[11][15]

Iskussa oleva Pulkkanen kohensi jälleen sijoitustaan Italian Openin top 10:ssä

Tapio Pulkkanen häärii Italian Openin kärkikahinoissa. Kuva: Getty Images

Yli 20 birdieä tehnyt Tapio Pulkkanen pelaa Bresciassa kauden parastaan.

Tapio Pulkkanen (-14) näyttää saaneen pitkästä aikaa kunnolla juonen päästä kiinni European Tourilla. Hän jakoi Italian Openin kolmantena päivänä turnauksen kovinta tulostaan, 67, ja nousi hienosti jo jaetulle kuudennelle sijalle.

Kisan puolivälissä kahdeksatta sijaa jakanut Pulkkanen oli valppaana heti kierroksen alussa tehden kolmen birdien suoran rei’illä 2–4. Seiskalla tullut bogi hidasti hieman tahtia, mutta vain hetkellisesti, sillä hän avasi sisääntulon kahdella peräkkäisellä birdiellä.

Hukattuaan hyvän birdie-mahdollisuuden 13:lla, Pulkkanen teki päivän toisen ja viimeisen boginsa seuraavalla reiällä. Tämän hän kuittasi iskemällä pallonsa samettisen pehmeällä wedge-lyönnillään aivan 16. reiän lipun viereen.

Kierros päättyi birdieen, joka on kirjattu ”Hattu-Tapiolle” jokaisena päivänä Chervo Golf Clubin kentän 18. reiällä.

”Melko samanlaista toimintaa kuin aikaisempinakin päivinä. Tänään oli vähän tuulisempi päivä varsinkin alkupuoliskolla ja olin paikoitellen vähän ongelmissakin”, viisi lyöntiä Italian avointen kärkipaikkaa jakavista Laurie Canterista ja Ross McGowanista oleva Pulkkanen sanoi.

Kisassa parhaana pohjoismaalaisena keikkuvan Pulkkasen puttipeli on jo tovin ollut uomissaan, näin oli myös lauantaina.

Vahvoin fiiliksin lähdetään kohti huomista.

”Sain hyviä upotuksia tänäänkin, lisäksi lyöminen oli vähän parempaan kuin eilen. Ryhmässä (Sebastian Heisele ja Bernd Wiesberger) oli myös hyvää kiriapua.”

Pulkkanen on sijoittunut tällä kaudella parhaimmillaan 15:nneksi kauden avauskilpailussaan South African Openissa. Sunnuntaina olisi tarjottimilla paljon enemmän.

”Vahvoin fiiliksin lähdetään kohti huomista”, suunnitteli sunnuntaina kello 13.15 Suomen aikaa yhdessä Saksan Martin Kaymerin kanssa päätöskierrokselle starttaava Pulkkanen.

Haamutuloksella, 60, kilpailun Breciassa aloittanut Laurie Canterin liito ei ole ymmärrettävästi ollut samanlaista kuin torstaina. Lentävän lähdön turnaukseen saaneilla pelaajilla on taipumus usein palata nopeasti ”tavallisten kuolevaisten joukkoon”.

Reilun viikon kuluttua 31 vuotta täyttävä Canter on noussut tällä kaudella varteenotettavaksi tekijäksi European Tourilla. Koossa on elokuun alusta lähtien pelatuissa kilpailuissa kolme top 10 -sijoitusta kohokohtanaan syyskuun puolivälissä käydyn Portugal Mastersin toinen sija.

Ross McGowanin ainoa ET-voitto on peräisin vuoden 2009 Madrid Mastersista. Tuolloin kisan kakkoseksi sijoittui Mikko Ilonen.

Lue seuraavaksi: Tapio Pulkkasen nousujohteinen ote jatkuu – kolkuttelee jo kärkisijoja