11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalta "maksimiparas" kierros ET:llä – jatkaa loistoasemista viikonloppuun

Kalle Samooja on viikonloppuna tilaisuus vaikka uransa kovimpaan suoritukseen. Kuva: Getty Images

Samooja on käyttänyt kentän jälkimmäisen ysiin kahtena päivänä yhteensä 62 lyöntiä.

Kalle Samooja pitää suomalaisten lippua korkealla Göteborgissa meneillään olevassa Scandinavian Invitation -kilpailussa. Kokonaistilanteessa -5 oleva turkulainen pelasi toisella kierroksella tuloksen 68, ja on kisan puolivälissä jaetulla 15. sijalla.

Eroa kärkeen on kuusi lyöntiä, mutta top 5:een puolet vähemmän.

Samoojan ainoa parista poikennut merkintä ulosmenossa oli kahdeksannen reiän bogey. Hän päätti toisen kolmanneksen kahteen peräkkäiseen birdieen, joita seurasi välittömästi kierroksen toinen bogey. Päivän toinen kohokohta osui kierroksen loppuun Samoojan tehtyä birdiet kahdelle viimeiselle reiälle.

”Tuli vedettyä ihan maksimiparas rundi tänään. Sellaista kuraa koko päivä. Jos joku olisi kasin jälkeen sanonut, että maalissa on -2,
olisin mielelläni vähän siitä maksanut”, Samooja paljasti.

”Todella hyvät kaksi birkkua loppuun. Kroppa oli vain jostain syystä off tänään. Koitetaan saada se hereille huomiseksi.”

Tapio Pulkkanen (+3) pelasi perjantain kierroksen tulokseen 72, ja karsiutui jatkosta kolmella lyönnillä. Hän teki Hills Golf & Sports Clubin kentän molemmille puoliskoille yhden birdien ja kaksi bogia.

”Vaikea päivä tänäänkin, mutta vaikeat oli myös olosuhteet. Ei ole Hills-kenttä kovin helppo kovassa tuulessa. Paljon tulee ikäviä sivurinnemakuita väylillä”, Pulkkanen sanoi.

”Hattu-Tapion” kompastuskivi löytyi viheriöiltä ja niiden läheisyydestä.

”Lyöminen oli suhteellisen positiivista molempina päivinä, mutta lähipeli ja putti oli huonoa tällä viikolla.”

Kim Koivun (+4) kirjavahko 74 lyönnin kierros sisälsi neljän birdien ohella kolme bogia, yhden tuplabogeyn ja yhden triplabogeyn. Paikka viikonlopun kierroksille jäi lopulta neljän lyönnin päähän.

Scandinavian Invitationin paalupaikalle nousi Matthew Fitzpatrick (-11). Isäntämaan Henrik Stenson ja Kiinan Wu Ashun ovat kahden lyönnin päässä englantilaisesta.

Kotikulmillaan pelaava Stenson sai perjantaina ison vaihteen päälle tehtyään reikien 8–13 jaksossa kuuden birdien suoran. Tulos 62 oli loputa päivän kovinta valuuttaa.

Ruotsin Joakim Lagergren  ja Australian Jason Scrivener (-8) täydentävät kärkiviisikon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje