Kalle Samoojan taival katkesi karsintafinaalissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojan taival katkesi karsintafinaalissa

Kalle Samooja saattaa jo tiistaina vahvistaa itselleen pelioikeuden Challenge Tourille, jollaista hänellä ei vielä ole uransa aikana ollut. Kuva Getty Images.

4.pv

PGA de Catalunyan vaikea Stadium Course oli tiistaina melkoinen waterloo Kalle Samoojalle. Kentän kymmenenneltä pelinsä aloittanut turkulainen sortui huonoihin avauksiinsa kierroksen alkuvaiheilla.

Hän teki neljän reiän jaksoon tuplan, bogeyn, triplabogeyn ja bogeyn ollen tässä vaiheessa seitsemän yli. Loppukierros sujui parissa, tulos 79 siirsi hänet kuitenkin katsomoon.

”Kolme heikkoa avausta siihen mustaan jaksoon vei mahdollisuudet. Tämä on kova ja raaka testi, jossa kaikille tulee vaikeita jaksoja. Peli oli kyllä pitkiä jaksoja uomissaan. Harmittaa tietty, tunsin että annettavaa olisi ollut paljon parempaankin. Puttipeli oli vaan kovin tehotonta koko kisan ajan, Samooja analysoi esitystään.

Samooja suuntaa Suomeen, josta matka jatkuu Asian Tourille.

”Siellä on vielä ainakin kolme kisaa ohjelassa. Tavoite on hoitaa kortti taskuun Aasiasta myös vuodelle 2016”, Samooja suunnitteli. Kauden viidessä ensimmäisessä kisassa paras sijoitus on 25.

3.pv

Kalle Samoojalla oli maanantaina urakkanaan tehtailla mahdollisimman monta birdietä Tour Coursella, joka on Pga de Catalunyan kentistä selvästi helpompi. Hän sai kuitenkin rajusti lunta tupaan kentän viidennellä reiällä, jossa tuloskorttiin kirjattiin tuplabogey.

Kone käynnistyi tämän jälkeen, viimeisen 12 väylän aikana korttiin kertyi yhden bogeyn lisäksi kuusi birdietä, lopputulos 67 oli kolme alle parin.

Paras noteeraus Tour Coursella oli 62 (-8), heikoin 74, joten Samoojan tulos 67 oli tuplan jälkeen torjuntavoitto.

”Huono avaus viidennellä toi yhden ylimääaräisen lyönnin korttiin. Putterilla en saanut tarvittavan paljon aikaiseksi, muuten oli varsin tasainen esitys. Tiistaina täytyy pitää maltti mukana kierroksella”, Samooja suunniitteli.

Kärkipari Ruotsin Marcus Kinhult ja Itävallan Lucas Nemecz (-14) on yhdeksän lyönnin päässä. Neljän kieroksen jälkeen 70 ensimmäistä ja saman tuloksen omaavat pääsevät jatkoon varmistaen samalla pelioikeuden Challenge Tourille, jollaista Samoojalla ei ole.

Tiistai on siis suuri mahdollisuus turkulaiselle, joka pelaa ensimmäistä kertaa ET:n karsintafinaalissa.

Stadium Coursella haitari parhaan ( 67) ja heikoimman tuloksen (86) väillä oli huomattavavasti leveämpi

Ennen neljättä kierrosta on käytännössä selvää, että ainakin neljä rutinoitua European Tourin pelaajaa joutuu katselemaan enimmän osan pääkiertueen kisoista katsomon puolelta.

Irlannin Peter Lawrie (76-69-86) tuli diskatuksi. Johan Edforsin ja Martin Wiegelen tulos +10 ei jätä käytännössä mitään mahdollisuuksia kahdelle viimeiselle kierrokselle, sama kohtalo on vuosikausia sivuraiteella pelanneen Nick Doughertyn edessä.

Veitsi kurkulla ja vain pienen mahdollisuuden omaavana Stadium Coursea lähtee tiistaina kiertämään myös Jarmo Sandelin (71-71-72), joka tarvitsisi oletettavasti tuloksen 69 tai paremman päästäkseen kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

 • Murdock says:

  Kun katsoo tuloslistaa, niin aikaisempi toistuu. Noin 50 ensimmäistä on pelannut Tour Courcen (entinen Stadium course) kaksi kertaa ja kerran Stadium Coursen. Huomenna tulee paljon nousijoita loppupäästä kun Tour Coursea pelaavat saapuvat maaliin. Kenttä näyttää olevan 6-8 lyöntiä helpompi. Aikaisemmin miltei kaikki 25 ET:lle pääsijää ovat aloittaneet Tour Coursella ja pelanneet vain kerran Stadium Coursella kolmen ensimmäisen kierroksen aikana. Ilmeisesti hyvä tulos ekalla rundilla saa pelin kulkemaan.

 • fatso says:

  No ensi vuonna uudestaan paremmalla paineensietokyvyllä varustettuna.

 • Press peltonen says:

  7 svedua cut rajan yllä! Lähes 80 kierrostulos! Ymmärrys hoi! Poissaolo ammatinvalintaohjelma tunnilta? Taitaa perhe pysyä koossa!

 • ensi vuonna says:

  Tsemppiä Asian Tourille, kovaa treeniä, kilpailua ja ensi vuonna työnhakuun uudestaan! Nyt tuli rutkasti kokemusta lisää, cut-rajan ulkopuolelle jäi monia tuttja nimiä, mm. Johan Edfors, Soren Hansen ja konkari Jarmo Sandelin, Ryder Cup-pelaaja Edoardo Molinari ja Peter Hedblom pääsivät juuri ja juuri cutista. Kovaa on kilpailu ammattilaisgolfaajilla, mutta periksi ei saa antaa.

 • ilkkaK says:

  Millä rahoilla Samooja pystyy vuodesta toiseen elämään vain pelaamalla golfia kaukomailla, jossa ansiot eivät varmaankaan kata elinkustannuksia?

 • Vastaus toimeentuloon says:

  Monet kilpapelaajat opettaaa kotiklubilla ja monet tekee jotain projektihommia. Useilla on lentoyhtiöiden kanssa diilejä ( lentoliput vähän halvemmalla). Taitaa monen vanhemmat sponsata myös… (En tiedä miesten karsinnoista, mutta naisten maksoi tänä vuonna lähes 3000e majoitus lennot jne. Jokatapauksessa Kallea on mun mielestä turha parjata. Hän oli kuinkin paras suomalaisista karsinnoissa ja pääs tosi lähelle haastajakiertueen korttia. Golfpelaajan ammatti ei kyl ole helpoimmasta päästä ( stressin tason näkee esim kilpailuihin menemällä ja katsomalla menoa)

 • nuudeli says:

  Veikkaan että näkkileipää ja nuudelia vetää. Varmaan tienaa rutosti vaan olemalla golfammattilainen. Kaikki naapuritkin varmasti katelliasia niinkuin ilkkaK joka joskus alitti 80.

 • ilkkaK says:

  Ei ole syytä olla kateellinen, jos alittaa joskus 80. Mutta jos olisi päässyt 70 pintaan, niin sitten voisi olla tiukempi paikka..

 • Opetteleva Taavi says:

  Mikä teitä vaivaa – antakaa poikien ja ”tyttöjen” harjoitella ammattiaan. Golfammattilaisen tulot voi olla isoja tai sitten ei. Harva kuitenkaan ansaitsee miljoonia. Se että joku hienon tulevaisuuden omaava (joskin kaukana takana) siirtyy ”opettavaksi” golfammattilaiseksi ei todellakaan takaa sitä että osaavat opettaa. Noita esimerkkejä valitettavasti on pilvin pimein. Se että osaa pelata hyvin mitä tahansa pallopeliä, ei todellakaan tarkoita että osaa opettaa oppilaita oivaltamaan oppimisen saloja. Ei sitä muutaman viikon pellehyppelykurssilla opita _ sorry vaan.. Olisi jo aika saada ihan oikeita opettavia ammattilaisiakin – niille mieluusti maksaa sen viis-kuuskymppiä, vaikka pimeenä.