Kakko tähtää korkealle Johannesburgissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko tähtää korkealle Johannesburgissa

Mikko Korhonen tavoittelee Johannesburgissa paikkaa Open Championshipiin.Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen käynnistää kalenterivuoden 2014 kisansa Royal Johannesburg & Kensington Golf Clubin East-ja West-kentillä pelattavassa Jobu Openissa. Lähi-Idän kisoihin hänen karsinnoista saamansa kategoria ei riittänyt. Roope Kakolle kilpailu on vuoden kolmas, Dubain esitys oli enemmän kuin lupaava, 23. sija on kova suoritus.

Richard Sterne tarvitsee hyvän sijoituksen päästäkseen mukaan reikäpelin MM-kisoihin.

Richard Sterne tarvitsee hyvän sijoituksen päästäkseen mukaan reikäpelin MM-kisoihin.

Johannesburgissa pelataan korkealla ohuessa ilmanalassa, joka suosii olosuhteisiin tottuneita etelä-afrikkalaisia. Suurimmat suosikit ovat vuosien 2010 ja 2011 voittaja Charl Schwartzel sekä Richard Sterne joka puolustaa ykköstilaa. Sternella on veitsi kurkulla reikäpelin MM-kisoja ajatellen. Hän on listan 64., sama määrä pelaajia otetaan listalta mukaan maanantaina julkaistavan World Rankingin jälkeen.

Sternen asemaa helpottaa se, että ainakin Adam Scott (2.) jää pois, oletettavasti 1-3 muutakin pelaajaa.

Johannesburgissa on tarjolla myös kolmelle ensimmäiselle paikka Open Championshipiin Royal Liverpooliin. Melkoinen porkkana, jonka saavuttamista helpottaa sekin, että osallistujista Schwartzelilla, Sternella, Gregory Bourdylla sekä Dawie van Derwaltilla on paikka kauden kolmanteen majoriin.

Korkealla pallo lentää paremmin….

Roope Kakolla oli jopa voitonavaimet käsissään ennen Dubain päätöskierrosta. Kuva Getty Images

Roope Kakolla oli jopa voitonavaimet käsissään ennen Dubain päätöskierrosta. Kuva Getty Images

Edellisviikolla kolme kierrosta kärjen tuntumassa Dubaissa pelannut Kakko tavoittelee kärkipäätä, vaikka lyönti ei olekakaan vielä parhaimmillaan.
’Olen säilynyt terveenä, pitkä lento meni hyvin ja olosuhteisiin alkaa tottua.Pelaamme 1800 metrin korkeudessa, pallo lentää korkeissa lyönneissä paremmin kuin matalissa, sekin on otettava huomioon. Lyön joitain draiveja tarkoituksella korkeammalle maksimitan saavuttamiseksi’, Kakko viestitti kisan alla.

Korkeassa kaaressa on itua muutenkin, sillä Johannesburgissa kentät ovat läpimärkiä.
’Pallo jää juuri siihen mihin se putoaa’.

Perusasiat kuntoon

Mikko Korhonen pelasi edellisvuonna Mikko Ilonen poislukien suomalaispelaajista parhaan kauden ET:n historiassa. 16 kisaa, 15 kertaa jatkoon, kolme perättäistä top-ten sijoitusta Venäjältä, Skotlanista ja Hollannista. Ansioita kertyi 187.000 euroa, tämä tuotti rahalistalla sijoituksen 124.

Korhosen kausi 2013 päättyi karsiutumiseen Hongkongissa. World Cup Australiassa sujui sekin vaisusti. Vaikka ET:n karsiinnoista tuli 23. sija ja kortti kiertueelle, esitykset eivät tasaisuudestaan tunnettua Korhosta miellyttäneet.

”Lyöminen oli loppuvuodesta heikkoa. Kävimme valmentajani Markku Louhion kanssa asioita läpi, sen jälkeen treenasi kaksi viikkoa Orlandossa. Aivan tikissä ei lyönti vielä leirilläkään ollut, mutta parempaa kohden mennään”, Korhonen kertoi ennen matkallelähtöään.

Korhonen pelaa neljän viikon aikana kolme kisaa Etelä-Afrikassa, kahden ensimmäisen välillä hän käy Suomessa. Kauden neljäs kisa osuu Marokkoon, johon myös Mikko Ilonen on tulossa parantamaan edellisvuoden kakkostilaansa.

”Tavoite on uusia kortti. Se vaatii vielä hieman terävämpiä esityksiä, top-40 sijoitusten rutistamista paremmiksi, luonnollisesti myös niitä kärkistiloja”, hän laskeskelee.

Haaste on edellisvuotta kovempi, sillä Korhosen sijoitus omassa kategoriassaan on hieman edellisvuotta heikompi. Kisoihin pääseminen on tiukemmassa.

”Uutta on se, että aloitan fysiikkavalmentaja Matti Lindholmin kanssa yhteistyön. Perusnuotteja piirrellään, yhteistyö Terhi Beilinsonin kanssa jatkuu myös”, Korhonen taustoittaa.

Kolmannen kautensa ET:lla aloittava Korhonen panostaa myös oman pelinsä tilastointiin, jota kautta hän pyrkii selvittämään tarkemmin parannettavia osa-alueita pelistään. Konsulttina hänellä aloittaa tällä saralla Mikko Hiltunen.

Etelä-Afrikan kisoissa caddienä toimii paikallinen ”Dumi”, joka on ollut bägin vartijana Korhosella ET:lla yli 20 kertaa. Kaikkiaan kisoja pääkiertueella on takana 48, näissä ansioita 333.000.

Torstaina Korhonen lähtee kierrokselleen kello 10.10. Roope Kakon maila kolahtaa palloon 10.50. Molemmat kiertävät West Coursea.

”Olo on varsin hyvä ja peli kulkee. Kenttä pelataan pitkänä, se on märkä” , viestitti Korhonen kesken Roope Kakon kanssa pelaamaansa harjoituskierrosta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)