Ilonen toisena Kiinassa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen toisena Kiinassa

Mikko Ilonen kamppailee sunnuntaina Volvo China Openin voitosta. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen (-11) on ennen päätöskierrosta toisena, Kiinan koillisrannikolla pelattavassa Volvo China Openissa. Ilosella oli kisassa 36 reiän jälkeen kolmen lyönnin johto ennen Brett Rumfordia ja Kiradech Aphibarnratia. Kolmantena kisapäivänä aiempia kierroksia voimakkaampi tuuli ja kovat viheriöt vaikeuttivat tuloksentekoa. Lauantaina tuloksen 73 pelannut Ilonen teki kierroksensa aikana kaksi birdietä ja kolme bogia.

”Kenttä ei antanut tänään mitään ilmaiseksi. Viheriöt oli leikattu aamulla ensimmäistä kertaapariin päivään. Olivat sitten todella nopeat ja kovat. Odotin tuulen tyyntyvän, mutta niin ei lopulta käynyt. Lyöminen oli läpi rundin hyvää, muutaman putin enemmän olisin voinut upottaa”, Ilonen viestitti.

Avaukset olivat Ilosen pelin parasta antia. Lähestymisissä tarkkuus ja pituuskontrolli eivät olleet toivotulla tasolla. Hänen pelikaverinsa, Australian Brett Rumford nousi kolmen lyönnin takaa suomalaisen rinnalle tehtyään perättäiset birdiet rei’illä kuusi, seitsemän ja kahdeksan.

Kierroksen toisella puoliskolla parivaljakko eteni tasatahtiin tehden pelkkiä pareja aina 18. reiälle saakka. Viimeisellä Rumford siirtyi ensimmäisen kerran johtoon, kun veteen lyönyt Ilonen teki päivän kolmannen boginsa.

Brett Rumford tekee Mikko Iloselle seuraa myös sunnuntaina. Kuva: All Over Press

Brett Rumford tekee Mikko Iloselle seuraa myös sunnuntaina. Kuva: All Over Press

Tällä kaudella kaksi Top 10 -sijoitusta ET:llä saavuttanut Ilonen luottaa omiin mahdollisuuksiinsa, vaikka myöntää, ettei vahvassa iskussa olevaa Rumfordia kammeta kärkipaikalta helposti.

”Se oli hyvää taistelua”, Ilonen sanoi Euroopan kiertueen sivuilla. ”Hänen (Rumford) lähipelinsä oli tänään uskomatonta. Hänen itseluottamuksensa on selvästi korkealla, ja se näkyy erityisesti griineillä. Siispä minun on pelattava huomenna todella hyvin lyödäkseni hänet.”

”On hienoa pelata huomenna viimeisessä ryhmässä. Marokossa aiemmin tällä kaudella epäonnistuin lauantaina ja menetin paikan kärkiryhmässä. Olen tyytyväinen tapaan, jolla sain tehtyä tämän päivän tuloksen, vaikka en ehkä pelannutkaan parasta golfiani.”

Pablo Larrazabal (-10) nousi kolmanneksi. Kiradech Aphibarnrat (-9) on neljäntenä ja JoostLuiten (-8) viidentenä. Päivän parhaan kierrostuloksen (66) pelannut Victor Dubuisson jakaa avauskierroksen jälkeen kisaa johtaneen Robert-Jan Derksenin kanssa kuudetta sijaa.

Ilonen ja Rumford pelaavat myös sunnuntaina yhdessä. Heidän neljännen kierroksen starttiaikansa on klo 7.40 Suomen aikaa. Rumford valitteli lauantaina fyysistä väsymystä: ”Oli rankka päivä, onnistuin henkisesti roikkumaan pelissä mukana.”

Kiinan avoimet on kauden tähänastisista kisoista palkintosummaltaan ET:n suurin pois lukien Masters sekä USA:ssa pelatut World Tourin kisat. Voittaja kuittaa sunnuntaina 407 000 euroa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje