[14][27]
European Tour - Kilpagolf

Kakko 16:s Madeiralla

Roope Kakko esitti Madeiralla kauden parastaan. Kuva: Antti Luukkonen

Euroopan kiertueen ja Challenge Tourin yhteisturnaus Madeira Islands Open päättyi sunnuntaina Michael Hoeyn (-10) voitonjuhliin. Hän löi kisassa kakkostilan jakaneet Chris Ganen ja JamieElsonin kahdella lyönnillä.

Voitto oli 32-vuotiaalle Hoeylle toinen Euroopan kiertueella. Ensimmäinen tuli niin ikään Portugalin maaperällä kaksi vuotta sitten.

Myös Roope Kakolle oli tarjolla kova sijoitus Madeiran turnauksessa. Hän oli kisassa 54 reiän jälkeen vielä seitsemäntenä, mutta hieman tahmean oloinen päätöskierros pudotti hänet lopputuloksissa 16:nneksi. Joka tapauksessa Kakon esitys Porto Santon kentällä oli hänen toistaiseksi parhaansa tällä kaudella.

Sunnuntain tuloksessa 73 oli yksi lyönti liikaa top-10-sijoitusta ajatellen. Näin tähän tilastoon ei tullut täydennystä vuoden 2009 Irish Openin seitsemännen sijan ja Italian Openin kahdeksannen sijan jatkeeksi. Kakko tienasi Madeiran turnauksesta hieman yli 9000 euroa.

Madeira Islands Openissa olivat mukana myös Antti Ahokas ja Mikko Korhonen. Molemmille tuli kuitenkin lähtö kisasta 36 reiän jälkeen. Ahokas jäi cut-rajasta yhden lyönnin päähän.