25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen kirittää McIlroyta sunnuntaina

Mikko Ilonen jatkaa Irlannin avointen päätöskierrokselle hyvistä asemista. © Getty Images

Mikko Ilonen (-6) pääsee Irlannin avoimen mestaruusturnauksen finaalipäivänä mielenkiintoiseen testiin. Hän starttaa kierrokselleen sunnuntaina kisan kahdeksanneksi viimeisessä ryhmässä yhdessä maailmanlistan kakkosen Rory McIlroyn kanssa.

Irish Openin viikonlopun kierrosten liput myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen turnauksen alkua. Kisassa parhaiten sijoittuvan pohjoisirlantilaisen ja Ilosen pelin etenemistä tuleekin sunnuntaina seuraamaan yleisöä aivan major-turnauksen tapaan. Ilonen ja hänen kanssaan samassa kuusi alle -tilanteessa oleva McIlroy starttaavat viimeiselle kierrokselle klo 14.01 Suomen aikaa.

Ilosen lauantain kierros sujui melko kaksijakoisesti. Hän oli päivän urakkaansa 13. reiän jälkeen kaksi alle, mutta perättäiset tuplabogi ja kaksi bogia pudottivat sijoituksen 25:n ulkopuolelle. Sisuuntunut suomalainen teki kuitenkin kierroksen loppuun kaksi birdietä ja nousi sijalle 11.

”Vettä tuli väliin kuin aisasta olisi kaatanut. Pysyin kärsivällisenä joka on siinä tilanteessa tärkeintä. Tänään tuli kelistäkin johtuen pari virhettä jotka maksoivat. Viimeisellä sain huudatettua yleisöä upotettuani lähes 20 metrisen putin. Tuntui tosi hyvältä saada kierrostulos pariin. Pysyin kärjen tuntumassa”, Ilonen summasi kierrostaan. Royal Portrushin kenttää Ilonen kiitteli vuolaasti: ”Loistava rata kun pysyy tällaisessa kelissä pelattavana. Toivon kyllä huomiseksi kuivempaa keliä”, hän jatkoi.

<a href=Rory McIlroy vetää massat peräänsä kiertäessään sunnuntaina Royal Portrushin kenttää Mikko Ilosen kanssa &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/12060909130466.jpg" width="505">

Rory McIlroy vetää massat peräänsä kiertäessään sunnuntaina Royal Portrushin kenttää Mikko Ilosen kanssa &copy Getty Images

Tulevaa kierrostaan McIlroyn kanssa Ilonen mietti näin: ”Siitä tulee varmasti mielenkiintoista, väkeä on ryhmän perässä huomattavasti tavallista enemmän. Roryn kanssa olen pelannut US Openin harjoituskierroksen Pebble Beachissa (2010), mutta en muistaakseni kisakierroksella.”

Tilanne on myös sikäli uusi, että Ilonen ei ole koskaan aiemmin pelannut päätöspäivänä sellaisen pelaajan kanssa, joka olisi ollut maailmanlistalla ykkönen tai kakkonen. Ilosen tuorein rankkaus World Rankingilla on 411:s.

Turnauksen kärkipaikan valloitti tällä kertaa Jamie Donaldson, joka ei ole pelannut Portrushissa vielä yhtään seiskalla alkavaa kierrosta. Hän on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -12. Lyönnin päässä walesilaisesta oleva Anthony Wall nousi toiseksi, Padraig Harrington ja Mark Foster (-10) kärkkyvät Donaldsonia kahden lyönnin päässä.

Lauantai oli kisan puolivälissä paalupaikalla olleelle Gregory Bourdylle murheellinen: hän pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 80, mikä oli päivän toiseksi heikoin noteeraus. Ranskalainen (-4) romahti päivän päätteeksi sijalle 30, kahdeksan lyönnin päähän kärjestä.

Kärkikaksikolle Donaldson-Wall, Irish Openin päätöspäivä on täynnä suuria mahdollisuuksia. He ovat tahkonneet vuosien varrella yhteistuumin yli 600 turnausta Euroopan kiertueella voittamalla niistä vain yhden. Wallin ainoasta voitosta on kulunut jo 12 vuotta. Asumismuodossa Portrushissa löytyy kuitenkin eroa: siinä missä Donaldson on majoittautunut upeaan hotelliin, Wall asustelee pelikaverinsa AndrewMarshallin kanssa asuntovaunussa.

”Se on tyylikäs asuntovaunu. Löytyy vesihana, kaasusäiliö ym.”, Wall totesi ylpeänä. 67 lyönnin kierrostaan britti kuvaili sanoin: ”kenties elämäni paras kierros”.

Donaldson on sijoittunut ET:llä 32 kertaa kymmenen joukkoon, mutta viimeinen silaus on jäänyt aina puuttumaan: ”Minulla on ollut joitakin mahdollisuuksia, mutta en ole ollut finaalikierroksella tarpeeksi hyvä päästäkseni pitelemään palkintopokaalia”, hän sanoi.

Korhonen16:s Luvinatessa

<a href=Mikko Korhonen pelasi Italiassa tasapainoisen turnauksen." src="/wp-content/uploads/2012/06/12053011101993.jpg" width="505">

Mikko Korhonen pelasi Italiassa tasapainoisen turnauksen.

Mikko Korhonen jatkoi hyvien esitystensä sarjaaItaliassa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa. Nummelalainen oli ChallengeProvincia di Varese -turnauksessa 16:s, kokonaistuloksellaan -7. Korhonenpelasi kisan päätöspäivänä tuloksen 71, kierros sisälsi kahden birdien lisäksikolme bogia.

Korhonen on pelannut tällä kaudella viisi turnausta Euroopankakkoskiertueella. Kaikki sijoitukset ovat 16:n joukossa lukuun ottamattaSkotlannin kisan 36. tilaa. Kauden toistaiseksi parastaan Korhonen esittitoukokuun puolivälissä pelatussa Allianz Openissa, jossa hän oli neljäs.

Takaisin ET:lle pyrkivä Korhonen on koonnut ChallengeTourilla hieman yli 16000 euron ansiot, mikä oikeuttaa kiertueenrankingilla 44. sijaan. CT:n 20 parasta saavat kauden päätteeksi automaattisenkategorian pääkiertueelle. Korhonen parhaillaan 20. sijaa hallussa pitävää EduardoDe La Rivaa n. 11000 euroa jäljessä. Yksi Top 3 -sijoitus nostaisihänen asemiaan tässä kilvassa huomattavasti.

Luvinaten kisan voiton korjasi nimiinsä Skotlannin kokenut RaymondRussell (-17). Argentiinan Daniel Vancsik nousi lauantaina Russellinkannoille, mutta hävisi tällä yhdellä lyönnillä. Isäntämaan Marco Crespija Alessandro Tadini (-12) jakoivat kolmatta sijaa.

Challenge Tourin rankingin ykköseksi nousi Italiassaviidenneksi sijoittunut Englannin Gary Lockerbie. Ruotsin Magnus ACarlsson on toisena. Molemmat ovat käytännössä varmistaneet jo paikkansaensi kaudeksi Euroopan kiertueelle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje