Samooja kiri Dubaissa tyylikkäästi kärjen kantaan, myös Pulkkasella vahva kierroksen lopetus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja kiri Dubaissa tyylikkäästi kärjen kantaan, myös Pulkkasella vahva kierroksen lopetus

Kalle Samooja pelasi Dubain kovatasoisen kilpailun ensimmäisellä kierroksella parhaiden tahdissa. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja oli parhaimmillaan kierroksen alussa ja lopussa. Koko suomalaistriolla on hyvät näkymät jatkopaikkaa ajatellen.

Kalle Samooja esitti hienoja otteita Emirates Golf Clubilla käynnistyneen Dubai Desert Classic -kilpailun ensimmäisenä päivänä. Hän löi European Tourin ohjelmaan kuuluvassa kisassa torstaina tuloksen 69 (-3), mikä oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun kolmanteen sijaan.

Kaksi lyöntiä kärjestä oleva Samooja aloitti kierroksen vahvasti ollen kolmen reiän jälkeen tilanteessa kaksi alle. Hän päätti ensimmäisen kolmanneksen birdieen, kunnes teki etuysin viimeisellä reiällä päivän ainoan parista poikenneen tuloksen tuplabogin muodossa.

”Ysille tuli pieni säätö. Avaus raffin huonommalle puolelle väylää. Koitin lyödä vaan griinin viereen raffiin, mutta lapa kääntyi vähän kiinni ja pallo lampeen. Jäljelle jäi vähän nihkeä wedge ja pari kolautusta. Toisaalta kasille tein todella huikean parin aavikolta, että ehkä se tasaantui siinä”, Samooja kertoi.

Sisääntulossa seitsemän parin jälkeen turkulaiselta löytyi vielä ruutia kahden peräkkäisen birdien edestä. Hieno maaliintulo nosti Samoojan asemia päivän pelitapahtumien loppuhetkillä yli kymmenellä pykälällä.

”17:llä hyvä wedge 3-4 metriin. Viimeisellä taas huono wedge kahdeksan metrin akselille. Vaikea on lyödä palloa lähelle, vaikka toisaalta se yleensä sopii minulle paremmin.”

”Oli hyvä nykäisy tänään, varsinkin pari vikaa puttia. Avaukset olisivat voineet olla vähän parempia, mutta ihan ok menoa. Lähdetään huomenna nauttimaan tilanteesta.”

Kärjen tuntumassa on ruuhkaa, sillä tuloksen 69 pelasi Samoojan tavoin 11 kilpailijaa, kuten muun muassa Ruotsin Robert Karlsson ja Tanskan Søren Kjeldsen.

Huomenna sitten kovaa portista.

Niin ikään iltapäivällä kierroksensa pelannut Tapio Pulkkanen ei saanut yhtä sutjakkaasti koneitaan käyntiin kuin Samooja. Majlis-kentän kolmannella reiällä lipsahtanutta tuplabogia seurasi kaksi perättäistä bogia ulosmenon puolivälissä. ”Hattu-Tapio” ei tästä lannistunut vaan piti jatkossa virheet visusti loitolla.

Mikko Korhonen löi palloa mielestään hyvin, vaikka tulos jäi liki U.S. Openin olosuhteita muistuttavana päivänä vähän piippuun. Kuva: Getty Images

Sijaa 45 jakava Pulkkanen syttyi sisääntulon lopussa Samoojaakin väkevämpään suoritukseen tehden 14. reiän birdien jälkeen vielä kahden birdien suoran pelaten lopulta tuloksen 73 (+1).

”Alussa tuntui, että on todella vaikea areena, ja en päässyt kyllä tonteille ollenkaan. Hyvää kärsivällisyyttä ja takaysillä alkoi vähän paikkoja rakentumaan”, Pulkkanen sanoi.

”Huomenna sitten kovaa portista.”

Aamuvarhaisella kierrokselleen lähtenyt Mikko Korhonen ei harmitellut, vaikka oma nimi ei löytynyt tuloslistan yläpäästä. Hän muistutti kovan tuulen vaikeuttamista olosuhteista, ja oli tyytyväinen lyömiseensä tulokseen 74 (+2) päättyneellä kierroksella.

”Ei paha ollenkaan näissä olosuhteissa. Tosi haastavaa oli pelaaminen, kova tuuli, kovat pinnat ja tiukka raffi. Löin ihan mallikkaasti koko päivän, mutta putti oli vähän kateissa. Tekemisessä ei ole vielä ihan tarvittavaa laatua. Kaivetaan ja etsitään sitä vielä”, 61. sijaa jakava Korhonen sanoi.

Kaikki suomalaiset karsiutuivat viime viikolla Abu Dhabissa käydyssä ET-kilpailussa, joten Dubaissa olisi ryhtiliikkeen paikka. Nyt näyttää hyvältä, sillä koko kolmikko on tässä vaiheessa ennustetun karsintarajan yläpuolella. Jatkopaikkaan riittänee perjantaina – olosuhteista riippuen – kolme tai neljä yli parin painuva 36 reiän tulos.

Kilpailua johtaa Belgian Thomas Pieters (-5). Eroa Yhdysvaltain David Lipskyyn on yksi lyönti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje