Joko tärppää kanadalaisilla? - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Joko tärppää kanadalaisilla?

Graham DeLaet ja caddie Julien Trudeau jatkavat suunnitelmiaan Montrealissa. Kuva: © Getty Images

PGA Tour pistäytyy tällä viikolla kiertueen naapurimaassa, jossa taistellaan Kanadan avoimesta mestaruudesta. Kisan voittoa puolustavalla Brandt Snedekerillä on kova työ uusia temppunsa, sillä Montrealissa on koolla nimekäs kaarti kiertueen parhaimmistoa.

Vaikka takana on British Open –viikko, tiensä Kanadaan löytäneet muun muassa Snedeker, Dustin Johnson, Charl Schwartzel, Graeme McDowell sekä Jim Furyk.

Canadian Openia on pelattu jo vuodesta 1904 lähtien. Kiertopalkintoon ovat ajan saatossa nimensä saaneet sellaiset tähdet kuin Tommy Armour, Walter Hagen, Sam Snead, Byron Nelson, Arnold Palmer, Lee Trevino, Greg Norman, Tiger Woods, Vijay Singh ja Jim Furyk.

Viimevuotisessa kisassa Snedeker jätti Dustin Johnsonin, Matt Kucharin sekä muut toista sijaa jakaneet kolmen lyönnin päähän.

Kyseessä on viides kerta, kun Kanadan avoimet pelataan Royal Montreal Golf Clubin Blue Coursella. Edellisestä Montrealin turnauksesta on vierähtänyt 13 vuotta, jolloin Scott Verplank oli paras. Kenttä on tuttu myös vuoden 2007 Presidents Cupista.

Kisan nimivahvaa joukkoa ei voi sivuuttaa, kun mietitään suurimpia voittajasuosikkeja. Myös isäntämaan ykköspelaajat, Graham DeLaet ja David Hearn haluavat varmasti näyttää kotilyleisölle parastaan tällä viikolla.

Vaikka DeLaet ei ole ollut viime aikoina aivan terävimmillään, hän johtaa PGA Tourin ns. ball striking –tilastoa. Tämä tilasto mittaa pelaajan avausten pituutta ja tarkkuutta sekä viheriöosumia.

Hearn on selvittänyt karsintarajan kahdeksan kertaa yhdeksässä viimeisessä turnauksessaan. Hän esitti hyviä otteita myös British Openissa, jossa sijoitus oli 32:s.

Mustan hevosen viitta voisi sopia parhaiten Charley Hoffmanille, joka selvittänyt cutin 12 peräkkäisessä kisassa. Montrealin Blue Coursen oletetaan lisäksi sopivan Congressionalin kisassa kolmanneksi sijoittuneen Hoffmanin pelityyliin.

Kentän avainreiästä käy numero 17, joka on 150-metrinen par-kolmonen. Hiemankin epätarkka tiilyönti saattaa olla vedessä, joka vartioi viheriötä. Paineen alla 17:s voi ratkaista peliä suuntaan tai toiseen.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje