Janne Kaskella salainen ase bägissään - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Janne Kaskella salainen ase bägissään

Janne Kasken putterin lapa on asetettu oikeaan linjaan...

Pasi

Toisen kierroksen tähtiä PGA Championshiipissa olivat tuloksen 68 pelanneet Pasi Purhonen, Janne Kaske sekä Jaakko Mäkitalo. Toistamiseen valmennuksen pariin palannut Purhonen johtaa ennen toista konkaria Janne Mommoa. Vanhat taidot eivät ole hävinneet minnekään elokuuussa 36 vuotta täyttävältä Purhoselta.

”Kuuma oli tänäänkin ja auton mittarissa näyttää olevan vieläkin 31 astetta. Peli oli todella stediä, niinkuin eilenkin. Ei superhighlightseja eikä toiseenkaan suuntaan. Kolme hyvää bunkkerilyöntiä tuli taiteiltua, joilla pelastettiin asialliset reikätulokset. Se oli oikeastaan ainoa poikkeuksellinen seikka kierroksella, sillä Vanajanlinnan bunkkerit ovat tunnetusti kaikkea muuta kuin helppoja. Kärjessä on todella tasaista ja huomenna lähdetään liikkeelle samalla suhteellisen konservatiivisella taktiikalla. Näyttää siltä, että Linnagolf olisi sittenkin tarkkojen tikuttajien kenttä, joka vaatii pikemminkin väyläosumia kuin pommittamista. Lyönti kerrallaan huomenna”, toteaa kokenut Pasi Purhonen.

Virvik Golfin kasvatti, toista kauttaan ammattilaisena pelaava Janne Kaske löi tapansa mukaan paljon griinejä torstaina ja perjantaina. Putteja on kertynyt 36+32 kierrosta kohden. Uudesta tasapainotetusta putterista huolimatta.

Janne

Kasken työkalu on hyvin poikkeuksellinen ja kaikkia golfaajia kiehtova. Painava ja lavaltaan varsin kookas putteri on helppo asettaa oikeaan asentoon pallon taakse. Se näet pysyy tässä tilassa sen jälkeenkin kun pelaaja laskee otteensa irti ja asettuu pallolleen.

”Löysin tämän netistä. Olen putannut pitkään niin huonosti, että päätin kokeilla, voisiko tämä kikka auttaa linjaamisessa. Vaikka Vanajanlinnassakin putteja on tullut paljon, viheriötyöskentelyni on huomattavasti parempaa kuin aiemmin tällä kaudella”, Kaske analysoi.

Idea ja toteutus tuntuvat satoja puttereita kokeilleen toimittaja/valmentaja/ pelaajan mielestä lähes nerokkaalta. Ainakin harjoituskäyttöön.

Kaske siis katsoo linjan normaaliin tapaan. Tämän jälkeen hän asettaa putterinsa lavan takaapäin sen suunnaten oikeaan asentoon.

.....ja

”Teen sitten harjoituslyönnit vain käsilläni ilman mailaa. Lopuksi gripinotto ja menoksi”, Kaske kuvaa rutiinejaan.

Allekirjoittanut uskoo, että tämä ja vastaavat ratkaisut tulevat yleistymään harrastelijoidenkin bägissä kun tarjontaa tulee myös suomalaisiin golfliikkeisiin.

Saksan Tourín kautta ET:lle

Kaske pelaa ensimmäistä kauttaan Saksan DPT Tourilla. Hänellä on peräti viiisi sijoitusta seitsemän joukkoon, paras sijoitus on kolmas.

”Paljon on jo ollut paikkoja voittaa. Vielä se ei ole natsannut kohdalle. Tästä kisasta haen hyvää vauhti syksyn kisoihin joita on vielä kuusi jäljellä. Kauden päätyttyä viisi ensimmäistä saa suoran paikan CT:lle. Oma sijoitukseni on 15:s. Yksi voitto ja olisin rajan oikealla puolella”, Kaske laskeskelee.

”Kenttäpeli on hyvällä mallilla, siinä pärjään. Putti-ja lähipelitilastot ovat kohdallani ongelmallisia. Niitä on pakko parantaa jotta portit isommille toureille aukeavisivat. Syksyllä ovat jokatapauksessa vuorossa ET:n karsinnat. Jos se kortti ei natsaa siellä, yritän myös Aasiaan”, hän suunnittelee.

Lyhyellä ammattilaisurallaan Kaske ei vielä ole voittanut. Amatöörinä hän on sijoittunut FT:n kisoissa kakkoseksi. Paineita voitottomuudesta 25-vuotias Virvikin kasvatti ei suostu ottamaan.

”Odoatan lauantaita innolla. Vaikka en Vanajanlinnassa ihmeemmin ole pärjännytkään, nyt se voitto saisi tietty tulla. Hieman terävyyttä viheriöille ja niiden ympäristöön. Siinä on minun kohdallani ratkaisun avain”.

Kamppailu voitosta käytäneen kolmikon Purhonen (139), Mommo (140), Kaske (141) kesken. Konkareihin luokiteltavat Jaakko Mäkitalo (144) ja edellisvuoden mestari Toni Karjalainen (145) tarvitsevat todella kovat suoritukset yltääkseen voittoon.

Poikien 50+ sarjassa Tapani Saarentola (74-73) johtaa kuudella avauspäivän sankaria Timo Ervastia (72+81).

Teemu Tyry

Janne Kaske, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)