Tapio Pulkkasen nousujohteinen ote jatkuu – kolkuttelee jo kärkisijoja - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasen nousujohteinen ote jatkuu – kolkuttelee jo kärkisijoja

Hyviä putteja upotellut Tapio Pulkkanen pelasi mallikkaan kierroksen sateisella ja usvaisella Chervo Golf Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Pulkkanen on tehtaillut Italian Openin kahdella ensimmäisellä kierroksella peräti 14 birdieä.

Tapio Pulkkanen (-9) esitti loistavaa peliä myös Italian Breciassa meneillään olevan European Tourin kilpailun toisella kierroksella. Hän käytti perjantain kierrokseen 68 lyöntiä, ja on noussut tässä vaiheessa jo jaetulle kuudennelle sijalle.

Pulkkanen aloitti Chervo Golf Clubin kentän molemmat puoliskot bogilla, mutta muulta osin tekeminen oli vahvaa. Hän peräänkuulutti avauspäivän jälkeen terävyyttä pidemmillä väylillä, ja näin myös tapahtui: kuudesta birdiestä puolet syntyi par-viitosilla. Kierroksen loput birdiensä Pulkkanen värkkäsi par-nelosilla.

”Tänään tuntui vähän vaikeammalta kuin eilen. Svingin ajoitus ei ollut ihan kohdallaan, mutta upotin monta hyvää puttia tänään”, Pulkkanen sanoi.

”Täytyy vähän treenata pitkää lyöntiä huomista varten. Toivottavasti kärki ei karkaa iltapäivällä turhan kauaksi.”

”Hattu-Tapio” on Italian Openin kärjessä jatkavaa ja toista kierrostaan yhdeksän reikää pelannutta Englannin Laurie Canteria (-16) seitsemän lyöntiä jäljessä. Canter häikäisi torstaina pelaamalla kisan avauskierroksella yhden eaglen ja kymmenen birdieä sisältäneen hurjan 60 lyönnin tuloksen.

Päivän kovimman tuloksen (64) pelannut Englannin Ross McGowan on kahden lyönnin päässä kärjestä.

Pulkkanen pelaa Italiassa 17. kilpailuaan kuluvalla kaudella, jatkopaikka on hänelle seitsemäs. Hän on osoittanut viime aikoina parempia otteita sijoittuen edellisessä kilpailussaan BMW PGA Championshipissä 54:nneksi. Kovatasoinen Rolex Series -kilpailu tuotti Pulkkaselle kauden toiseksi suurimman palkintosumman, vajaat 20 000 euroa.

Hän on parhaillaan turnauksen paras pohjoismaalainen. Ruotsalaiset Niklas Lemke ja Oscar Lendgen ovat kahden lyönnin päässä jaetulla 18. sijalla.

Italian Openissa ei ole mukana muita suomalaisia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje