26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jon Rahmin voittoputki venyi PGA Tourilla kolmen vuoden mittaiseksi

Jon Rahm (vas.) ja Ryan Palmer (oik.) painelivat sunnuntain kierroksen takaysillä vastustamattomaan voittoon. Kuva: Getty Images

Espanjalainen auttoi katkaisemaan peliparinsa lähes kymmenen vuotta kestäneen voitottoman jakson.

Jon Rahm otti Ryan Palmerin (-26) kanssa voiton viikonvaihteessa TPC Louisiana -kentällä käydyssä Zurich Classic of New Orleans -parikilpailussa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen eurooppalaiseen kaksikkoon Sergio Garciaan ja Tommy Fleetwoodiin kertyi kolme lyöntiä.

Ratkaisu syntyi sunnuntain kierroksen sisääntulossa reikien 10–14 periodissa, missä voittajat tekivät kolme tärkeätä birdieä. 13. reiällä Rahm oli upottaa eaglen väylän puolelta ja viimeinen niitti kilpakumppaneiden kannalta tuli heti seuraavalla, kun Palmer pyöräytti yli kolmemetrisen birdie-puttinsa kuppiin.

Zurich Classic oli tänä vuonna kolmatta kertaa PGA Tourin ohjelmassa parikilpailun muodossa. Kisan pelimuotona oli vuoropäivinä bestball ja foursome.

Voitto oli kahdessa edellisessä majorissa neljänneksi sijoittuneelle Rahmille uran kolmas Yhdysvaltain kiertueella. Kaksi muuta ovat tulleet vuosina 2017 (Farmers Insurance Open) ja 2018 (CareerBuilder Challenge).

24-vuotiaalla espanjalaisella on plakkarissaan niin ikään kolme voittoa European Tourilta. Rahm oli paras myös viime joulukuussa pelatussa Tiger Woodsin kutsuturnauksessa Hero World Challengessa, mutta kilpailu ei kuulu PGA Tourin viralliseen ohjelmaan.

Jos oli voitto makea Rahmille, sitä se oli erityisesti hänen 18 vuotta vanhemmalle pelikumppanilleen. Palmerilla on voittoja ”jenkkitourilla” koossa yksi enemmän kuin Rahmilla, mutta edellisestä (Sony Open) oli jo ehtinyt kulua reilut yhdeksän vuotta.

Eurooppalaisia väriä kärkikymmenikköön toivat myös Slovakian Rory Sabbatini (-21/T3), Irlannin Seamus Power (-20/T5), Englannin Ian Poulter ja Sam Horsfield (-19/T9) sekä Skotlannin Martin Laird (-19/T9).

Vanhan mantereen pelaajat ovat haalineet kuluvan vuoden kisoissa poikkeuksellisen monta voittoa Atlantin takana. Rahm nosteli sunnuntaina jo kuudentena eurooppalaisena turnauksen palkintopystiä voiton merkiksi tammikuusta lähtien käydyissä kilpailuissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje