11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kallista teatteria Wentworthissa

Näyttää hyvältä, mutta pelaajista tuntuu pahalta. Wentworthin 18:s viheriö ympäristöineen ei ole pelaajien mieleen. Kuvassa voittaja Simon Khan © Getty Images

Wentworthin kentän omistaja Richard Caring antoi Ernie Elsille lähes vapaat kädet suunnitella uusiksi PGA Championshipia isännöivän legendaarisen kentän viheriöt.

Caring halusi lisää haasteita ja draamaa peliin. Lopputulos oli pelaajien arvioitavissa toukokuun lopun kisassa. Tuomio oli varsinkin 18:n reiän kohdalla selkeä, useimmat osallistujista katsoivat vesiesteen ja pienen viheriön pilanneen upean reiän.

Koko viheriöremontti maksoi lähes kahdeksan miljoonaa euroa jolla summalla saisi tehtyä parikin täysimittaista kenttää Suomeen.

-Tein väärin terävöittämällä Ernien suunnitelmaa rakennusvaiheessa. Halusin teatteriesityksen tapaisia huipennuksia kierroksen loppuun. Nyt istumme alas ja katsommme miten tästä jatketaan, Caring ripittäytyi kisan jälkeen.

Caringilla on varaa tehdä 18:s vielä kerran uusiksi, mutta löytääkö hän vielä yhteisen sävelen Ernie Elsin kanssa joka pahoitti mielensä myös pelaajien kritiikistä. Itse kisassa Els kulki varjojen mailla kaukana kärjestä. Mahdollisuudet menivät kolmannella kierroksella jolla ”Big Easy” teki toisella kovaa kritiikkiä saaneella vesireiällä, kahdeksannella triplabogeyn. Samalla kierroksella Els otti vielä kolme kertaa peräkkäin kolme puttia, sarja joka hänen kohdallaan on äärimmäisen harvinainen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje