[14][27]
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalle kauden toiseksi kovin sijoitus European Tourilla

Kalle Samooja oli jälleen sunnuntaina paremmalla jalalla liikkeellä. Kuva: Getty Images

Neljännen kierroksen jämäkkä esitys sinetöi paikan Nairobin kisan kärkitusinassa.

Kalle Samooja palasi Kenya Openin päätöskierroksella normaaliin päiväjärjestykseen pelaamalla kilpailun kolmannen kuutosella alkavan tuloksen. 68 lyönnin kierros nosti hänet kokonaistulokseen 271 (-13), millä heltisi lopulta mainio jaettu 12. sija.

Samooja teki Karen Country Clubin kentän etuysillä kaksi birdieä. Peli eteni virheettömästi aina 15. reiälle saakka, jossa hänelle kirjattiin päivän ainoa bogey. Samoojalla riitti tämän jälkeen vielä ruutia kahteen peräkkäiseen birdieen, joilla hän sinetöi top 15 -sijoituksen.

”Tänään oli mies vähän paremmalla jalalla liikkeellä. Tuli vaan oltua kierroksen keskivaiheilla aika tehoton onnettoman lähipelin takia. Sinne olisi pari kolme birdieä pitänyt vääntää”, kisan paras pohjoismaalainen kertoi tiedotteessa.

”Loppuun osui pari lähestymistä lähelle ja sain ihan ok lopetuksen viikolle, vaikkei se ihan sellainen lopetus ollutkaan, mitä tavoittelin. Peli on isossa kuvassa kunnossa, joten uusia paikkoja tulee.”

Turkulaisen esitys muistutti aavistuksen viikko sitten Qatarissa pelattua turnausta, jossa hän niin ikään hääri kärjessä tai kärkikahinoissa ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen. Kummassakin kilpailussa lauantai toi takapakkia menestyshaaveisiin, mutta Nairobissa Samooja taisteli loppuun saakka sijoituksesta kärkikymmenikköön. Nousu kahdeksannelle sijalle, ja lopun kolmas peräkkäinen birdie ei ollut kaukana, Samoojan päästyä yrittämään onnistumista 18:lla muutaman metrin päästä.

Kyseessä oli Samoojan kauden toiseksi kovin sijoitus. Vuoden paras saavutus on peräisin tammikuun lopussa käydystä Dubain kilpailusta, missä hän oli neljäs. Samooja kuittasi Keniasta lähes 14 500 euron tienestit, ja nousi Race to Dubai -listalla yhden pykälän 28:nneksi.

Karen Country Club istuu kisakenttänä Samoojan silmään, mistä on osoituksena Kenian avointen toissavuotinen kuudes sija. Hän ei kuitenkaan osallistu samalla kentällä jo tiistaina käynnistyvään toiseen European Tourin kilpailuun.

Samooja nähtäneen seuraavan kerran tositoimissa huhtikuun puolivälissä Teneriffalla pelattavassa turnauksessa.

Neljäs kierros sujui alusta alkaen sunnuntaihin johtoasemasta lähteneen Justin Hardingin (-21) tahdissa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen USA:n Kurt Kitayamaan kertyi kaksi lyöntiä. Lupaava skotlantilainen Connor Syme (-17) oli kolmas.

Voitto oli Hardingille, 35, toinen European Tourilla. Ensimmäinen tuli kahden vuoden takaisesta Qatar Mastersista. Eteläafrikkalainen saavutti ET-tulokaskaudellaan 2019 voiton lisäksi myös seitsemän muuta top 10 -sijoitusta pääkiertueilla, joista yhden PGA Tourilta.