[14][27]

Kalle Samoojalle uran toinen top 3 -sijoitus European Tourilla!

Kalle Samooja pelasi erinomaisen kilpailun Dohassa. Kuva: Getty Images

Neljän putin bogey nakersi Sami Välimäen tunnelmaa päätöskierroksella.

Kalle Samoojan (-12) upea panos sunnuntaina päättyneessä Qatar Mastersissa merkitsi suomalaisille toista hienoa onnistumista European Tourilla peräkkäisinä viikkoina. Hän pelasi kilpailun neljännellä kierroksen tuloksen 69, ja nousi neljää pykälää, jaetulle kolmannelle sijalle.

Pääsy David Drysdalen ja Jorge Campillon väliseen uusintaan oli lopulta lähellä, sillä eroa kaksikkoon kertyi vain yksi lyönti.

Samooja teki sunnuntain ensimmäisen birdiensä Education City Golf Clubin kakkosella. Etuysin puolivälissä tullut bogey palautti hänet kierroksellaan takaisin par-tilanteeseen, kunnes turkulainen täräytti kolme birdieä reikien 8–11 jaksossa. Jatkossa ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi bogey, joka syntyi kolmen putin seurauksena 15:nnellä.

”En oikein uskonut, että noin lähelle pääsisi -12-tuloksella. Hieno päivä kyllä kaikin puolin. Tuntui, että kisa vähän karkasi 5. ja 6. reiällä, mutta sitten kolahtikin reikään kolme norsua, Samooja kertoi.

Ensimmäinen pitkä birdieputti upposi kahdeksannella viheriöllä. Heti perään yhdeksännellä Samooja säkitti yli 20-metrisen putin.

”Varsinkin ysin putti oli aika eeppinen.”

”Täytyy olla tyytyväinen viikkoon. Lähti hyvin nousujohteisesti liikkeelle, joka on minulle yleensä se paras tapa. Viimeinen päivä oli opettavainen. Tuli pysyttyä rentona ja sain putteja hyvällä rullilla perille asti. Ensi kerralla pystyy olemaan vielä aggressiivisempi lähestymisissä.”

Tilanne voittajan suhteen ehti jo näyttää selvältä, kunnes Campillo pelasi reiät 16–17 yhteensä kolme yli. Se antoi Samoojalle ja niin ikään tuloksen 272 (-12) pelanneille Ruotsin Niklas Lemkelle ja Tanskan Jeff Wintherille pientä toivoa playoffiin pääsystä. Campillo ja Drysdale eivät kuitenkaan sortuneet virheisiin viimeisellä reiällä.

Kyseessä oli tällä kaudella viisi turnausta pelanneelle Samoojalle kauden paras ja uran toinen top 3 -sijoitus Euroopan kiertueella. Kovin saavutus on peräisin viime syksynä Sveitsissä pelatusta Porsche European Openista, missä hän sijoittui uusinnan jälkeen jaetulle kakkostilalle.

Jorge Campillo tuuletti viidennellä uusintareiällä uransa toista ET-voittoa. Kuva: Getty Images

Toinen jatkokierroksille päässyt suomalainen, viime viikon Omanin kilpailun voittaja Sami Välimäki ei saanut päätöspäivänä samanlaista lentoa kuin lauantaina. Hän teki 73 lyönnin kierroksellaan kaksi birdieä ja neljä bogia, joista rei’illä 16 ja 17 tulleet kaksi jälkimmäistä söivät mahdollisuudet top 20 -sijoituksesta.

”Taistelin hyvin, mutta 13. reiällä tulleen neljän putin bogeyn vuoksi päivä kuihtui käsiin”, 38. sijan jakanut Välimäki sanoi.

Qatar Masters oli joka tapauksessa jälleen hyvä osoitus siitä, että Välimäestä on kehkeytymässä ET:lle kovan luokan tekijä. Huippupelaajien ei ole koskaan helppo valmistautua ja latautua voittoa seuraavana viikkona pelattavaan kilpailuun.

Tuloksen 271 (-13) pelanneiden Campillon ja Drysdalen välinen uusinta venyi aina viidennelle playoff-reiälle, jolla ensin mainittu ratkaisi pelin birdiellään.

Voitto oli Campillolle, 33, uran toinen Euroopan kiertueella. Ensimmäinen tuli viime vuoden huhtikuussa käydystä Marokon turnauksesta. 25 vuotta ammattilaisena pelanneen Drysdalen voittotili jäi edelleen avaamatta, vaikka takana on jo lähes 500 ET-kilpailua.

Reilun viikon kuluttua 45 vuotta täyttävä Drysdale itsekään ei välttämättä arvannut etenevänsä uusintaan, kunnes Campillo hermoili bogin ja tuplabogin edestä kierroksen loppupuolella. Siitä huolimatta hienon tilaisuuden hukkaaminen on varmasti kova paikka 2000-luvun alussa ET:lle ilmaantuneelle skotlantilaiselle.

European Tour peruutti ensi viikolla kalenterissa olleen Kenian turnauksen koronaviruksen takia, joten kiertueen seuraava turnaus pelataan aikaisintaan kahden viikon kuluttua Intiassa.