Kakko kärkkyy huippusijoitusta – ”Huomenna täytyy painaa Arska Palmerin legendaarinen Sunday Charge” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko kärkkyy huippusijoitusta – ”Huomenna täytyy painaa Arska Palmerin legendaarinen Sunday Charge”

Roope Kakolla on sunnuntaina vahvalla pelillä mahdollisuudet isompaankin menestykseen. Kuva: Getty Images

Oliver Lindellin asemat heikkenivät rutkasti murheellisen takaysin vuoksi.

Roope Kakko (-3) lähtee kauden ensimmäisen Challenge Tourin kilpailun päätöskierrokselle mainioista asemista. Hän on Etelä-Afrikan Modimollessa pelattavassa kilpailussa 54 reiän jälkeen jaetulla 19. sijalla, viisi lyöntiä johtopaikalla alusta asti olleen isäntämaan Daniel Van Tonderin takana.

Kakko oli hankalassa tuulessa pelattua kierrosta tilanteessa +1, kunnes hän iski takaysillä reikien 10–14 jaksossa kolme birdieä. Espoolainen hivuttautui tässä vaiheessa jo kärkiviisikkoon, mutta lopussa tulleet kolme bogia pudottivat sijoitusta reilusti.

”Asemat ovat oikein hyvät sunnuntaita ajatellen. Tiukka pakka, ja hyvällä rundilla voi päästä taistelemaan vielä vaikka mistä”, Kakko sanoi.

”Tänään oli edelleen vahvaa peliä, kunnes sitten 15. reiällä tein erittäin hölmön virheen ja löin väärän kepin (virheellinen mailavalinta) yli griinin. Huonoja lyöntejä voi lyödä, mutta tyhmät virheet pitää karsia pois kyllä jokainen.”

Vaisusta lopusta huolimatta Kakolla on sunnuntaina oivallinen tilaisuus nousta korkeaan sijoitukseen, miksipä ei kuumalla putterilla vaikkapa voittokamppailuun saakka.

”Toivon mukaan huomenna on samanlainen tuuli, ja sitten täytyy painaa yhden idolini Arska (Arnold) Palmerin legendaarinen Sunday Charge”, Kakko totesi.

Limpopo Championshipin toinen suomalainen, Oliver Lindell (+4), aloitti kierroksen komeasti kolmella peräkkäisellä birdiellä, ja oli vielä yhdeksännen reiän jälkeen kilpailussa kokonaistilanteessa kaksi alle.

Toinen kenttäpuolisko oli kuitenkin kierroksensa Euphoria Golf Clubon kentän 10. reiältä käynnistäneelle Lindellille murheellinen. Hänelle kirjattiin 44 lyöntiä vaatineella takaysillä (1–9) kolmen bogin lisäksi yksi tuplabogey sekä yksi triplabogey. Tuloksen 78 pelannut Lindell menetti asemiaan sijoituksissa 20 pykälää ollen jaetulla 57. tilalla.

Nairobi ET-kilpailun kuukausi sitten voittanutta Van Tonderia jahtaavat kahden lyönnin päässä hänen maanmiehensä Oliver Bekker ja Brandon Stone sekä Norjan Kristian Krogh Johannessen ja Saksan Marcel Siem.

Kärkikymmenikköön pohjoismaalaisista mahtuvat Johannessenin ohella myös ruotsalaiset Per Längfors ja Pelle Edberg (-4).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje