän aloitti sisääntulon bogilla ja teki toivoa nostaneen birdien 15. reiällä. Tämä onnistuminen jäi kuitenkin päivän viimeiseksi.

”Oli kyllä hyvää tekemistä kaikin puolin tänään. Ratkaisuhetket taisivat olla takaysin alussa, kun missasin hyvistä paikoista useammalla reiällä. Sain kylläkin epäonnistumiset takaisin upotettuani seitsemänmetriset putit 14. ja 15. reiällä”, Lindell sanoi.

Lopussa tulleet kaksi peräkkäistä bogia pudottivat hänet toiselta sijalta kärkikolmikon ulkopuolelle.

”Löin huonon draivin 16. reiällä, joka oli todella lähellä mennä out ja seuraavalla en saanut up & downia (chippi ja yksi putti) griinin kantista. Mutta tosi tyytyväinen saa olla, kauden paras sijoitus kumminkin. Kiva on lähteä keskiviikkona painamaan uudestaan samaa kenttää”, jatkoi neljä lyöntiä voiton vieneelle Tšekin Ondrej Lieserille hävinnyt Lindell.

Kyseessä oli Lindellin kahdeksas kilpailu Challenge Tourilla tällä kaudella. Ennen tämän viikon kisaa paras sijoitus oli peräisin syyskuussa Portugalissa pelatusta turnauksesta, jossa hän oli 14:s.

Challenge Tourilla Lindell on sijoittunut parhaimmillaan kahdesti neljänneksi, vuosina 2017 ja 2019. Sunnuntaina porvoolainen saavutti haastajakiertueella uran neljännen top 5 -sijoituksensa.

Suomalaisten kokonaispanos ei kohonnut aivan yhtä vahvaksi kuin vielä lauantaina saattoi uumoilla. Lindellin kanssa tasoissa ollut Roope Kakko (-1) käytti neljänteen kierrokseen 75 lyöntiä ja putosi jaetulle 26. tilalle. Samalle sijalle päätyi Kakkoa kaksi lyöntiä sunnuntaina paremmin pelannut Janne Kaske.

Turnauksen neljäs suomalainen, Kim Koivu (+4) oli 53:s.

Oliver Lindell nousi kiertueen Road to Mallorca -rankingissa 19:nneksi. Ensimmäisen CT-voiton Tšekille ottanut Ondrej Lieser on kuudentena, kärjessä jatkaa Saksan Marcel Schneider.