27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Justin Rose omilla luvuillaan Connecticutissa

Kohden toista perättäistä PGA Tourin kisan voittoa ja Ryder Cup-joukkuetta. Justin Rosella on neljän lyönnin johto © Getty Images

Kun Justin Rose saa parhaan vireensä päälle, hän on varsinainen birdiekone. Connecticutin kisassa Rose on molemmilla kierroksilla tehnyt viiisi peräkkäistä birdietä. Torstain kierroksen loppu ja perjantain alku yhdistäen hän pelasi 12 reiän jakson kymmenen alle. Yhteistulos 64-62 on jäätävän kova ja kilpailun uusi ennätys.

”Minulla on nyt hyvä vaihe meneillään. En yritä liikaa, vaan annan asioiden tapahtua. Sekin on mukavaa kun kukaan ei enää ole kyselemässä sitä, voisiko tämä olla urasi ensimmäinen voitto PGA Tourilla, Rose puntaroi tilannettaan.

Hän ehti pelata 162 kisaa PGA Tourilla kunnes kesäkuun alussa kolahti ensimmäinen ykköstila Ohiossa. Mikäli viikonloppuna tulisi toinen, nousisi Rose maailmanlistan pisteissä lähes suorean paikkaan kiinni Ryder Cupin karsinnassa.Englantilaisia on joukkueeseen tulossa ennätysmäärä. Lee Westwood ja Ian Poulter ovat käytännnössä varmoja, Paul Caseylla sekä Luke Donaldilla on heilläkin toinen jalka jo joukkueessa.

Rose on vahva ehdokas,samoin Simon Dyson, Ross McGowan. Alle odotusten pelannut Ross Fisher saatta hänkin vielä kiilautua mukaan. Kun joukkueen vahvuteen voidaan jo nyt laskea Irlannin vihreältä saarelta tulevat Graeme Mcdowell, Rory McIlroy sekä Padraig Harrington, jää Manner-Euroopan pelaajille vain 3-4 paikkaa.

Travelers Championshipissa Rose saa lauantaina kirittäjäkseen Kevin Sutherlandin joka menee sarjaan, hyvä pelaaja, mutta voittaa hyvin harvoin. Sutherland on pelannut PGA Tourilla 407 kisaa ja voittanut vain kerran. Tämä oli reikäpelimestaruus, joten lyöntipelissä hänestä ei ole ollut ykköseksi.

Vijay Singh on Rosessta viiden lyönnin päässä ja kolmantena. Padraig Harrington ( 64-71) ryytyi perjantaina joukonjatkeeksi, eroa Roseen on yhdeksän lyöntiä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje