[6][5]

[6][5]

Ilosen kiri kesti loppuun asti St.Andrewsissa

Mikko Ilonen nousi viikonlopun pelien myötä rahalistan sijaluvulle 85:s. © Getty Images

Mikko Ilonen esitti Afred Dunhill Linksin kolmena viimeisenä päivänä yhden uransa hienoimmista nousuista kivikovassa 168 ammattilaisen kisassa. Hän oli torstain St.Andrews takeltelunsa (72) jälkeen sijaluvulla 121:s.

Carnoustien 71 oli , hyvä, se nosti suomalaisen 89:ksi. Kingsbarnsissa Ilonen löi 66 kertaa, sijaluku oli ennen sunnuntaita 36:s. Mikko Ilonen pelasi sunnuntaina Old Coursella ensimmäiseksi takayhdeksikön pariin..

Sisääntulossa alkoi tapahtua, neljän birdien myötä lopputulokseksi tuli 68, kokokonaistulokseksi koko viikolle 11 alle jolla heltisi 22:s tila ja 38.519 euroa.

Voittaja Branden Grace oli Ilosta 11 lyöntiä parempi, viidenteen sijaan jäi vain neljä lyöntiä . ”Tavoite viikonlopun kahdelle kierrokselle oli päästä tulokseen -10 tai parempaan, joka täyttyi hyvän lopun ansiosta. Tänään tulos jäi hieman roikkumaan ja muutamia lyöntejä jäi kentälle, kuten tällä kentällä usein tapahtuu vaikka se tuntuu melko helpolta” Kilpailusta Iloselle jäi jossiteltavaa, vaikka viimeiset kolme kierrosta olivatkin erittäin hyviä. ”Torstain kierros St.Andrewsissa jätti paljon hampaankoloon kun pelasin parissa. Se jätti minut ulos kilpailusta ja piti vain keskittyä olla seuraamatta muiden tuloksia. Muuten viikko oli ihan ok” Ilonen pohti. Ilosen seuraavat kaksi viikkoa jatkuvat matkustamisen ja kisojen merkeissä. Luvassa on Portugalin avoimet ja uusi European Tourin kilpailu Länsi-Australiassa.

Skotlannista tulllut shekki poistaa pienenkin epäilyksen siitä, etteikö Ilosella olisi työpaikkaa ET:lle ( rahalistan top-115) myös kaudella 2013. Kokokonaisansiot ovat nyt 239.000 euroa, sijaluku 85:s. Ilosen nouseminen rahalistan 60:n joukkoon ja Dubain päätöskisaan vaatisi joko voittoa Portugalista, Australiasta tai Etelä-Afrikasta.Ykköstila jommassa kummassa ensimmäisistä toisi starttiajan myös Singaporeen, Hongkongiin ja World Tourin kisaan Shanghaiihin.

Grace kauden yllättäjä

Etelä-Afrikan

Etelä-Afrikan seuraava supertähti? Branden Gracen menestysvuosi syksyn 2011 karsintojen jälkeen on varsinainen tuhkiomotarina &copy Getty Images

Dunhill Links kilpailun voittoon pelasi alusta asti johtanut Branden Grace, joka kuittasi voitostaan 617 000 euroa. Grace on kauden ehdoton komeetta. Hän voitti talvella ET:n kaksi kisaa Etelä-Afrikassa, keväällä Kiinan mestaruuden. Golfin synnyinseuduilla ison ja juhlavan kisan voitto menee kuitenkin aivan omaan sarjaansa.

24-vuotias Grace ylsi lisäksi voittoon Sunshine Tourin päätöskilpailussa, joten ykköstiloja on jo viisi.

Huomionarvoista on se, että Grace oli ennen kuluvaa vuotta ´pelannut jo 48 ET:n kisaa ja ansainnut niissä noin 300.000.Tälle kaudelle hän pääsi mukaan karsintojen kautta, voittoja on ET:lla 22:sta kisasta neljä, ansioita 2,028 miljoonaa euroa. Seuraavalla kaudella Gracen päällä leijuu valtavia odotuksia.

Skandinaavien panos kisassa oli erittäin vahva. Tanskan Thorbjörn Olesen oli toinen, Ruotsin Alex Noren kolmas ja saman maan Joel Sjöholm neljäs. Viidettä sijaa oli jakamassa Fredrik Anderson-Hed.