4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kaksi turnausta voittaneella PGA Tour -lupauksella koronavirus

Hyvävointiseksi itsensä tuntenut Cameron Champ yllättyi koronavirustartunnastaan. Kuva: Getty Images

Tartunta on Yhdysvaltain kiertueella jo toinen alle viikon sisällä. Myös Graeme McDowell vetäytyi viikonvaihteen kisasta caddien tartunnan vuoksi.

PGA Tour ilmoitti tiistaina, että Cameron Champin koronavirusnäyte on osoittautunut positiiviseksi. Tartunta paljastui, kun kaikilta tämän viikon Connecticutin turnaukseen osallistuvilta pelaajilta ja caddieilta otettiin rutiininomaiset näytteet.

”Tunnen oloni fyysisesti hyväksi, minkä vuoksi olin yllättynyt ja pettynyt testituloksesta. Nyt on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin, ja suojeltava toisia”, Champ sanoi.

Kyseessä on toinen kiertueella havaittu tartunta viiden päivän sisällä. Nick Watney ilmoitti perjantaina ennen RBC Heritage -kilpailun toista kierrosta olevansa kipeä, ja näyte paljasti tartunnan. Kilpailua edeltävässä testauksessa Watney oli antanut negatiivisen näytteen.

Pitkälyöntinen Champ, 25, on voittanut kaksi kilpailua PGA Tourilla, joista jälkimmäinen on peräisin syyskuulta. Hän sijoittui tauon päättäneessä Texasin kisassa 14:nneksi, mutta ei osallistunut viime viikon turnaukseen.

Eristykseen siirtyneen Champin torstaina alkavassa Travelers Championshipissä korvaa Tanskan Sebastian Cappelen.

Myös Graeme McDowellin caddie Ken Comboy antoi viime lauantaina positiivisen testituloksen. McDowell karsiutui, ja kaksikko ajoi Etelä-Carolinasta kotiin Orlandoon Floridaan, kunnes kurkkukipua valitellut Comboy palasi vielä testattavaksi kisapaikalle.

McDowellin maanantaina antama näyte oli negatiivinen, mutta pohjoisirlantilainen harkitsee nyt asettamista itsensä karanteenin perheeltään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje