Kakko ja Ilonen hyvissä asemissa Malmössa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko ja Ilonen hyvissä asemissa Malmössa

Toinen Mikko Ilosen kolmesta ET:n voitosta tuli elokuussa 2007 Arlandastadin kentällä. Tiukassa lopputaistossa kukistui Martin Kaymer.Kuva Getty Images

<a href=Mikko Ilonen oli varsin tyytyväinen kierroksensa jälkeen. Perjantai on suurten mahdollisuuksien päivä.Kuva Espanjan avoimista.Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/05/14052920080539.jpg">

Mikko Ilonen oli varsin tyytyväinen kierroksensa jälkeen. Perjantai on suurten mahdollisuuksien päivä.Kuva Espanjan avoimista.Getty Images

Mikko Ilonen selvisi PGA Sweden National-kentällä iltapäivän kovaksi yltyneessä tuulessa kierroksestaan vain yhdellä bogeylla. Birdiepaikkoja oli runsaasti enemmän kuin korttiin merkityt kolme.

Sijaluku on avauspäivän loppuhetkilllä 31.

”Oli oikein hyvä, tasainen kierros. Yksi parhaista koko kaudella. Ulosmenossa tuloksesta jäi roikkumaan, muutaman lyönnin paremminkin olisi voinut tulla. Sisääntulossa keli oli hankala, mutta säilytin tyylikkäästi rytmin suorituksissa läpi päivän”, Ilonen myhäili esitystä purkaessaan.

Viimevuonna Ilonen aloitti Bro Hofin kentällä Tukholmassa samalla tuloksella, perjantain 63 nosti hänet silloin kakkoseksi Matteo Manassseron jälkeen ja viikonloppu voittoon.

Avauspäivän jälkeen noin 50 pelaajaa on tulosten 66-70 välissä. Tämänkin ryhmän takaa voi menestykseen yltää. Perjantaina Ilonen pääsee peliin jo aamulla kello 9.10. Keliolosuhteet ovat usein aamusta iltapäivää suotuisampia, joten Ilosella on kaikki mahdollisuudet torstain tapaisella siistillä kenttäpelillä ja paremmalla puttaamisella hankkiutua lähemmäs kärkeä.

Mikko Korhosen tulokseksi tuli 73 lyöntiä, sijoitus on 86. Päivän paras hetki osui viimeiselle, (kentän yhdeksäs) jossa rautakuutosella lyöty lähestyminen osui tankoon. Korhonen teki birdien. Espanjan avoimissa kävi heikommin, wedgellä lyöty mainio suoritus osui ilmassa tankoon, josta se otti kovan kimmokkeen ja päätyi veteen. Tuloksena oli silloin triplabogey.

”Hyvä että edes viimeisellä oli jotain hekumaa. Muuten oli vaisua lyömistä, paikkoja ei oikein siunaantunut. Olin pihalla koko päivän. Tämä rata on mielestäni hieman tylsä. Huomenna täytyy parantaa jotta jatkopaikka aukeaa”, Korhonen tilitti.

Roope Kakolla on Mikko Ilosen tavoin tukijoukkoinaan isä, vaimo ja jälkikasvu.Kuva Getty Images

Roope Kakolla on Mikko Ilosen tavoin tukijoukkoinaan isä, vaimo ja jälkikasvu.Kuva Getty Images

Roope Kakko (69,-3) pelasi aamukierroksellaaan PGA Sweden National-kentällä Nordea Mastersissa saman tuloksen kuin supertähdet Henrik Stenson ja Miguel Angel Jimenez.

Sijoitus on 14.
Tuloskortissa oli kolme bogeyta ja kuusi birdietä, joista kolme viidellä viimeisellä. Kisaa johtaviin Jens Dantorpiin ja Edddie Pepperellin on eroa kolme lyöntiä.

’Olen tyytyväinen etenkin kierroksen loppuun. Lähtökohta oli vaikea, keskiviikko meni flunssan takia täysin huilatessa. Tänään oli sellainen olokin kropassa, voimat pois, drive ei lentänyt normaalisti ja lähipelissä aivan kuoleman kosketus palloon. Tulos oli siihen nähden loistava’, Kakko runoili.
Kaudella 2013 Kakko oli Nordea Mastersissa 30., viimevuonna Ilosen voittaessa 17.

’Nyt on vaan toiveissa se, että olo paranisi päivä päivältä ja sitä kautta tuntuma peliin’, Kakko toivoi.

Perjantaina hänellä on iltapäivävuoro, peli käynnistyy kello 13.50.

Ennakko:

Pohjoismaissa pelataan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2003 kaksi European Tourin kisaa, vieläpä maantieteellisesti varsin lähekkäin. Nordea Masters siirtyi Malmön kupeeseen, Tanska isännöi ET:n kisaa elokuussa.

Suzane Styblo on varsin usein tuoreen miehensä Miguel Angel Jimenezin mukana tämän kisamatkoilla.Kuva Getty Images

Suzane Styblo on varsin usein tuoreen miehensä Miguel Angel Jimenezin mukana tämän kisamatkoilla.Kuva Getty Images

Samaan ryhmään sijoitetut Henrik Stenson, Miguel Angel Jimenez sekä Thomas Björn sytyttävät varmasti yleisön torstaina aamupäivällä Malmössa. Stenson on kotoisin Göterborgista, mutta ennen ammattilaiseksi siirtymistään hän oli pitkään Malmön kuuluisimman kentän, Barsebäckin jäsen. Björn asuu Göteborgissa, joten hänellekin Nordea Masters on lähes kotikisa.

Ilosen viimenen mahdollisuus US Openiin

Menestys kahden seuraavan viikon kisoissa antaa vielä melko suurellekin joukolle pelaajia päästä mukaan US Openiin. Paikka aukeaa niille, jotka ovat 9.6 julkaistavalla listalla 60:n joukossa. Mikko Ilonen ( 64.) tarvitsee Malmösta vahvan top-ten sijoituksen. Itävallassa (5-8.6.) hän ei ole mukana. Oletettavaa on, että top-5 veisi Ilosen Pinehurstiin, vähempikin saattaa riittää riippuen muiden rajatapausten menestymisistä.

Vuoden 2012 Nordea Mastersin kolmannen sijan pisteiden ”jäänteet” putoavat pois Ilosen saldosta, viimevuotisen voiton pinnojen kerroin pienenee, mutta ei sen enempää kuin muidenkaan viikkojen kahden vuoden ajalta.

Viimeisen seitsemän vuoden aikana kilpailun kuumimmaksi pelaajaksi on noussut Mikko Ilonen, jolla on voittojen ( 2007 & 2013) lisäksi ansiolistallaan kolmas tila kaudelta 2012. Kilpailun historiassa on kaksi kolminkertaista voittajaa, Colin Montgomerie sekä Lee Westwood.

Ilosen viikko on ollut tapahtumia täynnä. Wentworthissa pidetyn BMW PGA Championshipin jälkeen Ilonen kiersi US Openin karsinnoissa kaksi kierrosta maanantaina . Tiistaina hän lensi Lontoosta Suomeen ja Lahteen tapaamaan perhettään. Keskiviikkona aamulento Kööpenhaminaan, sillan yli Ruotsin puolelle ja lyhyen lämmittelyn kautta pro-amiin, joka jää ainoaksi tutustumiseksi kenttään.

Jonas Blixt tähyää Ryder Cupiin,Gleneaglesiin. Toistaiseksi hän on selkeästi väärällä puolella karsintaviivaa. Kuva: All Over Press

Jonas Blixt tähyää Ryder Cupiin,Gleneaglesiin. Toistaiseksi hän on selkeästi väärällä puolella karsintaviivaa. Kuva: All Over Press

Kovaa nousua maailmanhuipulle tekevä Jonas Blixt ja Matteo Manassero takaavat sen, että torstain iltapäivän startissa (14.10) on paljon väkeä läpi kierroksen.

”Seurasin kuten kaikki golfjuniorit jo pienenä televisiosta Nordea Mastersia ja unelmoin olevani joskus mukana. Tämä viikko on monella tavalla erikoinen. Paineet kotikatsomon edessä ovat minulla aina suuremmat kuin isoissa majoreissa. Tässä mielessä taidan olla hieman omituinen, ” Jonas Blixt tunnelmoi keskiviikon mediatilaisuudessa.

Leveä kenttä, suuret viheriöt

Roope Kakon puttilinjat ovat olleet viimeisissä kisoissa hukassa. Mikäli kulmarauta toimii, espoolaisella on kaikki mahdollisuudeet hätyytellä kärkeä. Kuva Getty Images

Roope Kakon puttilinjat ovat olleet viimeisissä kisoissa hukassa. Mikäli kulmarauta toimii, espoolaisella on kaikki mahdollisuudeet hätyytellä kärkeä. Kuva Getty Images

Roope Kakko käynnistää pelinsä PGA Sweden International-kentällä torstaina kello 8.50 Suomen aikaa. Päivän kolmannessa ryhmässä häntä kirittävät Sihwan Kim sekä Oliver Fisher.

Edellisessä kilpailussaan Wentworthissa Kakko oli maailmantähtien seassa 54. US Openin karsinnoissa hän karsiutui kahdella lyönnillä. Molemmissa kylmä putteri vei suuren osan mahdollisuuksista nousta toivotuille sijoille.
’Kenttä on tiiltä todella leppoisa, paperilla kyllä pitkä. Viheriöt ovat varsin tasaisia, täällä voi tulla lähestymisissä sisään isollakin mailalla. Kaksi päivää on tuullut myrskyn voimin,omat pelit jäi yhteensä kahdeksaan reikään. Keskiviikkona huilasin, ollaan caddien kanssa oltu hivenen kipeitä’.

’Positiivsta on se, että poika ja vaimo on kannustamassa, Ruotsissa on muutenkin aina kiva olla. Kenttä passaa minulle, menestykselle ei ole mitään esteitä’, Kakko raportoi kisapaikalta”, Kakko kertoi.

<a href=Mikko Korhonen olisi sijoittunut Espanjassa kymmenen joukkoon ilman epäonnista lippuunosumista, joka vei pallon veteen ja tuotti triplabogeyn: Kuva:Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/05/14051820112140.jpg">

Mikko Korhonen olisi sijoittunut Espanjassa kymmenen joukkoon ilman epäonnista lippuunosumista, joka vei pallon veteen ja tuotti triplabogeyn: Kuva:Getty Images

Mikko Korhoselta jäi viimevuotinen kisa selkävamman takia väliin. Torstaina hän starttaa kello 14.20 omalle kierrokselleen.

”Nyt on hyvä meininki. Kenttä on ok, ei kuintenkaan mikään erityinen. Jos keli on hyvä, voi tulla erittäin alhaisia tuloksia. Itsellän ei ole ihmeempiä odotuksia, lähden pelaamaan hyvin ja pitämään kentälle hauskaa”, edellisessä kisasssaan Espanjan avoimissa 15:ksi sijoittunut Korhonen kertoi.

Kakko ja Korhonen ovat mukana myös seuraavan viikon Itävallan kilpailussa.

Usealla eri nimellä kulkenut Nordea Masters on ET:n kilpailujen joukossa yksi perinteikkäimmistä. Sitä on pelattu vuodesta 1991. European Tourin kisoja on pelattu Ruotsissa vuosittain jo 1970-luvulta alkaen. Parhaimpina vuosina kisoja oli jopa kaksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)