[14][27]

[14][27]

Ilonen 13:s Qatar Mastersissa – Grace jälleen ykkönen

Mikko Ilonen pelasi ehjän kokonaisuuden lauantaina Qatarin Dohassa päättyneessä Euroopan kiertueen kilpailussa. Ilonen pelasi päätöspäivänä ensimmäisen ja kolmannen kierroksen tapaan tuloksen 71, joka muodostui kolmen birdien ohella kahdesta bogista.

Lopputulos 281 (-7) nosti hänet jaetulle 13. sijalle muun muassa kisaa 54 reiän jälkeen johtaneen Paul Lawrien kanssa. Ilonen oli ennen finaalikierrosta sijalla 19.

Torstaina parhaan tuloksensa (68) pelanneen Ilosen molemmat bogit syntyivät ulosmenossa, ensimmäisen birdiensä hän teki kuudennella reiällä ja sijoitusta tuhdisti pönkittäneet kaksi muuta perättäin aivan kierroksen loppupuolella.

”Keli oli tuulisempi ja vaikeampi kuin edellisenä päivän. Viimeiselle kierrokselle tavoite oli pelata alle parin. Onnistuin siinä, rokotin putteja sisään niistä paikoista mitä oli”, 32 270 euroa tienannut Ilonen sanoi.

”Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, vaikka par-viitosilla en saanutkaan tulosta aikaan. Kärsivällisyys kierrosten aikana oli hyveeni.”

Ilonen sai Qatarista noin neljä World Rankingin pistettä, mikä on enemmän kuin kertaakaan sitten lokakuun lopun 2014.

Myös Roope Kakko (-4) pystyi petraamaan sijoitustaan viimeisellä kierroksella. Hän aloitti päivän urakkansa birdiellä, mutta etuysin kaksi bogia toivat kapuloita rattaisiin. Tasapainoinen sisääntulo kahden birdien ja yhden bogin muodossa toivat lopulta saman 72 lyönnin kierrostuloksen kuin perjantaina.

Kahdella pykälällä päätöspäivänä parantanut espoolainen päätyi tulosluettelossa sijalle T29.

Rahaa Kakko kuittasi 19 340 euroa, ja sai myös arvokkaita maailmanlistan pisteitä, joiden perusteella ratkaistaan heinäkuun alkupuolelle kestävässä karsinnasa olympiapaikkojen kohtalo.

”Tunnetila oli koko viikolle lähdettäessä erinomainen, se kantoi myös kierrosten aikana. Pelaan suuren osan ajasta hyvin, sekaan mahtui taas selkeitä lapsuksia. Ajatus on ajoittain liian löysää. Puttiinkin jäi parannettavaa. Täällä vaikeuksia toi se, että viheriöitä jouduttiin tuulen takia pitämään melko hitaina”, Kakko sanoi.

Branden Grace oli Dohassa rautaa oikealla hetkellä. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (+2) ei saanut pelistään jatkokierroksilla samanlaista otetta kuin kisan ensimmäisellä puoliskolla. Toinen perättäinen 75 lyönnin tulos koostui varsin omintakeisista elementeistä. Ulosmenossa bogin toisensa perään tehnyt Korhonen eteni kohti kierroksen loppua varjojen mailla, kunnes hän iski kolmen viimeisen reiän jaksossa (16 ja 18) kaksi eaglea.

”Hyvä lopetus pelasti hyvän mielen ja loppuun asti yrittäminen oli hyväjuttu”, jaetulle 59. sijalle pudonnut Korhonen sanoi.

”Tarjoili Doha kyllä kovaa testiä viikonloppuna. Ei ihan pärjännyt tuolla tuulessa. Tänään oli aika kamalaa taas, kaikki huonoa paitsi draivaaminen.”

Koko ET:n suomalaiskolmikko jatkaa pelejään tulevalla viikolla Dubai Desert Classic -turnauksessa.

Qatar Masters oli lopulta viimevuotiseen tapaan Branden Gracen (-14) heiniä. Hän oli vaativissa olosuhteissa pelatun päivän yksi harvoista 70 lyönnin rajan alittajista. Horjumaton esitys toi ansaitun voiton kahden lyönnin erolla Espanjan Rafael Cabrera-Belloon ja Tanskan Thorbjørn Oleseniin.

Gracen voitto oli eteläafrikkalaisille jo neljäs kauden seitsemässä pelatussa turnauksessa.

”On iso juttu tulla puolustamaan voittoa. Paineet ovat paljon suuremmat, ja koko viikon ajan on kaikkea muutakin”, Grace sanoi. ”On hienoa onnistua voittamaan ensimmäisen kerran sama turnaus kahtena peräkkäisenä vuotena. Se on yksi niistä asioista, joista olen unelmoinut.”

Gracen haaveiden joukkoon kuuluu myös pääsy uralla top 10:een maailmanlistalla. Dohan turnauksen menestys ei siihen vielä riitä, mutta seitsemännen voittonsa ET:llä saavuttanut Grace on edelleen ensimmäisenä jonossa näiden armoitettujen joukkoon.

Kahden lyönnin johtoasemassa finaalikierrokselle startanneen Lawrien hiipuminen oli iso yllätys. Vuoden 1999 Open-sankari on voittanut kahdeksasta 54 reiän jälkeen johtamastaan kilpailusta kuusi, mutta lauantaina hän oli täysin aseeton. Viimeinen niitti oli yhdeksännen reiän tupla, jonka jälkeen skotti katosi lopullisesti kuvasta.