Kakko paransi asemiaan Wentworthissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko paransi asemiaan Wentworthissa

Roope Kakko odottaa sunnuntaina nousua tuloslistalla. Kuva: © Getty Images

Roope Kakko (75-71-72) on BMW PGA Championshipissa ennen viimeistä päivää sijaluvulla 54. Suomalaisen takana on 13 pelaajaa, kolmannelle kierrokselle lähdettäessä hän jakoi viimeistä tulosta, jolla pääsi jatkoon. Nyt tilanne on parempi, takana on 14 pelaajaa.

Kakko pelasi ensimmäisessä parissa yhdessä Nicolas Colsaertsin kanssa.Birdieitä syntyi päivän mittaan vain kaksi. Molemmat bogit tulivat kolmen putin jälkeen, joten putteri ei ollut parhaimmillaan sateen viivästyttämänä päivänä. Putteja viheriöllä kertyi peräti 32.

Urakka on ollut Kakolle raskas. Perjantaina kierros päättyi iltayhdeksältä, lauantaina hän oli aamulämmittelyn jälkeen ykköstiillä jo seitsemältä. Kilpailun alkua siirrettiin lopulta yhteensä kolme tuntia sateen johdosta.

”Kenttää kiersi sisääntulossa varsin väsynyt mies. Virta loppui, lyöminen meni käsillä työntämiseksi. Sunnuntain kierros avaa vielä paljon mahdollisuuksia nousuun, jokainen sija jonka mahdollisesti nousee, on arvokas”, Kakko määritteli tilanteensa.

Sunnuntaina Kakko aikoo tutustua kisakierroksensa jälkeen kävelemällä US Openin karsintakentät Walton Heathissa. Karsinta pelataan kahdella erikentällä 36 reiän mittaisena maanantaina.

”Koskaan en ole siellä käynyt, täytyy lähteä hakemaan fiilistä paikasta,”

Ilosen ote kirposi

Kaksi huonoa reikää söi rankalla kädellä Mikko Ilosen tulosta kisan kolmannella kierroksella. Kuva:  &copy Getty Images

Kaksi huonoa reikää söi rankalla kädellä Mikko Ilosen tulosta kisan kolmannella kierroksella. Kuva: &copy Getty Images

Turnauksessa kahden päivän jälkeen sijalla 19 ollut Mikko Ilonen aloitti lauantain kierroksensa lupaavasti birdiellä. Bogin kakkosella Ilonen kesti, mutta kahdeksannella tullut tripla pudotti suomalaisen kärkikymmenikön tuntumasta.

Sisääntulossa Ilonen teki vielä bogin ja tuplan ennen päivän toista ja viimeiseksi jäänyttä birdietään. Päivän tulos oli 77 lyöntiä.

”Oli melko tasapaksua menoa koko päivän. Triplabogey ja tuplabogey tekivät tuloksesta surkean”, Ilonen sanoi.

”Paljon oli hyvääkin esityksessä. En vaan toipunut siitä triplasta. Teimme caddien kanssa siinä ison mittavirheen ja koomailin muutenkin. Sunnuntaina tavoite voisi olla kuutosella alkavan tuloksen tekeminen”, Ilonen mietti.

Yhteistulos 219 oikeuttaa ennen viimeistä päivää sijalukuun 61. Mahdollisuudet nousta 20:n joukkoon ja ilman maanantain karsintaa US Openiin ovat enää teoreettiset. Jaettu 18:s sija on peräti seitsemän lyönnin päässä.

Wentworthin kisan ylivoimaisessa johdossa on Thomas Björn (-15). Tanskalaisella on viiden lyönnin etumatka kakkoseksi nousseeseen Luke Donaldiin. Björnin kanssa kisan puolivälissä paalupaikkaa jakanut Shane Lowry (-9) on kolmantena.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)