Johan oli kierros: Korhonen chippasi kolmesti sisään, Samooja täräytti albatrossin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Johan oli kierros: Korhonen chippasi kolmesti sisään, Samooja täräytti albatrossin

Mikko Korhonen iloitsee pelaamisestaan Etelä-Afrikassa. Kuva: Jan Kruger/Getty Images

Suomalaisten kierrostulokset olisivat voineet olla huomattavasti kovempiakin.

Nedbank Golf Challenge on perjantain jälkeen puolimatkan krouvissa. Kaikki pelaajat pelaavat täydet neljä kierrosta, kuten Euroopan kiertueen finaalikilpailuihin kuuluukin.

Mikko Korhonen teki eilen kentän jokaisella neljällä par-viitosella birdien. Sama meininki näytti jatkuvan tänäänkin, kun hän iski heti toisella reiällä (par-5) birkun.

Sen jälkeen Korhosen etuysi oli viemässä kierrosta aivan väärään suuntaan kolmen bogeyn myötä. Suomalaiseen mentaliteettiin ei kuitenkaan kuulu luovuttaminen, ja sen myös Korhonen Etelä-Afrikan Sun Cityssä osoitti.

Sisääntulossaan Suomen ykköspelaaja hurjasteli viisi birdieä kuuteen reikään ja väänsi väkisin kierroksensa pakkasen puolelle. Viimeisellä reiällä tuli jälleen ikävästi bogey, mutta Korhonen pelasi toisen kierroksen samaan tulokseen kuin ensimmäisenkin, -2.

”Chippasin takaysillä kolmesti sisään, rei’illä 11, 12 ja 16. Muutenkin takaysi oli hyvää peliä. Kyllähän tässä täytyy olla iloinen, että ylipäänsä pystyy pelaamaan viime viikon (rannevamma) jälkeen. Ilon kautta mennään”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

”Kierroksen alku oli hankala. Vähän oli luotto kateissa. Tuulet ovat täällä hankalia ja siksi välillä on hankala sitoutua lyöntiin. Sitä täytyy parantaa, joku ratkaisu täytyy tehdä eikä arpoa liikaa”, Korhonen analysoi.

Tuloksella -4 Korhonen jakaa yhdeksättä sijaa. Kyseinen sijoitus vahvistaisi hänen asemiaan pistelistan 50 parhaan pelaajan joukossa, jotka pääsevät huipentamaan kautensa ensi viikolla ET:n päättävään Dubain kilpailuun.

Saatiin vihdoin albatross-tili auki 22 vuoden odottelun jälkeen.

Kalle Samooja avasi kierroksensa harvinaisen erinomaisesti. Kymppitiiltä matkaan startannut turkulainen heilautti heti siipensä leveään lentoasentoon tekemällä albatrossin. Huippuonnistuminen syntyi tiettävästi rautanelosella 500 metriä pitkällä par-viitosella.

Samooja löi rautanelosella pallon sisään ja teki albatrossin.

”Olihan startti päivään. Saatiin vihdoin albatross-tili auki 22 vuoden odottelun jälkeen. Hyvä drive latuun. Caddie oli vähän sitä mieltä, ettei nelonen riittäisi greenille asti, niin ajattelin laittaa vähän ekstraa. Näin pompun kohti lippua, joten ajattelin, että on hyvä.”

”Katsomosta alkoi kuulua ’It´s gonna go in!’. Vähän ajan päästä jengi hyppi ja huusi greenin takana, niin se oli sitten selvä. Reikä ei nimittäin näkynyt sinne asti, mistä lyötiin”, Samooja kertasi.

Huomioitavaa Gary Player CC -kenttää pelatessa on, että pallot lentävät merkittävästi pidemmälle kuin normaaleissa olosuhteissa.

Albatrossin saattelemana Samooja oli etuysinsä jälkeen kierrostaan viisi alle parin. Sijoitus oli tuossa vaiheessa jo neljän joukossa, mikä tarkoittaisi Samoojalle pääsylippua Dubain finaalikisaan.

Ilo oli toistaiseksi vielä ennenaikaista sillä takalenkillään Samooja sai harmaata vettä niskaansa. Kaksi bogeya ja yksi tupla tarkoittivat 71 lyönnin (-1) kierrosta. Samooja on kahden päivän jälkeen sijalla 25.

”Takaysi jatkui hyvällä pelillä, mutta jotenkin tuo etuysi on ollut vaikea mulle. Pallonlyöminen on vähän nihkeää ollut muutenkin, niin siellä virheet ovat vain maksaneet paljon”, Samooja kertoi.

Kotiyleisön mieliksi kisan kärjessä on kaksi eteläafrikkalaista pelaajaa. Zander Lombard johtaa tuloksella -11. Hänen takanaan kakkossijaa pitää Louis Oosthuizen tuloksella -9.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje