Japanin seuraava supertähti ihastuttaa PGA Tourilla - Golfpiste.com

11.–18.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Japanin seuraava supertähti ihastuttaa PGA Tourilla

Onko Keita Nakajima matkalla Hideki Matsuyaman manttelinperijäksi? Kuva: Getty Images

Maailman amatööriykkönen Keita Nakajima oli rautaa Sony Openin toisella kierroksella.

Nimi Keita Nakajima ei suurelle yleisölle paljon kerro, mutta Sony Openin puolivälissä samassa tuloksessa maanmiehensä kanssa oleva Hideki Matsuyama saattaa hyvinkin pian menettää nuorukaiselle paikkansa Japanin ykköspelaajana.

Nakajima iski Honolulussa meneillään PGA Tourin kilpailun toisella kierroksella tuloksen 64, ja siirtyi kokonaistilanteeseen -9. Kaksikko jakaa Waialae Country Clubilla pelattavassa kilpailussa viidettä sijaa. Eroa omilla teillään paalulla porskuttavaan Russell Henleyhyn (-15) on kuusi lyöntiä.

Nakajima, 21, on amatöörien maailmanlistan ylivoimainen ykkönen, jolle povataan suurta tulevaisuutta ammattilaiskentillä.

Hänet tullaan näkemään tällä kaudella peräti kolmessa major-kilpailussa. Hän ansaitsi paikkansa Masters Tournamentiin ja St Andrewsissa pelattavaan 150. Openiin voitettuaan marraskuussa kolmantena japanilaisena Asia Pacific Amateur Championshipin.

U.S. Openiin huippulupaus sai puolestaan paikan maailman amatöörilistan valtiaana.

Hän on jo näyttänyt kyntensä isommilla kiertueilla vietyään viime vuonna voiton Japanin Touriin kuuluvassa Panasonic Openissa. Nakajima debytoi PGA Tourilla lokakuussa käydyssä Zozo Championshipissä, ja ylsi kovassa seurassa jaetulle 28. sijalle.

Nakajima pitää Matsuyamaa idolinaan, mutta haluaa kulkea aiemmin Asia Pacific Championshipin voittaneen ja maailmanlistalla paikkaa top 50:ssä kolkuttelevan Takumi Kanayan johdattamaa tietä.

”Minusta tuli Takumin joukkuekaveri, kun pääsin Japanin maajoukkueeseen. Hän seurasi Hidekin jalanjälkiä voittamalla Asia Pacific Amateur Championshipin. Nyt on minun vuoroni toimia samoin maajoukkueen vanhimpana pelaajana, ja näyttää mallia nuoremmille.”

Nakajiman ensisijainen tavoite on vakiinnuttaa paikkansa PGA Tourilla, jolla Mastersin hallitseva mestari Matsuyama on tehnyt vakuuttavaa jälkeä.

”Hideki on supertähti Japanissa. Voin vain kuvitella millaiset paineet hänen on täytynyt kestää tullakseen ensimmäiseksi japanilaiseksi major-voittajaksi.”

Keita Nakajimaa on jo verrattu Yhdysvalloissa maailmanlistan kolmoseen Dustin Johnsoniin.

”En ole kenenkään toisen nähnyt svingaavan samalla tavalla kuin minä, enkä ole yrittänyt tehdä omastani jonkun muun pelaajan svingin kaltaista. Mutta Japanin Golf Digestissä minun ja Dustin Johnsonin svingejä vertailtiin, ja niissä oli paljon yhtäläistä. Johnson lyö taatusti pidemmälle, mutta teen kovasti töitä päihittääkseni hänet lyöntimitoissa.”

Sony Openin kärjessä Russell Henleyllä on kolmen lyönnin etumatka Kiinan Li Haotongiin (-12). Konkari Matt Kuchar (-11) täydentää kärkikolmikon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje