[14][27]
European Tour - Kilpagolf

Joost Luiten vahvana Walesissa

Joost Luiten lukeutuu Euroopan lupaavimpiin alle 30 -vuotiaisiin pelaajiin.Kuva Getty Images

Hollannin Joost Luiten on kesän alavireen jälkeen taas oivassa tuloskunnossa. Kahdessa edellisessä kilpailussa sijoille viisi ja neljä sijoittunut Luiten teki Celtic Manorissa kärkeen kahdeksan paria, sen jälkeen seitsemän birdietä viimeisille kymmenelle.

Jimenezin ja Ilosen kantapäillä rahalistalla oleva 28-vuotias voi olla syksyn kuumia pelaajia, kuten viimevuonna. Silloin hän oli paras kotimaansa mestaruuskisoissa ja sijoittui neljänneksi Dubain päätöskisassa.

Roope Kakko (73,+2) ei päätään silitellyt kierroksen jälkeen.

”Ensimmäinen erä takana, tuli vähän siipeen. Löin huonosti. Valmentaja Mika Piltz lohdutti, että veto on kunnossa. Sen varaaan pitää huominen ajatus rakentaa”, sijaluvulla 87. hieman ennen kierroksen loppua ollut Kakko ynnäili.

Mikko Korhosen oli pitkään kaksi alle parin kierrostaan. Lopputulos (71) ei aiheuttanut hurraajuutoja Korhosen mielessä.

”Otin maksimilyönnit vastaan. Peli oli hallussa, loppupäässä tuli kaksi turhan tuntuista bogeyta par-kolmosilla. Perjantain aamukierrokselle (11.15) voin lähteä luottavaisena”, Korhonen mietti kierroksen jälkeen. Sijaluku on 44.