Ilosella ryhdikäs päätöskierros World Tourilla - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Ilosella ryhdikäs päätöskierros World Tourilla

Mikko Ilonen antoi HSBC Champions -turnauksesta itselleen hyvän arvosanan. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen (72-69-72-68) nousi sunnuntaina tuloslistalla Shanghaissa, Sheshan International Golf Clubilla pelatussa World Tourin kilpailussa. Ilonen tekineljännellä kierroksellakuusi birdietä ja kaksi bogia. Tulos 68 on hänen uransa paras tällä kentällä.

”Esitykseni oli sunnuntaina varsin ryhdikäs, kokonaisuutenakin arvioiden tulos seitsemän alle parin kisassa on hyvä. Olen iloinen siitä tavasta miten pelasin ja miltä lyöminen tuntuu. Todellista huippurundia en saanut aikaiseksi. Kahtena viimeisenä päivänä siihen oli ainekset, mutta Odyssey-putterini ei ollut niin tehokas kädessäni kuin olisintoivonut”, Ilonen sanoi.

Ilosen sijoitus oli jaettu 21:s, joka on Tukholmassa kesäkuun alussa voittamansa Nordea Mastersin jälkeen ylivoimaisesti paras. Sijoitus nostaa suomalaista muutaman sijan World Rankingilla (nyt 83:s)

Shanghain kisasta Ilosen ansiottulevat olemaan noin 53-55 000 euroa. Ilonen ei osallistu alkavalla viikolla pelattavaan Turkin kilpailuun, mutta Dubaissa, ET:n päätöskilpailussa hän on taas mukana.

HSBC Champions -turnauksen voitti Dustin Johnson (-24) kolmen lyönnin erolla Ian Poulteriin.

Poulter ja kärkiryhmässä kolmantena pelannut Graeme McDowell laittoivat Johnsonin ahtaalle päätöskierroksella. Poulter oli vielä 14. reiän jälkeen tasoissa Johnsonin kanssa, mutta sortui bogiin seuraavalla. Varsinainen ratkaisu koettiin lyhyellä 16. reiällä, jossa Johnson teki eaglen chipattuaan pallonsa reikään. Kun Johnson iski vielä seuraavalla birdien, oli kilpailun jännitysmomentti voittajan osalta ohi.

<a href=Dustin Johnson pitää Shanghain kisan voittoa uransa kovimpana suorituksena. Kuva: All Over Press">

Dustin Johnson pitää Shanghain kisan voittoa uransa kovimpana suorituksena. Kuva: All Over Press

McDowellin lento kesti sisääntulon puoliväliin saakka, jossa hän teki päivän kuudennen birdiensä. Tämän jälkeen pohjoisirlantilaiselta ei löytynyt enää isompaa vaihdetta Johnsonin pysäyttämiseksi. Kaikki johtopallossa sunnuntaina pelanneet löivät neljännellä kierroksella tuloksen 66. McDowell hävisi voittajalle neljällä lyönnillä, ja oli kolmas.

”Poulter ja McDowell aloittivat loistavasti ja laittoivat minulle paineita. Mutta päätin vain pysyä omassa pelisuunnitelmassani”, Johnson sanoi. ”Pelasin ulosmenon lopussa todella hyvin ja sisääntulo oli loistava. Kaverit tekivät tästä kisasta mielenkiintoisen, mutta olen ylpeä siitä miten hallitsin tilanteen tärkeimmillä hetkillä.”

”Tämä on luultavasti isoin voittoni. Toivottavasti vielä parempaa on tulossa.”

Finaalikierroksen kovimman tuloksen (63) pelannut Sergio Garcia nousi sunnuntaina kuusi pykälää sijoittuen neljänneksi. Eroa kärkeen jäi kuusi lyöntiä.

Johnson kuittasi HSBC Champions -turnauksen voitosta 1,012 miljoonan euron palkintosekin. Ykköstila oli jenkille kahdeksas PGA Tourilla ja ensimmäinen ET:llä. World Tourin kilpailu kuuluu myös Yhdysvaltain ja Euroopan kiertueiden viralliseen ohjelmaan.

Marko Kuivasaari 3.11. klo 9.57

Triplabogi Ilosen harmina Shanghaissa

Mikko Ilosen hyvä nousu katkesi lauantain toiseksi viimeisellä reiällä.

Yksi huono reikä synkisti Mikko Ilosen päivän Shanghaissa. Kuva: All Over Press

Yksi huono reikä synkisti Mikko Ilosen päivän Shanghaissa. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen (72-69-72) putosi Sheshan International -kentällä pelattavassa World Tourin kilpailussa kolmannen kierroksensa jälkeen takaisin keskikastiin.

Hän aloitti lauantain kierroksen sijaluvulta 23, eroa toiseen sijaan oli vain neljä lyöntiä. Kierroksen alku oli tuloksellisesti vaisua. 11 reiän jälkeen kortissa oli parien lisäksi vain yksi bogi, ja suomalainen putosi tuloslistalla muiden pelatessa keskimäärin alle parin.

Tuloksen 72 pelanneen Ilosen ilotulitus alkoi sisääntulon alkupuolella. Hän teki viiden reiän jaksoon neljä birdietä ja nousi 20:n joukkoon. Vahva vaihe päättyi 17:llä (par-3), jolla Ilonen löi peräti kuusi kertaa.

”Pelasin yli puolenvälin varsin varmaa peliä saamatta mitään aikaan viheriöillä. Takalenkillä jatkoin kärsivällisesti, lopulta sain putteja putoamaankin. Tuloillaan olleen hyvän scoren pilasin sitten tuolla triplalla”, Luke Donaldin ja Mark Brownin kanssa pelannut Ilonen sanoi.

”Päästiin vetämään ihanteellisissa olosuhteissa, lämmin tuuleton keli ja hyvät viheriöt, puttikisaahan tuo pitkälti oli.”

”Sunnuntaina kun saisi ehjän tuloksen, sillä voisi tehdä hyvää nousua”, hän suunnitteli.

Kolmannen kierroksen tulostaso oli kova, kisaa johtava Dustin Johnson (-18) on 15 lyöntiä Ilosen edellä, kymmenenteen sijaankin on matkaa kuusi lyöntiä.

Lauantain kierroksella yhdellä jos toisella pelaajalla oli iso vaihde päällä. Dustin Johnson jatkoi vahvaa menoaan, vaikka viiden lyönnin etumatka lyheni kahdella. Tulostaan päivittäin neljällä lyönnillä parantanut Ian Poulter kiipesi nyt Johnsonin lähimmäksi uhkaajaksi.

Poulterin lennokkain vaihe osui reikien 3-10 välille, johon mahtui seitsemän birdietä – näistä viisi oli peräkkäisiä. Tehtyään eaglen 14:llä, Poulter näytti olleen matkalla kohti kenttäennätystä. Hurjin lento tyrehtyi kuitenkin 17. reiän bogiin. Britti osoitti tuloksellaan 63 olevansa valmis kamppailemaan kisan voitosta sunnuntaina.

Ian Poulter esitti unelmapeliä lauantaina. Kuva: All Over Press

Ian Poulter esitti unelmapeliä lauantaina. Kuva: All Over Press

”Minun on vain tehtävä omia juttujani huomenna, ja pystyttävä paljon enempään kuin hän”, Poulter viittasi orastavaan kaksintaisteluun Johnsonin kanssa. ”On aina hienoa pelata viimeisessä ryhmässä, silloin näkee koko tilanteen parhaiten. Ja siitä saa lisää virtaa.”

Poulterin molemmat voitot PGA Tourilla ovat tulleet nimenomaan World Tourin kilapiluissa. Ensimmäinen tuli kolme vuotta sitten reikäpelin MM-kisoissa ja toinen viime vuoden HSBC Champions -turnauksessa.

Johnsonin kierroksessa oli paljon samankaltaisia elementtejä kuin Poulterilla. Myös hän teki ulosmenossa viisi peräkkäistä birdietä, toinen birdieputki (neljä) osui sisääntulon puoliväliin. Johnson taituroi lauantaina yhtä monta birdietä kuin perjantaina, jolloin hän sivusi Sheshan Internationalin kenttäennätystä. Ongelmaksi muodostui 10. ja 18. reiällä lipsahtaneet kaksi tuplabogia.

”Jos olisitte kertoneet minulle ennen kierroksen alkua, että pelaan tuloksen 66, olisin ottanut sen mielihyvin vastaan. Mutta jäihän sinne kentälle muutama lyönti”, selvästi harmistunut Johnson sanoi lehdistölle.

Kolmantena päivänä selvästi parantanut Graeme McDowell (-14) on hänkin varteenotettava ehdokas sopan lopulliseksi hämmentäjäksi. Graham DeLaet, Justin Rose ja Rory McIlroy (-12) jakavat neljättä sijaa.

Lauantain birdietalkoot tuottivat myös uuden kenttäennätyksen. Martin Kaymerin virheetön kierros sisälsi kymmenen birdietä, joten Sheshanin entinen ennätys parani lyönnillä. Kahdella ensimmäisellä kierroksella hieman epävarmasti pelanneella saksalaisella on matkaa kärkeen kahdeksan lyöntiä. Hän jakaa seitsemättä sijaa Boo Weekleyn ja Bubba Watsonin kanssa.

Marko Kuivasaari 2.11. klo 10.58

Ilonen nousi taisteluasemiin

Suomalaisässä taistelee World Tourin kilpailussa kovista sijoituksista.

<a href=Mikko Ilonen esiintyi edukseen HSBC Champions -turnauksen toisella kierroksella. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/11/13091220425376.jpg">

Mikko Ilonen esiintyi edukseen HSBC Champions -turnauksen toisella kierroksella. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen (72-69) nousi neljän lyönnin päähän toisesta sijasta Shanghaissa, Sheshan International Golf Clubilla pelattavassa World Tourin kilpailussa. Kilpailun johtoon siirtyi näytöstyyliin kenttäennätystä sivuavan tuloksen 63 pelannut Dustin Johnson (-12).

Ilosen toisen kierroksen tulos 69 sivuaa hänen parastaan Sheshan Internationalilla pelatuista. Vuonna 2007 hän oli samassa kisassa 15:s. Lahtelaisen peli kulki erityisesti par-kolmosilla, hän onnistui neljällä lyhyellä reiällä tekemään kolme birdietä ja yhden parin.

”Par-kolmoset pelasin vahvasti, samoin puttaaminen oli vankkaa. Par-viitosilla olisi pitänyt saada korttiin paremmat tulokset. Virheiden määrä torstaihin verrattuna oli pieni, löin kuitenkin kerran veteen”, Ilonen sanoi.

”Oikeaan suuntaan hilauduin tuloslistalla, tästä on erittäin hyvä jatkaa viikonlopun peleihin.”

HSBC Champions -kilpailussa kaikki 77 pelaajaa jatkavat viikonlopun kierroksille. Voittaja kuittaa yli miljoona euroa, viimeinenkin lähes 30 000.

Dustin Johnson oli vahvassa vedossa perjantaina. Tulos 63 sisälsi kymmenen birdietä ja yhden bogin taaten hänelle viiden lyönnin etumatkan seuraaviin. Hän pelasi seitsemän ensimmäistä reikää kuusi alle. Myös kierroksen loppu oli tyylikäs neljän birdien ja kahden parin säestämänä.

<a href=Dustin Johnson vilkutti yleisölle 18. viheriöllä tehtyään päivän yhdeksännen birdiensä. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/11/13110113501957.jpg">

Dustin Johnson vilkutti yleisölle 18. viheriöllä tehtyään päivän yhdeksännen birdiensä. Kuva: All Over Press

Johnsonin jälkeen on tasaista, sillä 16 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä toisistaan. Bubba Watson, Boo Weekley ja par-tuloksen pelannut Rory McIlroy jakavat kakkostilaa tilanteessa seitsemän alle.

”En aloittanut eilen hyvin, mutta sen jälkeen alkoi sujua. Löin todella hyviä avauksia (tänään) ja putteri toimi loistavasti”, 29-vuotias Johnson hehkutti.

”Täällä on vaikeata päästä reikien lähelle, mutta muutama kolme-neljämetrinen putti helpotti asiaa.”

Etelä-Carolinassa asuva ja kotoisin oleva Johnson on voittanut Yhdysvaltain kiertueella viimeisten kuuden vuoden aikana vähintään yhden kilpailun. Tämä putki saattaa jatkua hänen osaltaan kauden 2013-2014 ensimmäisessä turnauksessa. HSBC Champions kuuluu myös PGA Tourin viralliseen kilpailukalenteriin.

Vastaukseen, minkälaisella taktiikalla hän aikoo turvata etumatkansa viikonlopun kierroksilla, Johnson vastasi: ”Minulla ei ole tapana pelata puolustusasenteella. Pelaan omaa peliäni ja se on varsin hyökkäysvoittoista. Aion tehdä huomenna samat asiat kuin tänään.”

”Olisin voinut olla tänään hyökkäävämpikin. Hyödynsin sen, mitä kenttä minulle tarjosi. Yritin vain lyödä laadukkaita lyöntejä saadakseni birdiepaikkoja.”

Marko Kuivasaari 1.11. klo 11.20

Iloselle tulos 72 Shanghaissa

Mikko Ilonen on tulosluettelon puolivälissä World Tourin kisan avauspäivän jälkeen.

Vesiesteet olivat Mikko Ilosen tiellä torstaina. Kuva: All Over Press

Vesiesteet olivat Mikko Ilosen tiellä torstaina. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen pelasi avauskierroksen World Touriin kuuluvassa HSBC Champions -kilpailussa torstaina tulokseen 72. Hän on 78 pelaajan joukossa avauspäivän jälkeen sijalla 39. Kärjessä on koko kauden odotuksiin nähden heikosti esiintynyt Rory McIlroy (65).

Ilonen aloitti vaisusti, kuudennella tekemänsä tuplabogin jälkeen hän oli kierrostaan kaksi yli.

”Löin kierroksen aikana kolmasti veteen, ne söivät tulosta. En ollut pelillisesti niin hyvin kärryillä kuin etukäteen oletin. Takaysillä pelasin sitten oikein hyvänkin pätkän, pari birkkua jäi vielä kentälle”, Ilonen sanoi.

”Oma ryhmä oli tänääntuloksellisesti vaisu. Huomenna toivon saavani pelikavereistani enemmän nostetta. Tuloksellisestipelaajapakka on kasassa, tästä on hyvä jatkaa.”

Kilpailu kuuluu myös Euroopan kiertueeseen. Iloselle kilpailu on kauden toiseksi viimeinen, hän jättää Turkin kisan väliin ja pelaa ET:n päätösturnauksessa Dubaissa kahden viikon kuluttua.

Maailmanlistan entinen ykkönen Rory McIlroy johtaa kisaa kahdella lyönnillä. Hän voitti viime kaudella viisi turnausta, mukaan lukien yhden majorin, mutta tänä vuonna pelit ovat menneet pahasti penkin alle. World Rankingilla kuudenneksi pudonnut McIlroy on Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla sijalla 62, joten hänen paikkansa kauden päätösturnauksessa ei ole vielä varmistunut.

<a href=Rory McIlroy sai mieleisensä startin HSBC Champions -turnauksessa. Kuva: All Over Press">

Rory McIlroy sai mieleisensä startin HSBC Champions -turnauksessa. Kuva: All Over Press

Shanghain kisan avauskierroksen jälkeen näyttää hyvältä; hänen tuloskorttinsa sisälsi kahdeksan birdietä ja yhden bogin sisääntulon toisella reiällä. Viime sunnuntaina BMW Mastersin voittanut Gonzalo Fernandez-Castano ja Jamie Donaldson (67) jakavat toista sijaa.

US Openin ykkönen Justin Rose, Bubba Watson, Jordan Spieth ja Tommy Fleetwood mahtuvat myös viiden joukkoon tuloksellaan 68.¨

”Tulin tänne eilen ja juttelin siitä, kuinka pidän tästä kentästä ja sen asetuksista. Kentällä tuntui hyvältä ja onnistuin kontrolloimaan palloani. Annoin itselleni runsaasti birdiepaikkoja”, McIlroy sanoi.

”Loistava alku. Olemme pelanneet vasta yhden kierroksen, mutta tämä oli ehdottomasti sellainen tapa, jolla halusin aloittaa turnauksen. Haluan päästä mukaan Dubaihin ja voittaa kauden ensimmäisen kilpailuni.”

British Open -sankari Phil Mickelson (71) taisteli kisan kärkipaikasta kierroksen loppusuoralla, mutta sortui toiseksi viimeisellä (kentän 8:s) reikätulokseen neljä yli. Kun Lefty teki vielä kierroksen päätteeksi bogin, oli hän hetkessä valahtanut tulosluettelossa sijalle 28.

Marko Kuivasaari 31.10. klo 12.55

Shanghaissa tapahtuu jälleen

HSBC Champions -turnauksen voittajaa odottaa sunnuntaina 1,4 miljoonan taalan palkintosekki.

Jason Dufner kuuluu Sheshan International -kentällä pelattavan kisan voittajasuosikkeihin. Kuva: All Over Press

Jason Dufner kuuluu Sheshan International -kentällä pelattavan kisan voittajasuosikkeihin. Kuva: All Over Press

Kauden viimeinen World Tourin kilpailu käynnistyy Shanghaissa torstaina. Vaikka kaupunki on sama kuin viime viikon Euroopan kiertueen kisassa, kenttä vaihtuu Lake Malarenista Sheshan Internationaliin. Täkäläisestä näkökulmasta mielenkiintoa nostaa Mikko Ilosen pääsy tähän major-tasoa vastaavan kilpailuun.

Uutta aikaisempaan nähden on siinä, että HSBC Champions -turnauksessa jaetaan ensimmäistä kertaa FedExCupin pisteitä. Siten voittajalle tarjoutuu kahden vuoden automaattinen pelioikeus PGA Tourille. Kisa kuuluu myös Euroopan kiertueen uuteen neljän turnauksen finaalisarjaan. Shanghain kisan jälkeen jäljellä ovat vielä Belekin ja Dubain turnaukset.

Shanghain kilpailuun starttaa 78 pelaajaa 21 eri maasta. Osallistujien lista on luonnollisesti kova; mukana on 18 major-voittajaa ja HSBC Championsin kuusi aikaisempaa ykköstä. Palkintoarvoltaan 8,5 miljoonan dollarin turnauksen voittaja kuittaa itselleen 1,4 miljoonaa.

Mikko Ilonen tärveli BMW Mastersissa mahdollisuutensa heikkoon avauskierrokseen, vaikka kaksi seuraavaa pelipäivää sujuivatkin mallikkaasti. Nyt on kuitenkin edessä uusi viikko ja uudet kujeet. Iloselle menestystä jo soisi, sillä hän ei ole sijoittunut kertaakaan 30:n joukkoon (Seve Trophyä lukuun ottamatta) sitten kesäkuun alussa voittamansa Ruotsin turnauksen.

Kisan viimevuotista voittoa puolustaa Ian Poulter jätettyään toista sijaa jakaneiden joukon – mm. Phil Mickelson ja Ernie Els– kahden lyönnin päähän. Mickelson on voittanut HSBC Championsin kahdesti (2007 ja 2009), muita turnauksen aikaisempia mestareita ovat Sergio Garcia, FrancescoMolinari, Martin Kaymer ja David Howell.

Vuonna 2005 kisan voittanut Howell on tehnyt hitaan, mutta tasaisen paluun takaisin lajin parrasvaloihin. Seitsemän vuotta kestänyt kuiva kausi päättyi syyskuun lopussa, kun hän nousi Alfred Dunhill Links Championshipin ykköseksi.

David Howell pääsi syyskuussa pitkästä aikaa voiton makuun. Miten käy tällä viikolla kahta luokkaa kovemmassa turnauksessa? Kuva: All Over Press

David Howell pääsi syyskuussa pitkästä aikaa voiton makuun. Miten käy tällä viikolla kahta luokkaa kovemmassa turnauksessa? Kuva: All Over Press

”Odotan innolla päästessäni jälleen Sheshan International Golf Clubille”, Howell sanoi alkuviikolla. ”Ei ole ollut helppoa viime vuosina seurata sivusta tämän kilpailun kehittymistä ”Aasian majoriksi”. Toivottavasti minun pääsemiseni tänne symboloi kohdallani paluuta golfin huipulle. Vuoden 2005 tapahtumat ovat yksi urani kohokohdista. Olisi unelmatilanne kamppailla sunnuntai-iltapäivänä kisan voitosta näiden maailmantähtien kanssa.”

Hyviä tärppejä menestysehdokkaiksi on paljon, mutta tarkkailtavien listalle voisi laittaa ainakin Jason Dufnerin, Francesco Molinarin ja Thongchai Jaideen.

Dufnerin suoritusvarmuus on korkeata luokkaa; hän on sijoittunut yhdeksässä edellisessä kilpailussaan viisi kertaa kymmenen joukkoon. Dufner jakoi vuosi sitten kolmen muun pelaajan kanssa HSBC Championsin kakkostilaa. Vuonna 2007 Kiinassa voittanut Molinari esitti viime viikonloppuna hienon loppukirin (64) BMW Mastersissa, mutta jäi lyönnin päähän uusinnasta. Italialaisen eväät riittävät voittoon, jos pelivire on sunnuntain kaltainen.

Jaidee pelaa hienoa kautta. Hän on Race to Dubai -listalla kuudentena; näiden asemien säilyessä kyseessä olisi thaimaalaisen paras sijoitus ET:n rankingissä. Ainoa, mikä Jaideelta vielä tältä kaudelta uupuu, on iso voitto. Olisiko se nyt tilauksessa?

Kahdeksan vuotta sitten ensimmäisen kerran pelattu kilpailu sai World Tour -statuksen kaudella 2009, mistä lähtien osallistujaluettelo on kutakuinkin ollut kuin suora järjestys maailmanlistalta. HSBC Champions pelattiin viime vuonna Mission Hillsissä, mutta kisa tekee nopean paluun tutuile sijoilleen.

Neil Haworthin suunnittelema Sheshan International on kenttä, jossa tuulee usein läpi laaksojen. Syvä veden täyttämä kalliolouhos tulee peliin mukaan 16. ja 17. rei’illä.

Ratkaisureiästä käy 16, joka on lyhyt, joskin viekas par-nelonen. Saattaisi olettaa, että kyseessä on todellinen birdieautomaatti, mutta viheriön oikealla puolella on vinoja draiveja väijyvä rotko. Siksi järkevintä lienee pelata hillityn avauksen jälkeen sand wedgellä perille. Eagleputti kuitenkin kiehtoo maailman parhaita pelaajia…

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Ilosella hyvä meininki Shanghaissa

Mikko Ilonen on tyytyväinen kisakenttään ja HSBC Champions -turnauksen järjestelyihin.

title_80681

Mikko Ilonen osallistuu torstaina Sheshan International Golf Clubilla Shanghaissa käytävään HSBC Champions -kisaan. Mukaan on otettu 78 pelaajaa, maailmantähdet Tiger Woodsia ja Adam Scottia lukuun ottamatta ovat mukana.

”Kenttä on loistava, se on lisäksi kypsynyt valmiimmaksi edellisen vierailuni jälkeen. Olen saanut pari oikein hyvää treenipäivää alle, uskon olevani valmiimpi kisaan kuin viime viikolla, jolloin avauskierros (80 lyöntiä) meni poskelleen. Tuulta on taas luvattu, joten kierroksesta tulee haastava. Täällä on hyvä meininki, loistavasti järjestetty tapahtuma kaiken kaikkiaan”, Ilonen luonnehti tunnelmia kisan alla.

Kilpailun pro-amissa keskiviikkona maailmantähdet käyttivät suomalaisen GameBookin livescoring-systeemiä. Ilonen on tiiviissä yhteistyössä GameBookin kanssa.

”Aivan upeaa, että täällä päästään näyttämään suomalaista osaamista. Uskon, että pelaajat innostuvat isosti GameBookista”, Ilonen hehkutti.

Ilonen osallistuu kisaan toista kertaa; vuonna 2007 hän oli upeasti 15:s. Suomalaistähdellä on kisassa paljonsaavutettavaa, sillä kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa kärkipäähän sijoittuminen pitäisi toiveet noususta (vuodenvaihteeseen mennessä) World Rankingin 50:n joukkoon hengissä. Tämä puolestaan toisi osallistumisoikeuden Masters Tournamentiin.

Toinen raja Ilosen kohdalla kulkee rahalistan 30:n kohdalla, yläpuolella olevilla on varma paikka British Openiin. Tuoreimmalla listalla Ilosen sijoitus on 23:s.

Palkintopotissa on yli kuusi miljoonaa euroa, josta voittajan osuus on 1,012 miljoonaa.

Ilosen avauskierros käynnistyy torstaina kello 4.30 Suomen aikaa. Hänen kanssaan samassa ryhmässä pelaavat USA:n Michael Thompson ja Ranskan Gregory Bourdy.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje